Ο Εξαφανισμένος Φάκελος

2,5

Καλοδεχούμενη επιστροφή του Ερίκ Ζονκά («Η Ονειρεμένη Ζωή των Αγγέλων») στη σκηνοθετική δράση με ένα αστυνομικό θρίλερ στιβαρό αλλά υπερβολικά φορτωμένο διανοουμενίστικες ιδέες.

Ο Εξαφανισμένος Φάκελος

Πειστικό μυστήριο, στρωτή ανάπτυξη πλοκής, ρεαλιστική ατμόσφαιρα κι ένας ενδιαφέρων πρωταγωνιστικός ρόλος σηματοδοτούν την καλοδεχούμενη επιστροφή του Ερίκ Ζονκά («Η Ονειρεμένη Ζωή των Αγγέλων») στη σκηνοθετική δράση με ένα αστυνομικό θρίλερ στιβαρό αλλά υπερβολικά φορτωμένο διανοουμενίστικες ιδέες.

Ο Εξαφανισμένος Φάκελος - εικόνα 1

Με μόλις δύο μέτριες ταινίες («Le Petit Voleur», «Julia») στην εικοσαετία, η οποία ακολούθησε το εξαιρετικό ντεμπούτο του «Η Ονειρεμένη Ζωή των Αγγέλων», ο Ερίκ Ζονκά ξαναβρίσκει τη φόρμα του διασκευάζοντας ένα crime novel του Ισραηλινού Ντρορ Μισανί. Πρωταγωνιστής του άλλος ένας ταλαιπωρημένος από τους δαίμονές του αστυνομικός, ο αλκοολικός και αντικοινωνικός Φρανσουά, ο οποίος αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την εξαφάνιση ενός εφήβου. Στην έρευνα θα μπλεχτεί η μητέρα του αγνοούμενου, ένας πρώην καθηγητής του αλλά κι ένας συνάδελφος του Φρανσουά, που θέλει να στρέψει αλλού τις υποψίες ενοχής.

Η υπόθεση θα εξελιχτεί, όπως σε όλα τα μυθιστορήματα και τις ταινίες του είδους, με λανθασμένα στοιχεία, ανατροπές και νέα αδιέξοδα. Εκτός από την παρουσία ενός κομβικής σημασίας χαρακτήρα, ο οποίος μοιάζει να βρίσκεται στο κέντρο της πλοκής (κυρίως) για να σχολιάσει τη σχέση ζωής - τέχνης και πραγματικότητας - αναπαράστασης, αυτό το στιβαρό αλλά υπερβολικά φορτωμένο με διανοουμενίστικες ιδέες αστυνομικό θρίλερ προσπαθεί να κάνει την διαφορά με το πειστικό μυστήριο, τη ρεαλιστική ατμόσφαιρα κι έναν ενδιαφέροντα, ερμηνευτικά ριψοκίνδυνο πρώτο ρόλο που θα διχάσει.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Εξαφανισμένος Φάκελος

Fleuve Noir / Black Tide
2,5
  • Αστυνομική
  • 2018
  • Διάρκεια: 113 '
  • Ερίκ Ζονκά

Ένας έμπειρος μα αλκοολικός και αντικοινωνικός αστυνομικός αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την εξαφάνιση ενός εφήβου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.