Η Τέχνη Καταστρέφει

Η σχέση ζωής και τέχνης αναλύεται στο κουβεντιαστό, χωρίς οι χαρακτήρες, τα πάθη και οι αντιθέσεις τους να κουβαλούν τίποτα το αληθινό.

Η Τέχνη Καταστρέφει

Θέλοντας να σχολιάσει τη σχέση αληθινής ζωής και καλλιτεχνικής δημιουργίας και να καταλήξει στο συμπέρασμα πως όποιος ζει απολαμβάνοντας την πρώτη δεν μπορεί να μεγαλουργήσει στη δεύτερη, ο Νίκος Κορνήλιος («Ισημερία», «11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου», «Μητριαρχία») στήνει ένα λιτό ψυχόδραμα δωματίου: Μετά από ένα έμφραγμα, ένας διάσημος θεατρικός ηθοποιός καλεί τις δυο κόρες του από τη βόρεια Ευρώπη στην Αθήνα και τους προτείνει να ανεβάσουν έναν «Μάκβεθ» για τρεις. Πρόσχημα για να τις κρατήσει κοντά του; Σίγουρα πρόσχημα για να αναλυθεί το «η τέχνη καταστρέφει» στο κουβεντιαστό, χωρίς οι εμπλεκόμενοι χαρακτήρες, τα πάθη και οι αντιθέσεις τους να κουβαλούν τίποτα το αληθινό και με τις αναφορές στο διάσημο σαιξπηρικό έργο να κάνουν ακόμα πιο μεγαλόσχημα και σχηματικά τα μονοδιάστατα συμπεράσματα.

Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: FILMCENTER ΤΡΙΑΝΟΝ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Τέχνη Καταστρέφει

1,5
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 105 '
  • Νίκος Κορνήλιος

Μετά από ένα έμφραγμα, ένας διάσημος θεατρικός ηθοποιός καλεί τις δυο κόρες του από τη βόρεια Ευρώπη στην Αθήνα και τους προτείνει να ανεβάσουν έναν «Μάκβεθ» για τρεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
22/09/2022

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

Οι "Τρεις σωματοφύλακες" διασκευάζονται σε μια διασκεδαστικά παιδική, καρτούν εκδοχή, πιστή στο περιπετειώδες πνεύμα του Αλέξανδρου Δουμά.

Αδελαΐδα

Λιγοστοί διάλογοι, ατμοσφαιρικά πλάνα (σε γήινα, σαθρά χρώματα) και μια αίσθηση αδυναμίας φυγής από το – ιστορικό – πεπρωμένο κυριαρχούν στη μελαγχολική ποιητική ελεγεία για έναν αδύνατο έρωτα.

Avatar

Ανεπανάληπτο, εκθαμβωτικό υπερθέαμα περιτυλίγει ένα απλοϊκό love story και τα απαραίτητα οικολογικά κι αντιμιλιταριστικά μηνύματα που δεν θέλουν να αφήσουν κανένα απογοητευμένο.