Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων

2,5

Προσανατολισμένη στο ανήλικο και το ασιατικό κοινό παραλλαγή μιας ιστορίας φιλίας με τον διαφορετικό Άλλο, πιστή στους χιουμοριστικούς και περιπετειώδεις κανόνες του χολιγουντιανού animation.

Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων

Από την Pixar μέχρι τη Δανία, κάθε δεύτερο animation παραλλάσει με έναν καινούργιο τρόπο την ιστορία της φιλίας ενός παιδιού/εφήβου με ένα διαφορετικό Άλλο, συνήθως ζώο ή εξωγήινο. Σε αυτό το μοτίβο, λοιπόν, ένας Γέτι με μαγικές ιδιότητες δραπετεύει από ένα εργαστήριο πειραμάτων στη Σανγκάη, όπου ήταν φυλακισμένος, και καταφεύγει στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας.

Η νεαρή Γι, η οποία τον ανακαλύπτει, αποφασίζει να τον βοηθήσει να επιστρέψει στα Ιμαλάια προτού οι στυγνοί εκμεταλλευτές τον συλλάβουν ξανά, μέσα από ένα προσανατολισμένο στο ανήλικο και το ασιατικό κοινό ταξίδι πολλαπλής ενηλικίωσης. Η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Τζιλ Κάλτον («Οι Ήρωες του Δάσους») βρίσκεται εκεί για να φροντίσει ώστε αυτό να μείνει πιστό στους χιουμοριστικούς και περιπετειώδεις κανόνες του χολιγουντιανού animation.
Προβάλλεται με ελληνική μεταγλώττιση.

Κίνα, ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων

Abominable
2,5
  • Animation
  • 2019
  • Διάρκεια: 97 '
  • Τζιλ Κάλτον

Ένας Γέτι με μαγικές ιδιότητες δραπετεύει από ένα εργαστήριο πειραμάτων, όπου ήταν φυλακισμένος, και καταφεύγει στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας. Η νεαρή Γι, η οποία τον ανακαλύπτει, αποφασίζει να τον βοηθήσει να επιστρέψει στα Ιμαλάια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.