Τρεις Αδερφές

Ο Τσέχοφ δίνει την ιδέα για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας, δεμένης με το μαγευτικά άγριο τοπίο και τους αποκλεισμένους σ’ αυτό κατοίκους του.

Τρεις Αδερφές

Στην προηγούμενη ταινία του «Υποψίες» ο Εμίν Αλπέρ περιέγραφε τους μηχανισμούς μέσω των οποίων η καθεστωτική βία εγκλωβίζει αθώους κι ενόχους σε έναν αναπόδραστο κύκλο αίματος. Παίρνοντας τη βασική ιδέα από τον Αντόν Τσέχοφ, επιχειρεί εδώ να περιγράψει τους μηχανισμούς που παγιδεύουν τους κατοίκους της εγκαταλελειμμένης τουρκικής επαρχίας σε ένα κομφορμιστικό, αλλοτριωτικό και αναχρονιστικό παρόν, εξίσου αναπόδραστο προς ένα καλύτερο αύριο… «στη Μόσχα», ή στην Άγκυρα, «αδερφές μου».

Οι τρεις αδερφές του τίτλου είναι τρία κορίτσια τα οποία είχαν σταλεί κατά καιρούς παρακόρες σε σπίτια πλουσίων και συναντιούνται ξανά όταν επιστρέφουν στο πατρικό τους, σε ένα ορεινό χωριό της Ανατολίας. Προσπαθώντας να επανεκκινήσουν τη ζωή τους, διαπιστώνουν πως είναι δεμένες με τα αόρατα δεσμά των οικογενειακών σχέσεων, της οικονομικής ανέχειας, του κοινωνικού συντηρητισμού και του μαγευτικά άγριου τοπίου (εύστοχη η αντιστικτική «σκηνογραφική» χρήση του). Η απόπειρα διάρρηξής τους θα οδηγήσει σε μια προαναγγελθείσα τραγωδία, την οποία το φινάλε προσγειώνει στα μέτρα ενός ανθρώπινα γλυκόπικρου δράματος.

Τουρκία, Γερμανία. 2019. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: AMA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρεις Αδερφές

Kiz Kardesler / A Tale of Three Sisters
3
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 108 '
  • Εμίν Αλπέρ

Τρεις αδελφές που κατά καιρούς είχαν σταλεί παρακόρες σε πλούσια σπίτια συναντιούνται ξανά όταν επιστρέφουν στο πατρικό τους σε ένα φτωχό ορεινό χωριό της Ανατολίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Φλεγόμενη Θάλασσα

Μετά το "Κύμα" (2015) και το "Σεισμό" (2018"), μια ακόμα σκανδιναβική περιπέτεια καταστροφής η οποία προσπαθεί να προσγειώσει στο ρεαλισμό ένα απόλυτα συνταγογραφημένο κινηματογραφικό είδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/09/2022

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

Χωρίς να ξεφεύγει από τα στάνταρντ, το πορτραίτο μιας σύγχρονης Αμερικάνας πάνω από τα 60 σκιαγραφείται με χιούμορ και μερικές πικάντικες αφηγηματικές ιδέες.

Bad Guy

Ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο έρωτας ως θυσία, η βία των ανθρώπινων ενστίκτων. Ο Κιμ Κι-ντουκ παραλλάσσει την προβληματική του με ακόμα ένα τολμηρό και μη ορθό πολιτικά δράμα.

Τα ντοκιμαντέρ που θα μας "ταρακουνήσουν" στο Gimme Shelter Film Festival

Το Gagarin μας συστήνει στη ζωή και το έργο τριών εμβληματικών μορφών της μουσικής σκηνής.

Οι 10 πιο ακραίες ταινίες των 28ων "Νυχτών Πρεμιέρας"

Αυτά είναι τα φιλμ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (28/9-9/10), που σερβίρουν ανελέητη ένταση και δεν συνιστώνται σε όσους έχουν ευαίσθητα στομάχια…

Τα "Μαγνητικά Πεδία" είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα 95α Όσκαρ

Το ρομαντικό road movie του Γιώργου Γούση επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

To 5o Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα

Προβολες ταινιών, μικρού και μεγάλου μήκους, καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, συζητήσεων και εργαστηρίων, σε παρουσιάσεις νέων καινοτόμων οπτικοακουστικών έργων που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη δική μας ταυτότητα, θέση και σχέση με την αποαποικιοποίηση.