Κωδικός Κολιμπρί

2

Ευρηματική αρχική ιδέα, σενάριο γραμμένο με γλυκόπικρο χιούμορ και ευπρόσωπη εκτέλεση μιας σινε-συνταγής η οποία όμως δεν γίνεται ποτέ πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Κωδικός Κολιμπρί

Θα μπορούσε να ορκιστεί κάποιος πως πρόκειται για μια πραγματική ιστορία: Δυο ξαδέλφια που δουλεύουν σε κορυφαία χρηματιστηριακή εταιρεία, ειδικευμένη στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, εκπονούν ένα φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής μιας οπτικής ίνας μήκους δυο χιλιάδων χιλιομέτρων που θα συνδέει το Κάνσας με το Νιου Τζέρσεϊ. Κερδίζοντας ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου σε ταχύτητα, θα μπορούν να εκμεταλλευτούν νωρίτερα απ’ όλους τις πληροφορίες αγοραπωλησιών και να θησαυρίσουν.

Ο υποψήφιος για ξενόγλωσσο Όσκαρ Καναδός Κιμ Νγκουιγέν («War Witch», «Two Lovers and a Bear») μετατρέπει την ευρηματική αρχική ιδέα του σε ένα σενάριο γραμμένο με γλυκόπικρο χιούμορ, το οποίο καταγγέλλει λιγάκι φωναχτά την απατηλή γοητεία της καπιταλιστικής απληστίας και τη ρηχότητα του θαυμαστού ψηφιακού κόσμου μας. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο κουμπώνει γερά (έκπληξη ο μεταμορφωμένος Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) ως η βιτρίνα και το μυαλό μιας αυτοσχέδιας επιχειρηματικής «εξέγερσης», όσο όμως ευπρόσωπα κι αν εκτελείται η όλη σινε-συνταγή δεν γίνεται ποτέ πραγματικά ενδιαφέρουσα, καλουπωμένη σε προβλέψιμα κλισέ και αναμενόμενες πολιτικοκοινωνικές διαπιστώσεις.

Καναδάς, Βέλγιο. 2018. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON / AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Κωδικός Κολιμπρί

The Hummingbird Project
2
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Κιμ Νγκουγιέν

Δυο ξαδέλφια που δουλεύουν σε χρηματιστηριακή εταιρία εκπονούν ένα φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής μιας οπτικής ίνας που θα συνδέει το Κάνσας με το Νιου Τζέρσεϊ. Κερδίζοντας ένα χιλιοστού του δευτερολέπτου σε ταχύτητα, θα μπορούν να εκμεταλλευτούν νωρίτερα απ’ όλους τις πληροφορίες αγοραπωλησιών και να θησαυρίσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
22/09/2022

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

Οι "Τρεις σωματοφύλακες" διασκευάζονται σε μια διασκεδαστικά παιδική, καρτούν εκδοχή, πιστή στο περιπετειώδες πνεύμα του Αλέξανδρου Δουμά.

Αδελαΐδα

Λιγοστοί διάλογοι, ατμοσφαιρικά πλάνα (σε γήινα, σαθρά χρώματα) και μια αίσθηση αδυναμίας φυγής από το – ιστορικό – πεπρωμένο κυριαρχούν στη μελαγχολική ποιητική ελεγεία για έναν αδύνατο έρωτα.

Avatar

Ανεπανάληπτο, εκθαμβωτικό υπερθέαμα περιτυλίγει ένα απλοϊκό love story και τα απαραίτητα οικολογικά κι αντιμιλιταριστικά μηνύματα που δεν θέλουν να αφήσουν κανένα απογοητευμένο.