Κυνηγός

1,5

Μια αρχικά διασκεδαστική μείξη περιπέτειας και κωμωδίας, η οποία καταλήγει να είναι ένα θορυβώδες κι εξεζητημένο μπέρδεμα.

Κυνηγός

Μια αρχικά διασκεδαστική μείξη περιπέτειας και κωμωδίας, η οποία καταλήγει να είναι ένα θορυβώδες κι εξεζητημένο μπέρδεμα.

Κυνηγός - εικόνα 1

O «Κυνηγός» (1987) του Τζον ΜακΤίρναν σύστησε στους θεατές το τελευταίο εξωγήινο τέρας των ’80s, που κατόρθωσε να τους τρομοκρατήσει τόσο ώστε να δημιουργήσει το δικό του σινε-μύθο. Το καθαρόαιμο θρίλερ επιβίωσης, στο χάος της ζούγκλας του Αμαζονίου, ήθελε τον action hero Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και τους μυώδεις στρατιώτες του να ηττώνται από ένα αλλόκοσμο αιμοβόρο πλάσμα με πρωτόγνωρες ικανότητες.

Η ζωή τους εξαρτιόταν από τη διαχείριση πανικού και την εύρεση ενός πραγματικά έξυπνου τρόπου για να γλιτώσουν, συνθήκη η οποία μετέδιδε μια ένταση που ήταν αδύνατο να της αντισταθεί κάποιος. Έτσι, ύστερα από δύο σίκουελ κι ένα... δια­στημικό crossover («Άλιεν εναντίον Κυνηγού», 2004), άλλο ένα κεφάλαιο προστίθεται στο franchise – με χαρακτηριστικά τρίτης συνέχειας και reboot ταυτόχρονα.

Κυνηγός - εικόνα 2

Και ποιος είναι καταλληλότερος για την επιστροφή στο σύμπαν του «Κυνηγού», πέρα από έναν εκ των ηθοποιών της πρωτότυπης ταινίας, ο οποίος τυγχάνει μάλιστα ικανός διαχειριστής των αναγκών τόσο ενός μπλοκμπάστερ («Iron Man 3») όσο και μιας feelgood περιπέτειας («The Nice Guys»); Ο λόγος για τον Σέιν Μπλακ, ο οποίος εκσυγχρονίζει αυτήν τη συνταγή βασίζοντας την πλοκή στις καταστροφικές συνέπειες που έχει η –κατά λάθος– πρόσκληση των Κυνηγών στη Γη από τον γιο ενός στρατιώτη. Τότε ο πατέρας του, με τη συνδρομή μιας ομάδας ψυχικά δια­ταραγμένων συναδέλφων του και μιας βιολόγου, καλείται­ να εντοπίσει και να εξοντώσει τους «επισκέπτες».

Περίπου μέχρι τη μέση της ταινίας ο Μπλακ ισορροπεί διασκεδαστικά μεταξύ περιπέτειας και κωμωδίας, κλείνοντας το μάτι στους φαν με αναφορές στο πρώτο φιλμ («Get to the chopper!»), ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει σκηνές γλαφυρού gore και ορμητικής δράσης. Στο δεύτερο μισό, ωστόσο, τη θέση των μαχών παίρνουν σεκάνς ανόητων επεξηγήσεων για τους σκοπούς των εξωγήινων, το στόρι μετατρέπεται σε περιπετειώδες οικογενειακό δράμα, ενώ «αγνοείται» ακόμη και η παραμικρή υποψία αγωνίας. Έτσι η απόπειρα του Μπλακ για μια αναγέννηση του «τερατώδους» franchise καταλήγει σε ένα θορυβώδες, εξεζητημένο μπέρδεμα.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Κυνηγός

The Predator
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 108 '
  • Σέιν Μπλακ

Ο γιος ενός στρατιώτη καλεί κατά λάθος στη Γη τους αιμοβόρους εξωγήινους Κυνηγούς, οι οποίοι απειλούν την ανθρωπότητα με αφανισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.