Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού

3

Περιπετειώδες παραμύθι με βορειοευρωπαϊκή υπογραφή, μετρημένο χιούμορ και καθολικώς αποδεκτά μηνύματα.

Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού

Διασκευή ενός παιδικού βιβλίου του Δανού σατιρικού κομίστα Γιάκομπ Μάρτιν Στριντ, το «Γιγάντιο Αχλάδι…» είναι ένα περιπετειώδες animation με βορειοευρωπαϊκή υπογραφή. Τεχνικά υποδεέστερο από τα «θαύματα» της Pixar, αλλά εξίσου στιβαρό σε ιδέες, με μετρημένο χιούμορ και καθολικώς αποδεκτά μηνύματα.

Αντλώντας έμπνευση από τους Ρόαλντ Νταλ και Ιούλιο Βερν, ανάμεσα σε άλλους, το μοντέρνο αυτό παραμύθι αφηγείται τη θαλάσσια οδύσσεια του φοβητσιάρη ελέφαντα Σεμπάστιαν, του θαρραλέου γάτου Μίτσο κι ενός αλλοπαρμένου πυρηνικού επιστήμονα, που σαλπάρουν με ένα τεράστιο αχλάδι για να βρουν το Μυστηριώδες Νησί και τον εξαφανισμένο δήμαρχό τους, ο οποίος μπορεί να ξαναφέρει τον ήλιο στην πρώην ξένοιαστη και ειδυλλιακή πόλη τους.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Δανία. 2017. Διάρκεια: 79΄. ­Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού

Den Utrolige Historie om den Kkæmpestore Pære / The Incredible Story of the Giant Pear
3
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 79 '
  • Αμάλιε Νέσμπι Φικ

Ο ελέφαντας Σεμπάστιαν, ο γάτος Μίτσο κι ένας πυρηνικός επιστήμονας σαλπάρουν με ένα γιγάντιο αχλάδι για να βρουν το Μυστηριώδες Νησί και τον εξαφανισμένο δήμαρχό τους, ο οποίος μπορεί να ξαναφέρει τον ήλιο στην πόλη τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.