Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων

2,5

Προσανατολισμένη στο ανήλικο και το ασιατικό κοινό παραλλαγή μιας ιστορίας φιλίας με τον διαφορετικό Άλλο, πιστή στους χιουμοριστικούς και περιπετειώδεις κανόνες του χολιγουντιανού animation.

Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων

Από την Pixar μέχρι τη Δανία, κάθε δεύτερο animation παραλλάσει με έναν καινούργιο τρόπο την ιστορία της φιλίας ενός παιδιού/εφήβου με ένα διαφορετικό Άλλο, συνήθως ζώο ή εξωγήινο. Σε αυτό το μοτίβο, λοιπόν, ένας Γέτι με μαγικές ιδιότητες δραπετεύει από ένα εργαστήριο πειραμάτων στη Σανγκάη, όπου ήταν φυλακισμένος, και καταφεύγει στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας.

Η νεαρή Γι, η οποία τον ανακαλύπτει, αποφασίζει να τον βοηθήσει να επιστρέψει στα Ιμαλάια προτού οι στυγνοί εκμεταλλευτές τον συλλάβουν ξανά, μέσα από ένα προσανατολισμένο στο ανήλικο και το ασιατικό κοινό ταξίδι πολλαπλής ενηλικίωσης. Η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Τζιλ Κάλτον («Οι Ήρωες του Δάσους») βρίσκεται εκεί για να φροντίσει ώστε αυτό να μείνει πιστό στους χιουμοριστικούς και περιπετειώδεις κανόνες του χολιγουντιανού animation.
Προβάλλεται με ελληνική μεταγλώττιση.

Κίνα, ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων

Abominable
2,5
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 97 '
  • Τζιλ Κάλτον

Ένας Γέτι με μαγικές ιδιότητες δραπετεύει από ένα εργαστήριο πειραμάτων, όπου ήταν φυλακισμένος, και καταφεύγει στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας. Η νεαρή Γι, η οποία τον ανακαλύπτει, αποφασίζει να τον βοηθήσει να επιστρέψει στα Ιμαλάια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
27/01/2023

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.

Το ελληνικό σινεμά από την αρχή στο Untold Φιλμ Φέστιβαλ

Η νέα κινηματογραφική διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, συστήνοντας στους σινεφίλ εγχώρια φιλμ που… διέφυγαν από τα γραφεία διανομής.

Η Χώρα του Θεού

Αιώνιο και εφήμερο συγκρούονται σε ένα μυστικιστικής ατμόσφαιρας, σιωπηλό και εικαστικά εντυπωσιακό χερτζογκικό έπος πάνω στην αυτοκαταστροφική ανθρώπινη ματαιοδοξία και το ακατάλυτο φυσικό μεγαλείο.

Joyland

Ξεπερνώντας τα μελοδραματικά προσκόμματα, η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ακτινογραφεί διεισδυτικά την πατριαρχική ασιατική/ μουσουλμανική πραγματικότητα και τα ανίκητα κοινωνικά ταμπού της.

Νοσταλγία

Γκανγκστερικό δράμα με στιβαρή ματιά και παλιομοδίτικη κοψιά, το οποίο διαχειρίζεται με αφηγηματική σιγουριά μια προβλέψιμη ιστορία αναπόδραστου παρελθόντος και επώδυνης νοσταλγίας.

Εκτός Ελέγχου

Καθαρόαιμη περιπέτεια στον αυτόματο πιλότο, η οποία αποφεύγει τις υπερβολικές αναταράξεις, ακολουθώντας ένα συνετά προβλέψιμο μέχρι κεραίας σχέδιο πτήσης.