Κωδικός Κολιμπρί

2

Ευρηματική αρχική ιδέα, σενάριο γραμμένο με γλυκόπικρο χιούμορ και ευπρόσωπη εκτέλεση μιας σινε-συνταγής η οποία όμως δεν γίνεται ποτέ πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Κωδικός Κολιμπρί

Θα μπορούσε να ορκιστεί κάποιος πως πρόκειται για μια πραγματική ιστορία: Δυο ξαδέλφια που δουλεύουν σε κορυφαία χρηματιστηριακή εταιρεία, ειδικευμένη στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, εκπονούν ένα φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής μιας οπτικής ίνας μήκους δυο χιλιάδων χιλιομέτρων που θα συνδέει το Κάνσας με το Νιου Τζέρσεϊ. Κερδίζοντας ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου σε ταχύτητα, θα μπορούν να εκμεταλλευτούν νωρίτερα απ’ όλους τις πληροφορίες αγοραπωλησιών και να θησαυρίσουν.

Ο υποψήφιος για ξενόγλωσσο Όσκαρ Καναδός Κιμ Νγκουιγέν («War Witch», «Two Lovers and a Bear») μετατρέπει την ευρηματική αρχική ιδέα του σε ένα σενάριο γραμμένο με γλυκόπικρο χιούμορ, το οποίο καταγγέλλει λιγάκι φωναχτά την απατηλή γοητεία της καπιταλιστικής απληστίας και τη ρηχότητα του θαυμαστού ψηφιακού κόσμου μας. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο κουμπώνει γερά (έκπληξη ο μεταμορφωμένος Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) ως η βιτρίνα και το μυαλό μιας αυτοσχέδιας επιχειρηματικής «εξέγερσης», όσο όμως ευπρόσωπα κι αν εκτελείται η όλη σινε-συνταγή δεν γίνεται ποτέ πραγματικά ενδιαφέρουσα, καλουπωμένη σε προβλέψιμα κλισέ και αναμενόμενες πολιτικοκοινωνικές διαπιστώσεις.

Καναδάς, Βέλγιο. 2018. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON / AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Κωδικός Κολιμπρί

The Hummingbird Project
2
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Κιμ Νγκουγιέν

Δυο ξαδέλφια που δουλεύουν σε χρηματιστηριακή εταιρία εκπονούν ένα φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής μιας οπτικής ίνας που θα συνδέει το Κάνσας με το Νιου Τζέρσεϊ. Κερδίζοντας ένα χιλιοστού του δευτερολέπτου σε ταχύτητα, θα μπορούν να εκμεταλλευτούν νωρίτερα απ’ όλους τις πληροφορίες αγοραπωλησιών και να θησαυρίσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.