The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

1

Σίκουελ του προ δεκαετίας «Κλείδωσες;», το οποίο επαναλαμβάνει μηχανιστικά όλα τα γραφικά τρομο-κλισέ του.

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

Σίκουελ του προ δεκαετίας «Κλείδωσες;», το οποίο επαναλαμβάνει μηχανιστικά όλα τα γραφικά τρομο-κλισέ του.

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα - εικόνα 1

Μία από τις πολλές φτηνές ταινίες τρόμου που έγιναν απρόσμενα μεγάλες εμπορικές επιτυχίες είναι και το προ δεκαετίας «Κλείδωσες;» του Μπράιαν Μπερτίνο, το οποίο είχε δανειστεί τη βασική ιδέα από το «Funny Games» του Μίκαελ Χάνεκε (τρεις νεαροί μασκοφόροι τρομοκρατούν ένα νιόπαντρο ζευγάρι). Το καθυστερημένο ριμέικ αναπαράγει το ’70s b-movie στιλ και την ιδέα της πρώτης ταινίας, αλλά αυτήν τη φορά με θύματα μια τετραμελή οικογένεια με προβλήματα, η οποία εκδράμει σε ένα απομονωμένο πάρκο με τροχόσπιτα.

Οι τρεις νεαροί μασκοφόροι εμφανίζονται ξανά, το αιματολάγνο κυνήγι ξεκινά, η αναίτια βία υποτίθεται πως εντείνει το σασπένς και η «μαγική» ικανότητα των δολοφόνων να εμφανίζονται από το πουθενά εκτοξεύει την αδρεναλίνη. Όλα όμως γίνονται με τόσο μηχανιστικό και αυτάρεσκα γραφικό τρόπο, που καταντούν γρήγορα κουραστικά, ενώ ο Γιόχαν Ρόμπερτς του περσινού θριλερο­-σουξέ «47 Meters Down» μένει μέχρι τέλους αναποφάσιστος. Σκηνοθετεί καθαρόαιμη ταινία τρόμου, ανατρεπτική παρωδία ή οικογενειακό δράμα χαρακτήρων μεταμφιεσμένο σε ματωμένο θρίλερ; Για το σαββατιάτικο κοινό των πολυκινηματογράφων ίσως όμως δεν έχει και μεγάλη διαφορά...

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

The Strangers: Prey at Night
1
  • Τρόμου
  • 2018
  • Διάρκεια: 85 '
  • Γιόχαν Ρόμπερτς

Μια τετραμελής οικογένεια με προβλήματα εκδράμει σε ένα απομονωμένο πάρκο με τροχόσπιτα. Τα πάντα εκεί είναι ήσυχα και άδεια, μέχρι που τρεις νεαροί μασκοφόροι εμφανίζονται από το πουθενά μέσα στη νύχτα κι έχουν αναίτια φονικές διαθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Michael": Έχουμε το πρώτο επίσημο trailer για τη βιογραφία του Μάικλ Τζάκσον

Ρίχνουμε μια πρώτη ματιά στην αναμενόμενη βιογραφική ταινία για τη ζωή του Βασιλιά της Ποπ με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/02/2026

Οι ταινίες που θα δούμε στον νέο κύκλο προβολών του Σινεμά Ψ 2026

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα του κλάδου Τέχνης της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας έρχεται για 18η χρονιά με νέα θεματική την έλξη του Ξένου.

De Noche: Ο Πέδρο Πασκάλ πρωταγωνιστεί σε μια queer ταινία αγάπης και εμείς ανατρέχουμε στο παρελθόν του

Τα γυρίσματα του "De Noche" ξεκινούν στα τέλη του μήνα και μέχρι να δούμε τον Χιλιανό ηθοποιό στον νέο ρόλο του, ξεστοκάρουμε παλιές στιγμές του.

Όλα όσα βλέπουμε τον Φεβρουάριο στο Cinobo

Στις πρεμιέρες του μήνα ξεχωρίζει το "Nouvelle Vague", ενώ έρχεται στην πλατφόρμα "Το Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο" του Nτάρεν Αρονόφσκι, αλλά και τρεις σειρές.

Σινεμά και Ψυχανάλυση: Ο "Δεσμώτης του Ιλίγγου" στον Δαναό με νέα ημερομηνία

Μια ψυχαναλυτική προσέγγιση στην ύβρη και τον εξιδανικευμένο έρωτα. Το αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ στο μικροσκόπιο της Νέας Λακανικής Σχολής.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι ο GOAT, έχοντας το 'EGOT' στα 79 του

Μετά το πρώτο του βραβείο Grammy, πλέον βρίσκεται ανάμεσα στους λίγους καλλιτέχνες με τον τίτλο EGOT.

"Βοήθεια!": Αποκλειστικό βίντεο από τη νέα ταινία του Σαμ Ράιμι με την Ρέιτσελ ΜακΆνταμς

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας "Βοήθεια!" του Σαμ Ράιμι, βλέπουμε αποκλειστικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών.