Οδηγός Cinema

Θερινοί Κινηματογράφοι Κριτικές Ταινίων Ειδικές Προβολές Αρχείο Ταινιών Ανά Εβδομάδα Πρεμιέρας Αθηνόραμα club

Το Χοιροστάσιο

3,5

Επιθετικές εικόνες γεμάτες τόλμη και αναπάντεχα ψήγματα χιούμορ συναντιούνται σε μια αντισυμβατική αφήγηση, που δοκιμάζει τον θεατή και δείχνει σημάδια κόπωσης, όμως παραμένει εικονοκλαστική και ριζοσπαστική στις ιδέες της.

Το Χοιροστάσιο

Eνα χρόνο μετά τα γεγονότα του Μάη του ’68, ο Πιέρ-­Πάολο Παζολίνι στήνει μια αιχμηρά επικριτική και πεσιμιστική αλληγορία για την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από δύο παράλληλες ιστορίες. Από τη μία παρακολουθούμε τον αγώνα επιβίωσης ενός λήσταρχου στη Σικελία του 15ου αι. και από την άλλη την ψυχολογική κατάρρευση ενός γόνου μεγαλοαστικής γερμανικής οικογένειας των ’60s.

Συνδετικός κρίκος το νιχιλιστικό συμπέρασμα του Παζολίνι πως στην πραγματικότητα οι άνθρωποι ανέκαθεν αναγνώριζαν στη βία και στον (κοινωνικό) κανιβαλισμό το μοναδικό κοινό κώδικα επικοινωνίας. Ο αιρετικός σκηνοθέτης τονίζει τις ιδέες του μέσα από τολμηρές, επιθετικές εικόνες, αναπάντεχα ψήγματα χιούμορ και μια αντισυμβατική αφήγηση, η οποία ναι μεν δείχνει σημάδια κόπωσης, παραμένει δε εικονοκλαστική.

Ιταλία, Γαλλία. 1969. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Χοιροστάσιο

Porcile
3,5
  • Δραματική
  • 1969
  • Διάρκεια: 99 '
  • Πιέρ Πάολο Παζολίνι

Οι παράλληλες ιστορίες ενός λήσταρχου στη Σικελία του 15ου αιώνα, ο οποίος μάχεται για τη ζωή του, κι ενός γόνου μεγαλοαστικής οικογένειας στη Γερμανία των ’60s, ο οποίος βιώνει μια ολική ψυχολογική κατάρρευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τομ Κρουζ: Ο άνθρωπος και ο θρύλος που ξεπερνά τα όρια του σινεμά

Το "Top Gun: Maverick" αποδεικνύει εμφατικά πως ο Αμερικανός ηθοποιός παραμένει πολύ σκληρός για να πεθάνει στη μεγάλη οθόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/05/2022

Ζιλιέτ Μπινός: "Χρειάζεται θάρρος για να είσαι ηθοποιός"

Η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για το ρόλο της στην ταινία "Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους" όπου υποδύεται μια συγγραφέα η οποία προσποιείται την καθαρίστρια για να γράψει ένα βιωματικό μυθιστόρημα.

Το Θαύμα

Δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένο, γεμάτο σασπένς και πολυσήμαντες αναφορές δράμα μυστηρίου, το οποίο χάνει πόντους μόνο όταν καταφεύγει σε εύπεπτες αλήθειες.

Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

Ειλικρινών προθέσεων κοινωνικό δράμα, το οποίο κινείται ανάμεσα στον ευκαιριακό συναισθηματισμό και την ιδεολογική αφέλεια.

Ίκαρος και Δαίδαλος

Αξιοπρόσεκτη διασκευή του γνωστού αρχαίου μύθου, με καλοδουλεμένες μοντέρνες πινελιές και αφηγηματική φρεσκάδα, παρά τη σχηματική απεικόνιση ορισμένων χαρακτήρων.

Βραβείο στις Κάνες για το "Θρόνο του Ξέρξη" της Εύης Καλογηροπούλου

Η μικρού μήκους που βασίζεται στο τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη "Ανήκω σε Εμένα" διακρίθηκε στην Κρουαζέτ.

Η τρίτη σεζόν του "Atlanta" είναι ένα αριστούργημα εξ ορισμού

O Ντόναλντ Γκλόβερ ξεπέρασε τον εαυτό του στην τελευταία σεζόν της σειράς που υπογράφει, αλλά ποιος δεν το περίμενε αυτό;