Ραντεβού στο Belle Epoque

2,5

Feelgood δραμεντί με συγκινητικούς χαρακτήρες και διάθεση μεταμοντέρνου σχολίου. Μονοκόμματη στις δραματικές στροφές της και με άτολμη κατάληξη, παίζει πολύ πιο «μελωδικά» τις κωμικές νότες της.

Ραντεβού στο Belle Epoque

Μπορούμε άραγε να ξαναεφεύρουμε τη ζωή μας; Στις δυσκολότερες στιγμές τους οι άνθρωποι συνηθίζουν να επιστρέφουν στην ασφάλεια των αγαπημένων αναμνήσεών τους, ζητώντας καταφύγιο σε κάτι οικείο, προστατευμένο και «αδιασάλευτο». Μερικές φορές αυτό είναι και το σημείο της επανεκκίνησής τους. Ο Νικολά Μπεντός («Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν») θέλει να ακολουθήσει εις βάθος αυτήν τη θεραπευτική διαδρομή, χωρίς όμως κοινωνιολογικές ή ψυχαναλυτικές αναφορές. Ανάλαφρος αλλά και… Γάλλος (η διάθεση για μεταμοντέρνο σχόλιο είναι αναπόφευκτη), στήνει μια ζεστή δραματική κομεντί πάνω στην απρόσμενη ευκαιρία που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη εποχή στα σκηνοθετημένα ταξίδια στο παρελθόν.

Μια τέτοια επιχείρηση λοιπόν διοργανώνει επί (παχυλή) αμοιβή θεματικές βραδιές ιστορικής αναπαράστασης, κι έτσι όταν ο 60χρονος Βικτόρ, πρώην διάσημος κομίστας τον οποίο η γυναίκα του διώχνει από το σπίτι, ανακαλύπτει την ύπαρξή της, βρίσκει έναν ιντριγκαδόρικο τρόπο απόδρασης από τη μίζερη πραγματικότητα. Παραγγέλνει την ανασύσταση του μπαρ «Belle Epoque» στη Λιόν του 1974, και συγκεκριμένα την ημέρα που πρωτογνώρισε εκεί τη σύζυγό του.

Ραντεβού στο Belle Epoque - εικόνα 1

Νέοι καιροί και νέα ήθη έναντι παλιών, δοκιμασμένων μα ξεπερασμένων πλέον συμπεριφορών, αληθινή ανθρώπινη επαφή απέναντι σε μια κατασκευασμένη πραγματικότητα που προσποιείται αληθινό συναίσθημα. Ο Μπεντός διαλέγει εύκολα όσο και χαριτωμένα στρατόπεδο, ρίχνοντας μια χούφτα από ζωντανούς χαρακτήρες (συγκινητικότερος όλων ο Βικτόρ του Ντανιέλ Οτέιγ) σε μια αισθηματική περιπέτεια, στημένη σαν διασκεδαστικό παιχνίδι, την οποία τόσο ο σκηνοθέτης όσο και οι ρολίστες της νομίζουν πως ελέγχουν απόλυτα. Διαψεύδονται φυσικά, «παγιδευμένοι» σε μια μονοκόμματη στις δραματικές στροφές της και με άτολμη κατάληξη δραμεντί, η οποία παίζει πολύ πιο μελωδικά τις κωμικές, σατιρικές νότες της.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: ROSEBUD.21 / SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ραντεβού στο Belle Époque

La Belle Époque
2,5
  • Κομεντί
  • 2019
  • Διάρκεια: 115 '
  • Νικολά Μπεντός

Πρώην διάσημος κομίστας τον οποίο η γυναίκα του διώχνει από το σπίτι, ο 60χρονος Βικτόρ ανακαλύπτει έναν αναπάντεχο τρόπο απόδρασης από τη μίζερη πραγματικότητά του. Χάρη σε μια εταιρία που διοργανώνει θεατρικά στημένα ταξίδια στο παρελθόν, μπορεί να ξαναβρεθεί στην Λιόν του 1974 την ημέρα που πρωτογνώρισε τη σύζυγό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.