Κυνηγός

1,5

Μια αρχικά διασκεδαστική μείξη περιπέτειας και κωμωδίας, η οποία καταλήγει να είναι ένα θορυβώδες κι εξεζητημένο μπέρδεμα.

Κυνηγός

Μια αρχικά διασκεδαστική μείξη περιπέτειας και κωμωδίας, η οποία καταλήγει να είναι ένα θορυβώδες κι εξεζητημένο μπέρδεμα.

Κυνηγός - εικόνα 1

O «Κυνηγός» (1987) του Τζον ΜακΤίρναν σύστησε στους θεατές το τελευταίο εξωγήινο τέρας των ’80s, που κατόρθωσε να τους τρομοκρατήσει τόσο ώστε να δημιουργήσει το δικό του σινε-μύθο. Το καθαρόαιμο θρίλερ επιβίωσης, στο χάος της ζούγκλας του Αμαζονίου, ήθελε τον action hero Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και τους μυώδεις στρατιώτες του να ηττώνται από ένα αλλόκοσμο αιμοβόρο πλάσμα με πρωτόγνωρες ικανότητες.

Η ζωή τους εξαρτιόταν από τη διαχείριση πανικού και την εύρεση ενός πραγματικά έξυπνου τρόπου για να γλιτώσουν, συνθήκη η οποία μετέδιδε μια ένταση που ήταν αδύνατο να της αντισταθεί κάποιος. Έτσι, ύστερα από δύο σίκουελ κι ένα... δια­στημικό crossover («Άλιεν εναντίον Κυνηγού», 2004), άλλο ένα κεφάλαιο προστίθεται στο franchise – με χαρακτηριστικά τρίτης συνέχειας και reboot ταυτόχρονα.

Κυνηγός - εικόνα 2

Και ποιος είναι καταλληλότερος για την επιστροφή στο σύμπαν του «Κυνηγού», πέρα από έναν εκ των ηθοποιών της πρωτότυπης ταινίας, ο οποίος τυγχάνει μάλιστα ικανός διαχειριστής των αναγκών τόσο ενός μπλοκμπάστερ («Iron Man 3») όσο και μιας feelgood περιπέτειας («The Nice Guys»); Ο λόγος για τον Σέιν Μπλακ, ο οποίος εκσυγχρονίζει αυτήν τη συνταγή βασίζοντας την πλοκή στις καταστροφικές συνέπειες που έχει η –κατά λάθος– πρόσκληση των Κυνηγών στη Γη από τον γιο ενός στρατιώτη. Τότε ο πατέρας του, με τη συνδρομή μιας ομάδας ψυχικά δια­ταραγμένων συναδέλφων του και μιας βιολόγου, καλείται­ να εντοπίσει και να εξοντώσει τους «επισκέπτες».

Περίπου μέχρι τη μέση της ταινίας ο Μπλακ ισορροπεί διασκεδαστικά μεταξύ περιπέτειας και κωμωδίας, κλείνοντας το μάτι στους φαν με αναφορές στο πρώτο φιλμ («Get to the chopper!»), ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει σκηνές γλαφυρού gore και ορμητικής δράσης. Στο δεύτερο μισό, ωστόσο, τη θέση των μαχών παίρνουν σεκάνς ανόητων επεξηγήσεων για τους σκοπούς των εξωγήινων, το στόρι μετατρέπεται σε περιπετειώδες οικογενειακό δράμα, ενώ «αγνοείται» ακόμη και η παραμικρή υποψία αγωνίας. Έτσι η απόπειρα του Μπλακ για μια αναγέννηση του «τερατώδους» franchise καταλήγει σε ένα θορυβώδες, εξεζητημένο μπέρδεμα.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Κυνηγός

The Predator
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2018
  • Διάρκεια: 108 '
  • Σέιν Μπλακ

Ο γιος ενός στρατιώτη καλεί κατά λάθος στη Γη τους αιμοβόρους εξωγήινους Κυνηγούς, οι οποίοι απειλούν την ανθρωπότητα με αφανισμό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.