Ο Επιβάτης

1,5

Μετά τον «Άγνωστο», το «Non-Stop» και τη «Νυχτερινή Καταδίωξη», Νίσον και Κολέ-Σερά συνεργάζονται σε άλλη μία περιπετειώδη αμερικανιά με καταιγιστικό αφηγηματικό ρυθμό κι εξωφρενικά αντι-ρεαλιστικό σενάριο.

Ο Επιβάτης

Ο Μάικλ ΜακΚόλεϊ είναι πρώην αστυνομικός και νυν οικογενειάρχης με οικονομικά προβλήματα, ο οποίος εργάζεται ως ασφαλιστής. Την ημέρα που απολύεται από τη δουλειά του γνωρίζει στο τρένο, το οποίο παίρνει καθημερινά, μια μυστηριώδη γυναίκα που του προτείνει μια πανεύκολη δουλειά με υψηλότατη αποζημίωση. Μετά τον «Άγνωστο», το «Non-Stop» και τη «Νυχτερινή Καταδίωξη», Νίσον και Κολέ-Σερά συνεργάζονται σε άλλη μία περιπετειώδη αμερικανιά με καταιγιστικό αφηγηματικό ρυθμό κι εξωφρενικά αντι-ρεαλιστικό σενάριο.

Ο Επιβάτης - εικόνα 1

Κρατώντας στο ένα χέρι το πιστόλι και στο άλλο την επιταγή, ο 66χρονος Λίαμ Νίσον προχωράει ακάθεκτος ως ο απόλυτος action hero της τρίτης ηλικίας, συνεργαζόμενος για τέταρτη φορά σε μια επταετία («Ο Άγνωστος», «Non-Stop», «Νυχτερινή Καταδίωξη») με τον αγαπημένο του Ζομ Κολέ-Σερά. Άλλη μία περιπετειώδης αμερικανιά με καταιγιστικό αφηγηματικό ρυθμό κι εξωφρενικά αντι-ρεαλιστικό σενάριο, ο «Επιβάτης» θέλει τον Ιρλανδό σκληροτράχηλο σταρ να υποδύεται έναν πρώην αστυνομικό και νυν οικογενειάρχη με οικονομικά­ προβλήματα, ο οποίος εργάζεται­ ως ασφαλιστής.

Την ημέρα που απολύεται από τη δουλειά του γνωρίζει στο τρένο, το οποίο παίρνει καθημερινά, μια μυστηριώδη­ γυναίκα που του προτείνει μια πανεύκολη δουλειά με υψηλότατη αποζημίωση. Φυσικά και θα τη δεχτεί, φυσικά και θα είναι πολύ πιο επικίνδυνη απ’ ό,τι φαίνεται αρχικά, φυσικά και όλες οι ευχάριστες ή δυσάρεστες –ανάλογα την περίσταση– συμπτώσεις θα έχουν ανεβεί στην ίδια διαδρομή, που τερματίζει με πανομοιότυπο (φυσικά!) τρόπο με εκείνο με τον οποίο ολοκληρώθηκαν και οι άλλες τρεις του χρυσοφόρου διδύμου.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2018. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Επιβάτης

The Commuter
1,5
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ζομ Κολέ - Σερά

Ο Μάικλ ΜακΚόλεϊ είναι πρώην αστυνομικός και νυν οικογενειάρχης με οικονομικά προβλήματα, ο οποίος εργάζεται ως ασφαλιστής. Την ημέρα που απολύεται από τη δουλειά του γνωρίζει στο τρένο, το οποίο παίρνει καθημερινά, μια μυστηριώδη γυναίκα που του προτείνει μια πανεύκολη δουλειά με υψηλότατη αποζημίωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"In Anticipation": Οι καλλιτέχνες έρχονται αντιμέτωποι με το δημιουργικό τους ένστικτο

Η Ταινιοθήκη μαζί με το Flux Laboratory Athens φέρνουν, σε πρώτη προβολή, τη νέα ταινία του Αυρήλιου Καρακώστα.

21/09/2023

Ράδιο Μετρονόμ

Μια ιστορία αγάπης και μια άλλη ενηλικίωσης δίνουν τα χέρια σε ένα βραβευμένο στις Κάννες κοινωνικό δράμα στην παράδοση της στιβαρής, ρεαλιστικής ρουμάνικης σχολής.

Κάρμεν

Η ιστορία του Προσπέρ Μεριμέ αναζητείται στα βάθη μιας ποζάτης και αυτάρεσκης μείξης βιντεοκλίπ, μοντέρνου μιούζικαλ και παλιομοδίτικου μελοδράματος.

Οι Αναλώσιμοι 4

Η φτήνια της παραγωγής, ο σεναριακός αχταρμάς και η αφηγηματική αναληθοφάνεια βγάζουν μάτι, μιας και η συνταγή της χαβαλεδίτζιδικης κλοτσοπατινάδας με πατίνα βιντεοκασέτας των 80s έχει καταντήσει πλέον ανυπόφορα βασανιστική.

Το Βιβλίο των Θαυμάτων

Δακρύβρεχτο μελό γεμάτο πραγματολογικές, συναισθηματικές και κινηματογραφικές αφέλειες, επιτηδευμένο από το πρώτο έως το τελευταίο πλάνο.

Γελώντας στο Αφγανιστάν

Το γέλιο μπορεί να σώσει τον κόσμο; Ένα ουμανιστικό σινε-χρονικό που δεν φοβάται να "λερώσει τα χέρια του" αναζητάει τις απαντήσεις της ιστορίας, της πολιτικής και της τέχνης.

Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους

Πολύχρωμη οικολογική παραβολή με ζωηρό σκίτσο και γεμάτη φολκλορικά ουκρανικά τραγούδια.