Όλα τα Λεφτά του Κόσμου

2

Τυποποιημένη αναπαράσταση μιας αληθινής ιστορίας χωρίς νεύρο και σκηνοθετική ευρηματικότητα.

Όλα τα Λεφτά του Κόσμου

Τυποποιημένη αναπαράσταση μιας αληθινής ιστορίας χωρίς νεύρο και σκηνοθετική ευρηματικότητα.

Όλα τα Λεφτά του Κόσμου - εικόνα 1

Τη δεκαετία του ’70 ο μεγιστάνας του πετρελαίου Τζον Πολ Γκέτι ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Η αμύθητη περιουσία του δεν αποθάρρυνε τον απέραντο εγωισμό και τη διαβόητη τσιγκουνιά του, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η εγκατάσταση ενός τηλεφωνικού θαλάμου (!) στην πολυτελή του έπαυλη για να κάνουν οι επισκέπτες τα τηλεφωνήματά τους χωρίς να τον χρεώνουν. Ο αυταρχικός χαρακτήρας του δεν απείχε πολύ από εκείνον του Φρανκ Άντεργουντ, του δολοπλόκου πολιτικού που ενσάρκωσε ο Κέβιν Σπέισι στο «House of cards», εξ ου και η αρχική επιλογή του στον συγκεκριμένο ρόλο. Οι πρόσφατες κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση όμως ώθησαν τον σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ να τον αντικαταστήσει με τον οσκαρικό Κρίστοφερ Πλάμερ και να γυρίσει ξανά όλες τις σκηνές του ένα μήνα πριν από την πρεμιέρα της ταινίας.

Όλα τα Λεφτά του Κόσμου - εικόνα 2

Παρ’ όλα αυτά, η αλλαγή ενός εκ των βασικών ηθοποιών την τελευταία στιγμή είναι το μικρότερο από τα προβλήματα του συγκεκριμένου φιλμ. Το βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα σενάριο αφηγείται την απαγωγή του εγγονού του Γκέτι στη Ρώμη το 1973 από αγνώστους, οι οποίοι ζήτησαν λύτρα που εκείνος αρνήθηκε­ πεισματικά να πληρώσει. Η νύφη του συγκρούεται μαζί του στην προσπάθειά της να τον μεταπείσει, ενώ ταυτόχρονα κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τον γιο της. Η κόντρα τους εξελίσσεται σε μια ατέρμονη επίδειξη δύναμης που επαναλαμβάνεται χωρίς δραματικό ενδιαφέρον, ενώ απουσιάζουν η ένταση και η αγωνία που θα περίμενε κάποιος από μια ταινία απαγωγής. Παρά την τριπλή υποψηφιότητά του στις επερχόμενες Χρυσές Σφαίρες (σκηνοθεσίας, α΄ γυναικείου και β΄ αντρικού ρόλου), το φιλμ στερείται νεύρου και σκηνοθετικής ευρηματικότητας, χωρίς να αποφεύγει την τυποποιημένη αναπαράσταση των γεγονότων της πρωτοφανούς απαγωγής.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 132΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλα τα Λεφτά του Κόσμου

All the Money in the World
2
  • Θρίλερ
  • 2017
  • Διάρκεια: 132 '
  • Ρίντλεϊ Σκοτ

Ο εγγονός του μεγιστάνα του πετρελαίου Τζον Πολ Γκέτι απάγεται στη Ρώμη το 1973, εκείνος όμως αρνείται να πληρώσει τα λύτρα για την απελευθέρωσή του. Την ίδια στιγμή η νύφη του συγκρούεται μαζί του στην προσπάθειά της να τον μεταπείσει, ενώ ταυτόχρονα κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τον γιο της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".