Ένας Καλός Ψεύτης

2

Ψυχολογικό θρίλερ ανατροπών, που επιχειρεί να εκπλήξει περισσότερες από μία φορές, προδίδεται όμως από τη διαφάνεια των προθέσεών του και την έλλειψη σεναριακής οικονομίας. Ευτυχώς όχι και από τις ερμηνείες του…

Ένας Καλός Ψεύτης

Αν κάποιος ξέρει καλά από πλαστές ταυτότητες και διπλή ζωή, αυτός είναι ο επί 25 χρόνια υπάλληλος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Νίκολας Σερλ, ο οποίος πρόσφατα έγινε συγγραφέας μυθιστορημάτων μυστηρίου με πρώτο το «The good liar» (2015). Εκείνη τη χρονιά που ο σκηνοθέτης Μπιλ Κόντον («Θεοί και Δαίμονες», «Dreamgirls», «Χαραυγή»), ο σεναριογράφος Τζέφρι Χάτσερ («Stage Beauty», «Η Δούκισσα») και ο πολύς Ίαν ΜακΚέλεν συνεργάστηκαν στο ενδιαφέρον δραματικό θρίλερ «Ο Κύριος Χολμς». Τώρα οι τελευταίοι τρεις ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους στην κινηματογραφική διασκευή του «Καλού ψεύτη», με πρωταγωνιστή τον γερο-κομπιναδόρο Ρόι Κόρτνεϊ. Επιτήδειος απατεώνας, ο πονηρός ογδοντάρης από τη μία αποσπά πολλές χιλιάδες λίρες από δύο αφελείς «επενδυτές» και από την άλλη βάζει στο μάτι την περιουσία της χήρας Μπέτι ΜακΛις. Δοκιμάζοντας γνωστά κόλπα, την πείθει να τον φιλοξενήσει επ’ αόριστον στο σπίτι της, αλλά ο εγγονός της αρχίζει να τον υποψιάζεται.

Η απολαυστική αντιπαράθεση ΜακΚέλεν - Μίρεν διανθίζει με χάρη το γνώριμο παιχνίδι γάτας και ποντικού, που εξαρχής μοιάζει να κρύβει τουλάχιστον μια γερή ανατροπή στην εξέλιξη της πλοκής (κοτζάμ Μίρεν στον ρόλο ενός άβουλου θύματος;). Κι όντως, λίγο πριν από την κορύφωσή της αυτή αρχίζει να τραβάει από το σεναριακό μανίκι της τον έναν «άσο» μετά τον άλλον, περνώντας από μακρόσυρτες ιστορικές αναφορές σε παραπλανητικές παγίδες αλά Ντέιβιντ Μάμετ, χάνοντας κάθε αίσθηση αφηγηματικής οικονομίας. Το γαϊτανάκι των ψεμάτων περιστρέφεται ιλιγγιωδώς γύρω απ’ ό,τι είχαμε εξαρχής υποπτευτεί και η τελική εξήγηση είναι (πολιτικοκοινωνικά) τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά, με τις ευνοϊκές συμπτώσεις να επιφέρουν απανωτά πλήγματα στην αληθοφάνεια της ιστορίας, την οποία ματώνουν για να διασώσουν οι δύο σύγχρονοι ερμηνευτικοί θρύλοι.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας Καλός Ψεύτης

The Good Liar
2
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 109 '
  • Μπιλ Κόντον

Ο Ρόι Κόρτνεϊ είναι ένας κομπιναδόρος που έχει βάλει στο μάτι την περιουσία της χήρας Μπέτι ΜακΛις. Δοκιμάζοντας γνωστά κόλπα, την πείθει να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της, αλλά ο εγγονός της αρχίζει να τον υποψιάζεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όσα έγιναν στην τελετή έναρξης του 67ου ΦΚΘ

Με παρουσιαστές την Τόνια Σωτηροπούλου και τον Κωστή Μαραβέγια ξεκίνησε η τελετή έναρξης του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία ολοκληρώθηκε με ένα live από τον Παύλο Παυλίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/11/2026

Natalie Portman και Jenna Ortega στο νέο trailer του "The Gallerist"

Η σκηνοθέτιδα Cathy Yan του "Birds of Prey", επιστρέφει με μια σάτιρα του κόσμου της τέχνης, γεμάτη χολιγουντιανούς αστέρες και ένα πτώμα.

Ο Κιάνου Ριβς επιστρέφει ως John Wick με animated prequel ταινία

Ο θρυλικός εκτελεστής ζωντανεύει σε μορφή κινουμένων σχεδίων, με την πλοκή να αποκαλύπτει τα γεγονότα που προηγήθηκαν των live-action ταινιών.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 5 Νοεμβρίου.

Η ακαταμάχητη εξέλιξη της Έμα Στόουν

Από τη μαγεία ενός παραμυθιού ως τον συναρπαστικό κόσμο του μιούζικαλ, η βραβευμένη με δύο Όσκαρ ηθοποιός έχει το ταλέντο, την τόλμη και την ευελιξίανα μεταμορφώνεται σε κάθε της ρόλο.

Ο Ηλίας Γιαννακάκης μιλάει για τη γενναία κινηματογραφική "Μάχη" του

Διακεκριμένος ντοκιμαντερίστας και βραβευμένος δημιουργός ψυχολογικών δραμάτων ("Αλεμάγια", "Χαρά"), ο Ηλίας Γιαννακάκης μας εξηγεί πως σκηνοθέτησε τις Μπέττυ Βακαλίδου και Έλενα Τοπαλίδου στην τολμηρότερη ελληνική ταινία της χρονιάς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (05-11/11)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.