Βασιλικοί Γάμοι

2

Εικαστικά άρτια, αλλά αδύναμη κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου της Σαντάλ Τομά, η μονότονη σκηνοθεσία και οι απόμακροι χαρακτήρες της οποίας παραπέμπουν σε δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ.

Βασιλικοί Γάμοι

Εικαστικά άρτια, αλλά αδύναμη κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου της Σαντάλ Τομά, η μονότονη σκηνοθεσία και οι απόμακροι χαρακτήρες της οποίας παραπέμπουν σε δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ.

Βασιλικοί Γάμοι - εικόνα 1

Ο τηλεοπτικά έμπειρος Μαρκ Ντουγκέν μεταφέρει στο σινεμά το ομότιτλο βιβλίο της Σαντάλ Τομά. Εν έτει 1721, ο Γάλλος αντιβασιλέας Φίλιππος στήνει μια «βασιλική ανταλλαγή» για να διαφυλάξει την εύθραυστη ειρήνη με τη γείτονα Ισπανία. Σύμφωνα με αυτήν, ο 11χρονος Λουδοβίκος ΙΕ΄ νυμφεύεται την 4χρονη κόρη του Ισπανού βασιλιά Φίλιππου Ε΄ και ο 14χρονος διάδοχός του Λουίς την κόρη του αντιβασιλέα Λουίζ Ελιζαμπέτ, ετών 12. Ο Ντουγκέν σκηνοθετεί την ιστορία με εικαστική αρτιότητα μεν, διεκπεραιωτικά δε. Επιδιώκει να αναδείξει το ψυχολογικό βάρος των νεαρών μοναρχών, όμως η μονότονη αφήγηση και τα σφιχτοδεμένα κάδρα του, που παραπέμπουν σε δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, στερούν το συναισθηματικό βάθος από τους χαρακτήρες, οι οποίοι παραμένουν μέχρι το τέλος απόμακροι.

Γαλλία, Βέλγιο. 2017. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασιλικοί Γάμοι

L' Echange des Princesses / The Royal Echange
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 100 '
  • Μαρκ Ντουγκέν

Στη Γαλλία, εν έτει 1721, ο αντιβασιλέας Φίλιππος στήνει μια «βασιλική ανταλλαγή», σύμφωνα με την οποία ο 11χρονος Λουδοβίκος ΙΕ΄ νυμφεύεται την 4χρονη κόρη του Ισπανού βασιλιά Φίλιππου Ε΄ και ο 14χρονος διάδοχός του Λουίς την κόρη του αντιβασιλέα Λουίζ Ελιζαμπέτ, ετών 12.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Πολ Τόμας Άντερσον γυρίζει νέα ταινία το 2023

Τη δέκατη ταινία του ετοιμάζει ο σπουδαίος Αμερικάνος σκηνοθέτης που επιστρέφει σύντομα στο σετ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/11/2022

Το "Τα Πάντα Όλα" η καλύτερη ταινία στα βραβεία Gotham

Η πρώτη χολιγουντιανή απονομή της χρονιάς "έβγαλε" τρανταχτό νικητή την arthouse περιπέτεια των Ντάνιελς.

Ποιο είναι το μέλλον των αιθουσών και του ελληνικού σινεμά;

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση την οποία διοργάνωσε το "Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου" για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις κινηματογραφικές αίθουσες και τη σχέση τους με το ελληνικό σινεμά.

Η ανθρώπινη πλευρά του ελληνικού σινεμά

Χωρίς να ξεστρατίζει εντελώς από την αξιόλογη weird πορεία του, το ελληνικό σινεμά παίρνει καινούργια πνοή μέσα από ενδιαφέρουσες ιστορίες που εστιάζουν στον άνθρωπο.

Οι ρόλοι της ζωής του Μπεν Στίλερ

O Μπεν Στίλερ κλείνει σήμερα τα 57 του χρόνια και εμείς θυμόμαστε τις 10 κορυφαίες ταινίες του.

Ελληνικό box office: οι θεατές είδαν... Μουντιάλ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και η Black Friday διάθεση νίκησαν τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, το καινούριο animation της Disney και τον Τιμοτέ Σαλαμέ.

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από όλο τον κόσμο στο Athens Short Film Festival 2022

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις κινηματογραφικές αίθουσες το Athens Short Film Festival επιστρέφει.