Γουίλι

Υπερβολικά παιδικό, απλούστατο στο σχεδιασμό του κι εύκολα προβλέψιμο animation με… ολοφάνερες εμπνεύσεις («Αυτοκίνητα») και αυτονόητο target group.

Γουίλι

Μουσικός, ηθοποιός, ειδικός των εφέ και σκηνοθέτης, ο Μαλαισιανός Γιού­σρι Αμπντούλ Χαλίμ είναι ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι του «Γουίλι», της ασιατικής απάντησης στα «Αυτοκίνητα» της Pixar. Οι δύο ταινίες μοιράζονται πολλά κοινά και κυρίως τον ατίθασο, φιλόδοξο αλλά καλόκαρδο ήρωά τους. «Ξαδερφάκι» του Κεραυνού ΜακΚουίν, λοιπόν, ο Γουίλι είναι ένα έξυπνο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έπειτα από ατύχημα, το οποίο του προξένησε σοβαρή βλάβη στον άξονα, δουλεύει ως ταξί.

Όμως μια όμορφη σπορ κούρσα και μια διεθνής συνωμοσία απαγωγής αμαξιών θα τον ξαναβάλουν στη γρήγορη λωρίδα, σε ένα υπερβολικά παιδικό, απλούστατο στο σχεδιασμό του κι εύκολα προβλέψιμο animation με... ολοφάνερες εμπνεύσεις και αυτονόητο target group.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Μαλαισία, Μαλδίβες. 2018. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Γουίλι

Wheely
1,5
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 90 '
  • Γιούσρι Αμπντούλ Χαλίμ

Ο Γουίλι είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που ύστερα από ένα ατύχημα, το οποίο του προξένησε σοβαρή βλάβη, δουλεύει ως ταξί. Όμως μια όμορφη σπορ κούρσα και μια διεθνής συνωμοσία απαγωγής αμαξιών θα τον ξαναβάλουν στη γρήγορη λωρίδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.