Il Postino

3,5

Έρωτας, λυρισμός και πολιτική σε μια κινηματογραφικά λιτή, μα τόσο τρυφερή και διασκεδαστική κομεντί, βραβευμένη με Όσκαρ μουσικής και υποψήφια για άλλα τέσσερα (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α΄ αντρικού ρόλου).

Il Postino

Έρωτας, λυρισμός και πολιτική σε μια κινηματογραφικά λιτή, μα τόσο τρυφερή και διασκεδαστική κομεντί, βραβευμένη με Όσκαρ μουσικής και υποψήφια για άλλα τέσσερα (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α΄ αντρικού ρόλου).

Il Postino - εικόνα 1

Ένα πραγματικό περιστατικό από τη ζωή του διάσημου ποιητή Πάμπλο Νερούντα ενέπνευσε το 1985 τον συγγραφέα Αντόνιο Σκαρμέτα στο «Ardiente Paciencia», το οποίο διασκευάστηκε κινηματογραφικά μία δεκαετία αργότερα, μεταφέροντας την πλοκή του στο ιταλικό νησί (Κάπρι) στο οποίο ο Χιλιανός κομμουνιστής ήταν εξόριστος το 1952. Ταχυδρόμος της αλληλογραφίας του, ο καλόκαρδος κι αδέξιος Μάριο θα αναπτύξει μαζί του μια αναπάντεχη φιλία, η οποία θα γίνει ακόμα πιο βαθιά από τη στιγμή που θα ζητήσει τη βοήθεια του διάσημου διανοούμενου για να κερδίσει την καρδιά της όμορφης Μπεατρίτσε.

Τρυφερή και διασκεδαστική κομεντί γνήσιας λαϊκότητας και διαχρονικό υπόδειγμα κινηματογραφικής λιτότητας, το «Il Postino» μιλά απλά, μα συγκινητικά για όλα εκείνα τα οποία, κρυμμένα μέσα στην καθημερινότητα, μπορούν να φέρουν κοντά διαφορετικούς ανθρώπους, όπως η ειλικρίνεια, η πολιτική, ο έρωτας και η δύναμη της ποίησης, η οποία «ανήκει όχι σ’ αυτούς που τη γράφουν, αλλά σ’ εκείνους που την έχουν ανάγκη». Βραβεύτηκε με Όσκαρ μουσικής (Λουίς Μπακάλοφ) και ήταν υποψήφιο για άλλα τέσσερα (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α΄ αντρικού ρόλου).

Ιταλία, Γαλλία. 1994. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες

Il Postino

3,5
  • Κομεντί
  • 1994
  • Διάρκεια: 108 '
  • Μάικλ Ράντφορντ

Σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας, ο ταχυδρόμος Μάριο γίνεται φίλος με τον κομμουνιστή ποιητή Πάμπλο Νερούδα, εξόριστο από τη Χιλή για πολιτικούς λόγους. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μια αναπάντεχη φιλία, η οποία θα γίνει ακόμα πιο βαθιά από τη στιγμή που ο Μάριο θα ζητήσει τη βοήθεια του διάσημου διανοούμενου για να κερδίσει την καρδιά της όμορφης Μπεατρίτσε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.