Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού

2

Γιορτινά, φιλειρηνικά μηνύματα και ανήλικη διασκέδαση σε μια τυποποιημένη, by the (children’s) book «ζωγραφιστή» περιπέτεια.

Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού

Γιορτινά, φιλειρηνικά μηνύματα και ανήλικη διασκέδαση σε μια τυποποιημένη, by the (children’s) book «ζωγραφιστή» περιπέτεια.

Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού - εικόνα 1

Γνωστό βιβλίο της γερμανικής παιδικής λογοτεχνίας­, το γραμμένο με ρίμα «Die Häschenschule» («Rabbit school») του Άλμπερτ Σίξτους διασκευάζεται ως κινηματογραφικό animation, μετονομάζοντας τους ήρωες σε Μαξ και Έμι, μετατρέποντας το σχολείο τους σε new age Σχολή Πασχαλινών Κουνελιών­/φυλάκων του πολύτιμου Χρυσού­ Αυγού και δίνοντας έμφαση στη... δράση, καθώς οι γούνινοι μικροί μας φίλοι, με απρόθυμο ηγέτη τον ατίθασο Μαξ, δέχονται τις διαρκείς επιθέσεις μιας συμμορίας αλεπούδων που θέλει να κλέψει το Αυγό και να καταστρέψει το Πάσχα. Ο Γερμανός Ούτε φον Μίνχαου-Πολ «σκιτσάρει» καθαρά και φωτεινά τα γιορτινά, φιλειρηνικά και απλοϊκά μηνύματα του Σίξτους, σε μια τυποποιημένη, by the (children’s) book καρτουνίστικη περιπέτεια, η οποία απευθύνεται κυρίως στο προσχολικό κοινό και προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γερμανία. 2017. Διάρκεια: 73΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού

Rabbit School - Guardians of the Golden Egg
2
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 79 '
  • Ούτε φον Μίνχαου - Πολ

Ο Μαξ είναι ένα νεαρό και ατίθασο κουνέλι που γνωρίζει τη γλυκιά Έμι και για χάρη της θα βοηθήσει τα μέλη μιας Σχολής Πασχαλινών Κουνελιών να προστατεύσουν το πολύτιμο Χρυσό Αυγό από μια συμμορία αλεπούδων και να σώσουν το Πάσχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.