Bohemian Rhapsody

2

Ο Ράμι Μάλεκ («Mr. Robot») και το δυναμικό τελευταίο εικοσάλεπτο (η συναυλία του Live Aid) κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν μια κοινότοπη ροκ βιογραφία να ξεφύγει από την απόλυτη κινηματογραφική μετριότητα.

Bohemian Rhapsody

Ταλαιπωρημένο σχέδιο, που έφτασε στην οθόνη έπειτα από ανασχεδιασμούς, αλλαγές, αναβολές, ακόμη και αντικατάσταση σκηνοθέτη (ο Μπράιαν Σίνγκερ κέρδισε το σκηνοθετικό credit, αλλά το φιλμ ολοκλήρωσε ο Ντέξτερ Φλέτσερ), η σινε-βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι αποδεικνύεται πολύ χλιαρότερη της καυτής πρώτης ύλης της.

Διότι η ιστορία του Φαρούκ Μπουλσάρα, πρόσφυγα από τη Ζανζιβάρη στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος αναδείχτηκε σε κορυφαίο ρόκερ κι εμβληματικό pop (και gay) icon, είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα, ιδιωτικά και δημόσια, δραματικά κι ένδοξα γεγονότα έτοιμα να μετατραπούν σε ενδιαφέρουσες σεναριακές ιδέες.

Bohemian Rhapsody - εικόνα 1

Ο Άντονι ΜακΚάρτεν («Η Θεωρία των Πάντων», «Η πιο Σκοτεινή Ώρα») επιλέγει να κοιτάξει τον bigger than life ήρωά του ως έναν άνθρωπο που προσπαθεί μια ζωή να ταιριάξει τις δύο εικόνες του. Την πιο λαμπερή, αυτήν του γεννημένου σόουμαν, και την πιο τσαλακωμένη, εκείνη του «περιθωριακού» που αναζητά να γίνει αποδεκτός γι’ αυτό που είναι αληθινά. Η ελάχιστα συναρπαστική διαδρομή μέχρι την πλήρη ταύτισή τους περιλαμβάνει ανόδους και πτώσεις, καλλιτεχνικά ρίσκα, επώδυνες συνειδητοποιήσεις και την διαρκή αναζήτηση μιας οικογένειας, μέχρι την ημέρα της ιστορικής συναυλίας του Live Aid (13/7/1985), όπου ο αντιμέτωπος με το θάνατο (λόγω AIDS) Μέρκιουρι βρίσκει επί σκηνής και μπροστά σε 1,5 δισ. τηλεθεατές τον πραγματικό, ολοκληρωμένο εαυτό του.

Ο Μπράιαν Σίνγκερ, αντίθετα, αν και μετρ της ανάδειξης των γοητευτικά σκοτεινών πλευρών των ηρώων του («Συνήθεις Ύποπτοι», «X-Men»), είναι εδώ εντελώς έξω απ’ τα νερά του, αφήνοντας το απογειωτικό τελευταίο εικοσάλεπτο του φιλμ και τον Ράμι Μάλεκ («Mr. Robot») να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν αυτήν την κοινότοπη ροκ βιογραφία να ξεφύγει από την απόλυτη κινηματογραφική μετριότητα.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 134΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Bohemian Rhapsody

2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 134 '
  • Μπράιαν Σίνγκερ

Η ιστορία του Φαρούκ Μπουλσάρα, πρόσφυγα από τη Ζανζιβάρη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έγινε γνωστός ως ο τραγουδιστής και ηγέτης των Queen Φρέντι Μέρκιουρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.