Πορφυρά Ποτάμια

2

Ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου, βασισμένο σε μπεστ σέλερ του Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ. Πιστό στους κώδικες του είδους, είναι κατασκευασμένο με επαγγελματική ευσυνειδησία, χωρίς όμως προσωπικότητα.

Πορφυρά Ποτάμια

Προτού γίνουν παγκόσμια μόδα τα σκανδιναβικά αστυνομικά μυθιστορήματα, ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά crime novels που έγιναν μπεστ σέλερ ήταν τα «Πορφυρά ποτάμια» του Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ («Η Αυτοκρατορία των Λύκων», «Πέτρινος Κύκλος»). Αμέσως βρήκαν το δρόμο τους προς τη μεγάλη οθόνη, με τον δημιουργό του «Μίσους» να επιχειρεί να διασκεδάσει την πρόσφατη παταγώδη αποτυχία των «Δολοφόνων» του με μια φιλόδοξη παραγωγή προορισμένη για εμπορικό σουξέ.

Πράγματι, η ιστορία δύο διαφορετικής νοοτροπίας αστυνομικών που ερευνούν μια σειρά αποτροπιαστικών φόνων, οι οποίοι έγιναν στην κλειστή κοινότητα μιας πανεπιστημιούπολης στις χιονισμένες Άλπεις, ξεπέρασε τους 3 εκατ. θεατές στη Γαλλία και απέσπασε πέντε υποψηφιότητες για Σεζάρ.

Πορφυρά Ποτάμια - εικόνα 1

Πρόκειται για ένα καλοστημένο και ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου, το οποίο προσπαθεί να μιμηθεί τη νοσηρή ατμόσφαιρα του «Seven». Πιστό στους κώδικες του είδους, είναι κατασκευασμένο με επαγγελματική ευσυνειδησία, χωρίς όμως προσωπικότητα. Οι ιδέες του εξαντλούνται πριν από την κορύφωση, η οποία στήνεται με φανερή αδεξιότητα, οι συμπτώσεις δεν είναι όλες πειστικές και το «διά ταύτα» έχει έναν περισσότερο διεκπεραιωτικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα.

Γαλλία. 2000. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: STRADA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Πορφυρά Ποτάμια

Les Rivieres Pourpres
2,5
  • Θρίλερ
  • 2000
  • Διάρκεια: 105 '
  • Ματιέ Κασοβίτς

Δύο διαφορετικοί σε νοοτροπία αστυνομικοί ερευνούν μια σειρά αποτροπιαστικών φόνων, οι οποίοι έγιναν στην κλειστή κοινότητα μιας πανεπιστημιούπολης στις χιονισμένες Άλπεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χρήστο Πασσαλή, τι συμβαίνει στο "Ησυχία 6-9";

Ο πρωταγωνιστής και πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης μάς μιλά για τη weird ιστορία αγάπης που αναπτύσσεται στο ιδιοσυγκρασιακό ντεμπούτο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/12/2022

Ησυχία 6-9

Καφκική δυστοπία και αγωνιώδες ρομαντικό δράμα το οποίο, παρά το εγκεφαλικό ύφος, διατηρεί ακλόνητο σε όλη τη διάρκειά του ένα μελαγχολικό σφίξιμο στην καρδιά.

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.