Πρόσκληση σε Γεύμα Από έναν Υποψήφιο Δολοφόνο

3,5

Ξεκαρδιστική σινεφίλ κωμωδία με πρωτοκλασάτο καστ διά χειρός Νιλ Σάιμον, ο οποίος ανατρέπει διαρκώς όλα τα κλισέ των αστυνομικών ταινιών και μυθιστορημάτων.

Πρόσκληση σε Γεύμα Από έναν Υποψήφιο Δολοφόνο

Ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Νιλ Σάιμον («Ξυπόλητοι στο Πάρκο», «Ένα Παράξενο Ζευγάρι», «Το Κορίτσι του Αποχαιρετισμού») αποφασίζει να παρωδήσει τις περιπέτειες των διασημότερων ντετέκτιβ της ποπ κουλτούρας, τους οποίους συγκεντρώνει στον απομονωμένο πύργο του ο… Τρούμαν Καπότε (ως εκκεντρικός εκατομμυριούχος). Έτσι οι Ηρακλής Πουαρό, Τσάρλι Τσαν, Νικ και Νόρα Τσαρλς, Μις Μάρπλ και Σαμ Σπέιντ έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους: να διαλευκάνουν το μυστήριο ενός φόνου που θα γίνει κατά τη διάρκεια του γεύματός τους.

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική σινεφίλ κωμωδία με πρωτοκλασάτο καστ και τον Σάιμον να ανατρέπει διαρκώς όλα τα κλισέ των αστυνομικών ταινιών και μυθιστορημάτων. Εξαιρετικό κωμικό τάιμινγκ, φαρμακερές ατάκες, εμπνευσμένη σκηνογραφία από τον Χάρι Κεμ («New York, New York») και υποδειγματική σκηνοθετική διεκπεραίωση από τον τηλεοπτικό Ρόμπερτ Μουρ.

ΗΠΑ. 1976. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Πρόσκληση σε Γεύμα από Έναν Υποψήφιο δολοφόνο

Murder by Death
3,5
  • Κωμωδία
  • 1976
  • Διάρκεια: 94 '
  • Ρόμπερτ Μουρ

Οι πέντε διασημότεροι ντετέκτιβ στον κόσμο προσκαλούνται στον πύργο ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου για να διαλευκάνουν το μυστήριο ενός φόνου που θα γίνει κατά τη διάρκεια του γεύματός τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.