Το Ένστικτο της Επιβίωσης

2,5

Πυγμαχικό δράμα που εστιάζει στην εκτός ρινγκ αντιηρωική πραγματικότητα. Συγκινητικό, ανθρώπινο, αλλά κινηματογραφικά μονότονο, δεν αποφεύγει την εντελώς προβλέψιμη εξέλιξη.

Το Ένστικτο της Επιβίωσης

Πυγμαχικό δράμα που εστιάζει στην εκτός ρινγκ αντιηρωική πραγματικότητα. Συγκινητικό, ανθρώπινο, αλλά κινηματογραφικά μονότονο, δεν αποφεύγει την εντελώς προβλέψιμη εξέλιξη.

Το Ένστικτο της Επιβίωσης - εικόνα 1

Περνώντας για δεύτερη φορά πίσω από την κάμερα μετά τον «Τυραννόσαυρο» (2011), ο Βρετανός γνωστός ηθοποιός Πάτι Κονσιντάιν («In America», «Το Τελεσίγραφο του Μπορν») μένει πιστός σε ένα ρεαλιστικό σινεμά στην παράδοση των Μάικ Λι και Κεν Λόουτς, ακόμη κι αν ο ήρωας είναι αυτήν τη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ: ο Μάτι Μπέρτον, πατέρας ενός νεογέννητου κοριτσιού, που προσπαθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του σε έναν τελευταίο αγώνα, μετά το τέλος του οποίου πέφτει σε κώμα. Ξυπνάει με εγκεφαλικά τραύματα που τον καθιστούν ανίκανο να θυμηθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί, ξεκινώντας έναν γολγοθά για να ξανακερδίσει τη ζωή του.

Το πυγμαχικό δράμα του Κονσιντάιν εστιάζει με τολμηρή ειλικρίνεια στην εκτός ρινγκ αντιηρωική πραγματικότητα. Συγκινητικό, ανθρώπινο, αλλά κινηματογραφικά μονότονο, δεν αποφεύγει την εντελώς προβλέψιμη εξέλιξη. Διαθέτει ένα πειστικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, έχει στιγμές που η πικρή αλήθεια των χαρακτήρων αναδύεται ολοζώντανη, μοιάζει όμως υπερβολικά προσηλωμένο στο αισιόδοξο μήνυμά του για να μας παρασύρει βαθιά στο προσωπικό δράμα του.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ODEON/AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Ένστικτο της Επιβίωσης

Journeyman
2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 92 '
  • Πάντι Κονσιντάιν

Ο Μάτι Μπέρτον, παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ και πατέρας ενός νεογέννητου κοριτσιού, προσπαθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του σε έναν τελευταίο αγώνα, μετά το τέλος του οποίου πέφτει σε κώμα. Ξυπνάει με εγκεφαλικά τραύματα που τον καθιστούν ανίκανο να θυμηθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί, ξεκινώντας έναν γολγοθά για να ξανακερδίσει τη ζωή του.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα βραβεία του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Η λαμπρή τελετή έλαβε χώρα στο Cinobo Όπερα και το "α" ήταν εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
28/11/2025

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι καινούριες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 27 Νοεμβρίου, οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτές.

Όλα όσα θα δούμε στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Η αγαπημένη διοργάνωση επιστρέφει στην Ταινοθήκη της Ελλάδος με πρεμιέρες, αφιερώματα, συζητήσεις και εκλεκτούς καλεσμένους.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (26/11-3/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Σινεμά και ψυχανάλυση: Ο "Κρυμμένος" στον Δαναό

Το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Μίκαελ Χάνεκε για μια μοναδική προβολή, συνοδεία συζήτησης, την Κυριακή 7/12, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Σινεμά και Ψυχανάλυση".

Οι "Σμιλεμένες Ψυχές" του Σταύρου Ψυλλάκη επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη

Για τέσσερις προβολές με παρουσία του σκηνοθέτη και του Ελβετού γιατρού Ζουλιέν Γκριβέλ.

Για τον Γιάννη Οικονομίδη, το σινεμά είναι ένα όπλο

Συναντήσαμε τον κορυφαίο σκηνοθέτη στα Εξάρχεια και μιλήσαμε μαζί του, με αφορμή τη "Σπασμένη Φλέβα", την έκτη μεγάλου μήκους ταινία του, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Μπισμπίκης στο ρόλο ενός έκπτωτου άντρα που προσπαθεί να σωθεί από τα χρέη.