Βασιλικοί Γάμοι

Εικαστικά άρτια, αλλά αδύναμη κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου της Σαντάλ Τομά, η μονότονη σκηνοθεσία και οι απόμακροι χαρακτήρες της οποίας παραπέμπουν σε δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ.

Βασιλικοί Γάμοι

Εικαστικά άρτια, αλλά αδύναμη κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου της Σαντάλ Τομά, η μονότονη σκηνοθεσία και οι απόμακροι χαρακτήρες της οποίας παραπέμπουν σε δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ.

Βασιλικοί Γάμοι - εικόνα 1

Ο τηλεοπτικά έμπειρος Μαρκ Ντουγκέν μεταφέρει στο σινεμά το ομότιτλο βιβλίο της Σαντάλ Τομά. Εν έτει 1721, ο Γάλλος αντιβασιλέας Φίλιππος στήνει μια «βασιλική ανταλλαγή» για να διαφυλάξει την εύθραυστη ειρήνη με τη γείτονα Ισπανία. Σύμφωνα με αυτήν, ο 11χρονος Λουδοβίκος ΙΕ΄ νυμφεύεται την 4χρονη κόρη του Ισπανού βασιλιά Φίλιππου Ε΄ και ο 14χρονος διάδοχός του Λουίς την κόρη του αντιβασιλέα Λουίζ Ελιζαμπέτ, ετών 12. Ο Ντουγκέν σκηνοθετεί την ιστορία με εικαστική αρτιότητα μεν, διεκπεραιωτικά δε. Επιδιώκει να αναδείξει το ψυχολογικό βάρος των νεαρών μοναρχών, όμως η μονότονη αφήγηση και τα σφιχτοδεμένα κάδρα του, που παραπέμπουν σε δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, στερούν το συναισθηματικό βάθος από τους χαρακτήρες, οι οποίοι παραμένουν μέχρι το τέλος απόμακροι.

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασιλικοί Γάμοι

L' Echange des Princesses / The Royal Echange
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 100 '
  • Μαρκ Ντουγκέν

Στη Γαλλία, εν έτει 1721, ο αντιβασιλέας Φίλιππος στήνει μια «βασιλική ανταλλαγή», σύμφωνα με την οποία ο 11χρονος Λουδοβίκος ΙΕ΄ νυμφεύεται την 4χρονη κόρη του Ισπανού βασιλιά Φίλιππου Ε΄ και ο 14χρονος διάδοχός του Λουίς την κόρη του αντιβασιλέα Λουίζ Ελιζαμπέτ, ετών 12.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
11/08/2022

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.

Παγκόσμια πρεμιέρα του "The Kingdom" χωρίς τον Λαρς φον Τρίερ;

Ο Δανός σκηνοθέτης που έχει συνδέσει συνειδητά το όνομά του με ταινίες που προβοκάρουν, διαγνώστηκε με νόσο Πάρκινσον, είδηση που φουντώνει τα σενάρια πιθανής απουσίας του από την παγκόσμια πρεμιέρα του "The Kingdom" τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Βενετίας.