Η Κούκλα του Σατανά

1

Ένα κλασικό και τρομακτικό, αν και κινηματογραφικά κοινότοπο horror movie των ’80s εκσυγχρονίζεται με οδηγό την πιο προβλέψιμη και βαρετή φόρμουλα.

Η Κούκλα του Σατανά

Μια νεαρή μητέρα παίρνει στον έφηβο γιο της δώρο μια κούκλα η οποία διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Εκείνη ειδικά, όμως, έχει κατασκευαστεί χωρίς πρωτόκολλο ασφαλείας κι έτσι αρχίζει να μιμείται τις βίαιες συμπεριφορές που βλέπει γύρω της. Ερώτηση-κλισέ για κάθε δεύτερη χολιγουντιανή ταινία: Σας θυμίζει κάτι; Στη συγκεκριμένη περίπτωση την «Κούκλα του Σατανά» προφανώς, το κλασικό και τρομακτικό, αν και κινηματογραφικά κοινότοπο horror movie του Τομ Χόλαντ από το 1988, το οποίο μας σύστησε τον Τσάκι, τη «δαιμονισμένη» κούκλα-δολοφόνο με τη φωνή του Μπραντ Ντούριφ. Ύστερα από έξι σίκουελ ήρθε η ώρα για ένα reboot από τον Νορβηγό σκηνοθέτη Λαρς Κλέβμπεργκ (του επερχόμενου «Polaroid»), ο οποίος εκσυγχρονίζει το franchise με οδηγό την πιο προβλέψιμη και βαρετή φόρμουλα. Έτσι, ακόμη κι η ιδέα, αυτήν τη φορά, η δολοφονική κούκλα να αντιγράφει εν γένει την ανθρώπινη συμπεριφορά και όχι το πνεύμα ενός serial killer δεν αξιοποιείται στο ελάχιστο, πνιγμένη από τη μηχανική επανάληψη των πιο ξεπατικωμένων τρομο-κλισέ.

ΗΠΑ, Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κούκλα του Σατανά

Child's Play
1
  • Τρόμου
  • 2019
  • Διάρκεια: 90 '
  • Λαρς Κλέβμπεργκ

Μια νεαρή μητέρα παίρνει στον έφηβο γιο της δώρο μια κούκλα, η οποία διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη. Εκείνη ειδικά, όμως, έχει κατασκευαστεί χωρίς πρωτόκολλο ασφαλείας κι έτσι αρχίζει να μιμείται τις βίαιες συμπεριφορές που βλέπει γύρω της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κάποια Μίλησε

Δημοσιογραφικό δράμα οσκαρικής κοπής που, στην παράδοση των "Spotlight" και "Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου", υπηρετεί με διηγηματική απλότητα τα γεγονότα μιας αληθινής ιστορίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
01/12/2022

Δεν Είσαι η Μητέρα μου

Ρεαλισμός και φαντασία συνδιαλέγονται με υπόγεια ένταση, καθώς φολκλορικοί μύθοι και ψυχολογικές διαταραχές μετατρέπουν μια ιστορία ενηλικίωσης σε ατμοσφαιρικό, αλλά βραχυκυκλωμένο στην κορύφωσή του θρίλερ τρόμου.

Η Μεγάλη Ρήξη

Ένα ζευγάρι και μια χώρα κομμένοι στα δυο. Μια εύκολη πολιτικοινωνική αλληγορία (υποψήφια για έξι Σεζάρ) που διασώζεται χάρη στο χιούμορ και τις απολαυστικές ερμηνείες.

Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος

Οι οσκαρικοί συνθέτες του "La La Land" και ο πληθωρικός Χαβιέρ Μπαρδέμ κάνουν ότι μπορούν για να ζωηρέψουν τραγουδιστικά και ερμηνευτικά, αντίστοιχα, ένα κωμικό μιούζικαλ για δεκάχρονα.

Μέρες του ‘36

Ο Αγγελόπουλος βρίσκει το προσωπικό αφηγηματικό ύφος του (πλάνα – σεκάνς, πλαστικές εικόνες, απουσία πρωταγωνιστικών χαρακτήρων, αποστασιοποίηση, σχέση Ιστορίας και ατόμου), το οποίο θα "απογειώσει" στον επερχόμενο "Θίασο".

Devotion: Οι Ήρωες των Αιθέρων

Αντιρατσιστική πολεμική περιπέτεια χωρίς κορώνες αλλά ούτε και κινηματογραφικές πρωτοτυπίες, γυρισμένη με τη b-movie χολιγουντιανή συνταγή του παλιού καλού καιρού.

Poker Face: Ο Τζογαδόρος

Δραματικό θρίλερ με… κρίση κινηματογραφικής ταυτότητας, καθώς ξεκινάει σαν υπαρξιακό δράμα, εξελίσσεται με μυστήριο και σασπένς, για να κορυφωθεί σαν αδέξιο heist movie.