Επίθεση στη Βομβάη

1,5

Αγωνιώδες θρίλερ καταιγιστικού ρυθμού, μελοδραματικών κλισέ και σεναριακής αφέλειας, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Επίθεση στη Βομβάη

Πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του ελληνικής καταγωγής Αυστραλού βραβευμένου μικρομηκά Άντονι Μάρας (ξάδερφος της Ελευθερίας Αρβανιτάκη!), η «Επίθεση στη Βομβάη» έρχεται και αυτή να προστεθεί στην καινούργια μόδα των τρομοκρατικών θρίλερ που βασίζονται σε αληθινά περιστατικά (από τη «Μέρα των Ηρώων» στο «Bel Canto» και το «22 July» του Πολ Γκρίνγκρας). Αφορά τα όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2008 στη Βομβάη, όταν η πόλη δέχτηκε μια σειρά δολοφονικών τρομοκρατικών επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές. Ανάμεσά τους και η εισβολή τεσσάρων οπλοφόρων στο πολυτελές ξενοδοχείο «Taj Mahal Palace», οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Η ανηλεής δράση τους και η απελπισμένη προσπάθεια προσωπικού κι ενοίκων να σωθούν αποτυπώνεται μέσα από μια αφελή σεναριακή ιστορία, αφηγημένη με καταιγιστικό ρυθμό και καλοκουρδισμένο σασπένς. Τι να το κάνεις όμως, όταν οι χαρακτήρες είναι αφόρητα σχηματικοί, τα μελοδραματικά κλισέ πέφτουν βροχή και η ινδική πραγματικότητα παρουσιάζεται κατοικημένη είτε από ηλίθιους τρομοκράτες είτε από αφοσιωμένους μέχρι θανάτου υπηρέτες των προνομιούχων λευκών;

Αυστραλία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Επίθεση στη Βομβάη

Hotel Mumbai
1,5
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 125 '
  • Άντονι Μάρας

Τον Νοέμβριο του 2008 μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων συγκλονίζει τη Βομβάη. Ανάμεσά τους και η εισβολή τεσσάρων οπλοφόρων στο πολυτελές ξενοδοχείο «Taj Mahal Palace», οι οποίοι πυροβολούν όποιον βρουν μπροστά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.