Αμερικάνικο Όνειρο

3

Ο βαλκανικός ρεαλισμός συναντά το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά σε μια φτιαγμένη με μεράκι, ειλικρίνεια και ωμή απλότητα κοινωνική καταγγελία που δεν κρύβει εκπλήξεις.

Αμερικάνικο Όνειρο

Εχοντας σκηνοθετήσει ένα σκετς της σπονδυλωτής πολιτικής κωμωδίας «Tales From the Golden Age», σε σενάριο Κριστιάν Μουντζίου, η Ιοάνα Ουρικάρου κάνει το αυτόνομο σκηνοθετικό ντεμπούτο της υπό την εποπτεία του διασημότερου Ρουμάνου δημιουργού. Ως παραγωγός, ο auteur του «4 Μήνες, 3 Βδομάδες και 2 Μέρες» αφήνει την αισθητικά λιτή και κοινωνικά ευαίσθητη υπογραφή του στην ιστορία της Μάρα, μιας Ρουμάνας με έναν εννιάχρονο γιο, η οποία έχει παντρευτεί έναν Αμερικανό με προβλήματα υγείας και προσπαθεί να πάρει την πράσινη κάρτα.

Ο αρμόδιος υπάλληλος όμως την εκβιάζει σεξουαλικά για να προωθήσει το αίτημά της. Ταυτόχρονα ο βαλκανικός ρεαλισμός και το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά συναντιούνται σε μια χωρίς εκπλήξεις μα φτιαγμένη με μεράκι, ειλικρίνεια και ωμή απλότητα καταγγελία της ανθρωποφάγου καπιταλιστικής πραγματικότητας.

Ρουμανία, Καναδάς. 2018. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Αμερικάνικο Όνειρο

Lemonade
3
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 88 '
  • Ιοάνα Ουρικάρου

Η Μάρα, μια Ρουμάνα με έναν εννιάχρονο γιο, έχει παντρευτεί έναν Αμερικανό με προβλήματα υγείας και προσπαθεί να πάρει την πολυπόθητη πράσινη κάρτα. Ο αρμόδιος υπάλληλος όμως την εκβιάζει, ζητώντας της σεξουαλικές χάρες για να προωθήσει το αίτημά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 8/12

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 11 ταινίες πρόκειται σύντομα να βρεθούν στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/12/2022

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας έγινε 25 ετών

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ το οποίο έχει μόνιμα στραμμένο το βλέμμα του προς το μέλλον (μας) ξεκινάει σήμερα Σάββατο 3/12 την 25η διοργάνωσή του και για μια εβδομάδα θα πλημμυρίσει τον Πύργο και την Αμαλιάδα με ταινίες για παιδιά και νέους.

Τα 5 must-see στο διαδικτυακό 13ο Ethnofest

Αυτά είναι τα φιλμ που δεν πρέπει να χάσετε στη ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Sight & Sound: Η ανατρεπτική λίστα των 100 καλύτερων ταινιών όλων των εποχών

Ιστορικές αλλαγές έβγαλε η καθιερωμένη ψηφοφορία του βρετανικού περιοδικού η οποία ανέδειξε ένα καινούριο νούμερο ένα αλλάζοντας τα δεδομένα.

Αυτά είναι τα πρώτα φαβορί για τα 95α βραβεία Όσκαρ

Καθώς ξεκινά η λεγόμενη "εποχή των βραβείων", ρίχνουμε μια ματιά στις ταινίες που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στην απονομή της Αμερικανικής Ακαδημίας.

Οι 25 καλύτερες ταινίες του 2022 σύμφωνα με το IndieWire

Το έγκριτο αμερικανικό σάιτ επιλέγει τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές παραγωγές της χρονιάς.