Κρίστοφερ & Γουίνι

1

Η live action μεταφορά των περιπετειών των αγαπημένων λογοτεχνικών ηρώων γίνεται με νοσταλγία, αλλά δίχως την πρωτοτυπία και τη φρεσκάδα που θα την απεγκλώβιζαν από ασφαλή κλισέ και υπεραισιόδοξα ανθρωπιστικά μηνύματα.

Κρίστοφερ & Γουίνι

Η live action μεταφορά των περιπετειών των αγαπημένων λογοτεχνικών ηρώων γίνεται με νοσταλγία, αλλά δίχως την πρωτοτυπία και τη φρεσκάδα που θα την απεγκλώβιζαν από ασφαλή κλισέ και υπεραισιόδοξα ανθρωπιστικά μηνύματα.

Κρίστοφερ & Γουίνι - εικόνα 1

Ο μαγικός κόσμος του Κρίστοφερ Ρόμπιν και του Αρκούδου Γουίνι­ έχει συντροφεύσει δεκάδες γενιές­ από τη στιγμή που εμπνεύστηκε τις περιπέτειές τους ο συγγραφέας­ Αλεξάντερ Άλαν Μιλν. Η δημοφιλία των χαρακτήρων του συνεχίστηκε στην κινηματογραφική οθόνη χάρη στην Disney, η οποία τώρα δοκιμάζει μια live action παραγωγή, στην οποία ο Κρίστοφερ Ρόμπιν είναι ένας σκυθρωπός, σκληρά εργαζόμενος πατέρας που έχει ξεχάσει τους παιδικούς του φίλους.

Η δοκιμασία του να αντιληφθεί ποια είναι τα πράγματα που πραγματικά αξίζουν στη ζωή περνάει μέσα από μια πλοκή στο κλασικό ύφος της Disney, η οποία εναρμονίζεται­ με ασφαλή κλισέ, χωρίς να αφήνει­ χώρο σε νέες ιδέες. Η ενδιαφέρουσα ψυχολογία των λούτρινων συντρόφων του Ρόμπιν δεν εξερευνάται καθόλου, αντ’ αυτού απεικονίζονται άχρωμα να τον προτρέπουν να «αδράξει τη μέρα» με ατάκες που θυμίζουν υπεραισιόδοξα χαϊκού. Ο σκηνοθέτης Μαρκ Φόρστερ, ο οποίος στο παρελθόν τα πήγε περίφημα με το μύθο του Πίτερ Παν («Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ»), διαθέτει την καρδιά αλλά όχι την έμπνευση για κάτι αξιομνημόνευτο.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: FEELGOOD ENTERTAINMENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Κρίστοφερ & Γουίνι

Christopher Robin
1,5
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 104 '
  • Μαρκ Φόρστερ

Ο Κρίστοφερ Ρόμπιν είναι πια ένας σκυθρωπός, εργαζόμενος πατέρας κι έχει ξεχάσει τον Γουίνι το Αρκουδάκι και το Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων μέχρι τη στιγμή που οι δυο τους ξανασυναντιούνται ξαφνικά και μαζί θα αναζητήσουν τη χαμένη φαντασία του πρώτου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".