Στο Σώμα της

3

Μια Ελλάδα που χάνεται μαζί με τις ιστορίες, τις αναμνήσεις και τα έθιμά της μέσα από ένα γαλήνιο κινηματογραφικό βλέμμα πάνω στο γυναικείο και το αιγαιοπελαγίτικο «σώμα».

Στο Σώμα της

Oι τελευταίοι εναπομείναντες «δεκαπεντάρηδες», κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες, επιστρέφουν για άλλη μία χρονιά στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης στην άκρη της Θηρασιάς, όπου για δύο εβδομάδες προσεύχονται, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζουν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Αν ο «Ξεναγός» του 2011, η πρώτη ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή, ήταν μια άνιση μα συμπαθής κομεντί πάνω σε μια αντιφατική νεο­ελληνική ενηλικίωση, το «Στο Σώμα της» ρίχνει μια εξίσου ενδιαφέρουσα ματιά στην άλλη πλευρά του νομίσματος. Σε μια Ελλάδα που ξεθωριάζει και χάνεται μαζί με τις ιστορίες, τις αναμνήσεις, τις συμπεριφορές και τα έθιμά της, μέσα από μια σειρά γλαφυρών, γλυκόπικρων εξομολογήσεων και μια γαλήνιας αίσθησης παρατήρηση πάνω στο γυναικείο και το αιγαιοπελαγίτικο «σώμα».

Ελλάδα. 2018. Διάρκεια: 84΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Στο Σώμα της

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2018
  • Διάρκεια: 84 '
  • Ζαχαρίας Μαυροειδής

Οι τελευταίοι εναπομείναντες «δεκαπεντάρηδες» επιστρέφουν για άλλη μία χρονιά στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης στη Θηρασιά, όπου για δύο εβδομάδες προσεύχονται και προετοιμάζουν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το σινεμά της Μπέτσι Μπράουν και του Πίτερ Βακ έρχεται στο Τριανόν

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα έρχεται να φωτίσει την προκλητική και ριζοσπαστική φιλμογραφία δύο δημιουργών που διαμόρφωσαν μια νέα γλώσσα στο σύγχρονο cult σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/07/2025

Αποστολία Κατσιαντρίδου, τι σημαίνει "We're Not Really Strangers";

Η επιμελήτρια προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης παρουσιάζει στο "α" την κεντρική θεματική του φετινού προγράμματος.

Ντέιβιντ Κόρενσουετ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον νέο Superman

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του 32χρονου ηθοποιού από την Πενσιλβάνια, πριν γίνει σούπερ-διάσημος.

Ελληνικό box office: Μπραντ Πιτ εναντίον δεινοσαύρων

Απογοητευτικό ξεκίνημα για το "Jurassic World: Αναγέννηση" και εύκολη πρωτιά ξανά για το γκαζωμένο "F1: Η Ταινία", την παράσταση όμως στα ταμεία έκλεψε ένας... σαλεμένος Γάλλος ψυχίατρος.

Τι νέο θα δούμε από αυτή την Πέμπτη (10/07) στα θερινά σινεμά

Όλες οι καινούριες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

"Οι Μπαλκονάτες": επιστροφή στο γυναικείο βλέμμα

Η νέα κωμωδία που γρήγορα μετατρέπεται σε θρίλερ έρχεται στους κινηματογράφους από το Cinobo.

Το καλοκαίρι επιστρέφει με το 8ο Stroggylo Open Air Film Festival

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις αγαπημένες, νέες και κλασικές ταινίες.