Κυνηγός

1,5

Μια αρχικά διασκεδαστική μείξη περιπέτειας και κωμωδίας, η οποία καταλήγει να είναι ένα θορυβώδες κι εξεζητημένο μπέρδεμα.

Κυνηγός

Μια αρχικά διασκεδαστική μείξη περιπέτειας και κωμωδίας, η οποία καταλήγει να είναι ένα θορυβώδες κι εξεζητημένο μπέρδεμα.

Κυνηγός - εικόνα 1

O «Κυνηγός» (1987) του Τζον ΜακΤίρναν σύστησε στους θεατές το τελευταίο εξωγήινο τέρας των ’80s, που κατόρθωσε να τους τρομοκρατήσει τόσο ώστε να δημιουργήσει το δικό του σινε-μύθο. Το καθαρόαιμο θρίλερ επιβίωσης, στο χάος της ζούγκλας του Αμαζονίου, ήθελε τον action hero Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και τους μυώδεις στρατιώτες του να ηττώνται από ένα αλλόκοσμο αιμοβόρο πλάσμα με πρωτόγνωρες ικανότητες.

Η ζωή τους εξαρτιόταν από τη διαχείριση πανικού και την εύρεση ενός πραγματικά έξυπνου τρόπου για να γλιτώσουν, συνθήκη η οποία μετέδιδε μια ένταση που ήταν αδύνατο να της αντισταθεί κάποιος. Έτσι, ύστερα από δύο σίκουελ κι ένα... δια­στημικό crossover («Άλιεν εναντίον Κυνηγού», 2004), άλλο ένα κεφάλαιο προστίθεται στο franchise – με χαρακτηριστικά τρίτης συνέχειας και reboot ταυτόχρονα.

Κυνηγός - εικόνα 2

Και ποιος είναι καταλληλότερος για την επιστροφή στο σύμπαν του «Κυνηγού», πέρα από έναν εκ των ηθοποιών της πρωτότυπης ταινίας, ο οποίος τυγχάνει μάλιστα ικανός διαχειριστής των αναγκών τόσο ενός μπλοκμπάστερ («Iron Man 3») όσο και μιας feelgood περιπέτειας («The Nice Guys»); Ο λόγος για τον Σέιν Μπλακ, ο οποίος εκσυγχρονίζει αυτήν τη συνταγή βασίζοντας την πλοκή στις καταστροφικές συνέπειες που έχει η –κατά λάθος– πρόσκληση των Κυνηγών στη Γη από τον γιο ενός στρατιώτη. Τότε ο πατέρας του, με τη συνδρομή μιας ομάδας ψυχικά δια­ταραγμένων συναδέλφων του και μιας βιολόγου, καλείται­ να εντοπίσει και να εξοντώσει τους «επισκέπτες».

Περίπου μέχρι τη μέση της ταινίας ο Μπλακ ισορροπεί διασκεδαστικά μεταξύ περιπέτειας και κωμωδίας, κλείνοντας το μάτι στους φαν με αναφορές στο πρώτο φιλμ («Get to the chopper!»), ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει σκηνές γλαφυρού gore και ορμητικής δράσης. Στο δεύτερο μισό, ωστόσο, τη θέση των μαχών παίρνουν σεκάνς ανόητων επεξηγήσεων για τους σκοπούς των εξωγήινων, το στόρι μετατρέπεται σε περιπετειώδες οικογενειακό δράμα, ενώ «αγνοείται» ακόμη και η παραμικρή υποψία αγωνίας. Έτσι η απόπειρα του Μπλακ για μια αναγέννηση του «τερατώδους» franchise καταλήγει σε ένα θορυβώδες, εξεζητημένο μπέρδεμα.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Κυνηγός

The Predator
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 108 '
  • Σέιν Μπλακ

Ο γιος ενός στρατιώτη καλεί κατά λάθος στη Γη τους αιμοβόρους εξωγήινους Κυνηγούς, οι οποίοι απειλούν την ανθρωπότητα με αφανισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χρήστο Πασσαλή, τι συμβαίνει στο "Ησυχία 6-9";

Ο πρωταγωνιστής και πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης μάς μιλά για τη weird ιστορία αγάπης που αναπτύσσεται στο ιδιοσυγκρασιακό ντεμπούτο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/12/2022

Ησυχία 6-9

Καφκική δυστοπία και αγωνιώδες ρομαντικό δράμα το οποίο, παρά το εγκεφαλικό ύφος, διατηρεί ακλόνητο σε όλη τη διάρκειά του ένα μελαγχολικό σφίξιμο στην καρδιά.

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.