Στο Σώμα της

Μια Ελλάδα που χάνεται μαζί με τις ιστορίες, τις αναμνήσεις και τα έθιμά της μέσα από ένα γαλήνιο κινηματογραφικό βλέμμα πάνω στο γυναικείο και το αιγαιοπελαγίτικο «σώμα».

Στο Σώμα της

Oι τελευταίοι εναπομείναντες «δεκαπεντάρηδες», κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες, επιστρέφουν για άλλη μία χρονιά στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης στην άκρη της Θηρασιάς, όπου για δύο εβδομάδες προσεύχονται, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζουν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Αν ο «Ξεναγός» του 2011, η πρώτη ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή, ήταν μια άνιση μα συμπαθής κομεντί πάνω σε μια αντιφατική νεο­ελληνική ενηλικίωση, το «Στο Σώμα της» ρίχνει μια εξίσου ενδιαφέρουσα ματιά στην άλλη πλευρά του νομίσματος. Σε μια Ελλάδα που ξεθωριάζει και χάνεται μαζί με τις ιστορίες, τις αναμνήσεις, τις συμπεριφορές και τα έθιμά της, μέσα από μια σειρά γλαφυρών, γλυκόπικρων εξομολογήσεων και μια γαλήνιας αίσθησης παρατήρηση πάνω στο γυναικείο και το αιγαιοπελαγίτικο «σώμα».

Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 84΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Στο Σώμα της

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2018
  • Διάρκεια: 84 '
  • Ζαχαρίας Μαυροειδής

Οι τελευταίοι εναπομείναντες «δεκαπεντάρηδες» επιστρέφουν για άλλη μία χρονιά στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης στη Θηρασιά, όπου για δύο εβδομάδες προσεύχονται και προετοιμάζουν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.