MA

1

Ένα θρίλερ τρόμου-τυφλοσούρτης, το οποίο στηρίζεται σε πιασάρικα κλισέ και στις στιβαρές ερμηνευτικές πλάτες της Οκτάβια Σπένσερ.

MA

Από την κοινωνική δραμεντί («Υπηρέτριες») στη μουσική βιογραφία («Get on Up») και από εκεί στο αγωνιώδες θρίλερ («Το Κορίτσι του Τρένου»), ο Τέιτ Τέιλορ είναι η τυπική περίπτωση του απρόσωπου χολιγουντιανού σκηνοθέτη που υπηρετεί το σινεμά των ειδών με χλιαρή, mainstream ευσυνειδησία. Τώρα αναλαμβάνει ένα θρίλερ τρόμου βασισμένο στο πρώτο κινηματογραφικό σενάριο του τηλεοπτικού Σκότι Λάντις και στην πρωταγωνιστική παρουσία της οσκαρικής –από τις δικές του «Υπηρέτριες»– Οκτάβια Σπένσερ.

Η ταλαντούχα Αφροαμερικανίδα ηθοποιός ερμηνεύει τη Σου Αν, μια μοναχική γυναίκα που δουλεύει σε κτηνιατρείο και ζει «αθόρυβα» στο κοινωνικό περιθώριο μιας αμερικανικής κωμόπολης. Η τύχη θα τη φέρει στο δρόμο κάποιων μαθητών λυκείου που αναζητούν κάποιον ενήλικο πρόθυμο να τους αγοράσει αλκοόλ κι εκείνη θα τους εξυπηρετήσει με το παραπάνω. Θα τους παραχωρήσει το υπόγειο του απομονωμένου σπιτιού της για να κάνουν τα πάρτι τους, η πρόθεσή της όμως δεν είναι και τόσο καλοπροαίρετη…

MA - εικόνα 1

Όσο οι διαθέσεις της Σου Αν παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες, και σε αυτό βοηθάει τα μέγιστα η ερμηνευτική πείρα της Σπένσερ, το «MA» παραμένει στο γνώριμο αλλά υποβλητικό πλαίσιο ενός ατμοσφαιρικού θρίλερ. Όπως πάμπολλες πρόσφατες ταινίες του είδους (από τη «Διαδοχή» και το «Mandy» στο «Glass» και στα φιλμ του Τζόρνταν Πιλ), αναπαράγει και αυτή το «εμφυλιακό» κλίμα που αντανακλάται στην οθόνη από τη διχασμένη αμερικανική κοινωνία, βάζοντας στο παιχνίδι στοιχεία ρατσιστικής συμπεριφοράς και κοινωνικής/ταξικής εκδίκησης.

Αλλά τα ξεχνάει όταν πρέπει να σπρώξει την πλοκή και να μας τρομάξει, υιοθετώντας, χωρίς την παραμικρή διάθεση περαιτέρω σχολιασμού, τα πιασάρικα κλισέ ακόμη ενός φτηνού horror movie-τυφλοσούρτης.

ΗΠΑ. 2019. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: TULIP ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

MA

1
  • Θρίλερ
  • 2019
  • Διάρκεια: 99 '
  • Τέιτ Τέιλορ

Μια ομάδα μαθητών λυκείου γνωρίζει τη μοναχική Σου Αν, η οποία τους παραχωρεί το υπόγειο του απομονωμένου σπιτιού της για να κάνουν τα πάρτι τους. Η πρόθεσή της όμως δεν είναι και τόσο καλοπροαίρετη...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.