Χωρίς Διέξοδο

1

Ένα μελοδραματικό «εύρημα» γεννά μια σειρά ατελείωτων και εντελώς αναληθοφανών καταδιώξεων, με highlight την κιτσάτη, αυτοπαρωδιακή ερμηνεία του γκάνγκστερ Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Χωρίς Διέξοδο

Ένα μελοδραματικό «εύρημα» γεννά μια σειρά ατελείωτων και εντελώς αναληθοφανών καταδιώξεων, με highlight την κιτσάτη, αυτοπαρωδιακή ερμηνεία του γκάνγκστερ Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Χωρίς Διέξοδο - εικόνα 1

Δύο νεαροί hot πρωταγωνιστές, δύο οσκαρικοί βετεράνοι στους δεύτερους ρόλους κι ένας 40χρονος σκηνοθέτης ειδικευμένος στα περιπετειώδη θρίλερ με κλέφτες κι αστυνομικούς («Shifty», «Welcome to the Punch»). Τίποτα όμως δεν πήγε καλά στη φιλόδοξη συνεργασία τους, η οποία θέλει τον Κέισι και την Τζουλιέτ, δύο νεαρούς Αμερικανούς, να γνωρίζονται και να ερωτεύονται στη Γερμανία. Την ευτυχισμένη συμβίωση τους θα χαλάσει η ξαφνική και ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια της κοπέλας, η οποία αναγκάζει τον Κέισι να στραφεί στο πρώην αφεντικό του, έναν εκκεντρικό γκάνγκστερ, ώστε να εξοικονομήσει χρήματα για την επείγουσα επέμβασή της.

Αλλά η παράνομη αποστολή που αναλαμβάνει στραβώνει εξαρχής, ένας αντίπαλος μαφιόζος μπαίνει στο κόλπο και το αρχικό μελοδραματικό «εύρημα» πυροδοτεί μια σειρά ατελείωτων κι εντελώς αναληθοφανών καταδιώξεων κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων, όπως και των πλατειών και των πεζοδρομίων της Κολονίας. Διαρκή τετακέ, σφαίρες που πέφτουν σαν χαλάζι (χωρίς να βρίσκουν ποτέ στόχο), αφηγηματικά γκάζια και μια ξεκάθαρη αλλά ανούσια περιφρόνηση κάθε ρεαλισμού, με χιουμοριστικό highlight την ηθελημένα υπερβολική, κιτσάτη και αυτοπαρωδιακή ερμηνεία του αρχιγκάνγκστερ Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Μ. Βρετανία, Γερμανία. 2016. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Χωρίς Διέξοδο

Collide
1
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 99 '
  • Ίραν Κρίβι

Ο Κέισι και η Τζουλιέτ, δυο νεαροί Αμερικανοί, γνωρίζονται κι ερωτεύονται στη Γερμανία. Όταν εκείνη αρρωσταίνει σοβαρά, ο Κέισι αναλαμβάνει μια παράνομη δουλειά ώστε να εξοικονομήσει τα χρήματα για την επείγουσα επέμβασή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ιστορικά γεγονότα, σινεφίλ φαντασία, ταινία εποχής και σύγχρονη κωμωδία συνδυάζονται γεμάτα ιδέες, αλλά χωρίς ισορροπία, σε ένα παιχνιδιάρικο στοχασμό πάνω στην ελληνική ταυτότητα και την ευρωπαϊκή κληρονομιά.

Μια Απροσδόκητη Σχέση

Δράμα χαρακτήρων και ερμηνειών, το οποίο προδίδεται από ένα ζαχαρωμένα μελοδραματικό σενάριο που εξαφανίζει σταδιακά κάθε υπόσχεση δραματικού ρεαλισμού και συναισθηματικής ειλικρίνειας.

Στο Τέλος Ξυρίζουν το Γαμπρό

Ο δημιουργός τού "I Love Karditsa" ξαναχτυπά με μια αφόρητα κακόγουστη και απίστευτα κακοφτιαγμένη "κωμωδία" παρεξηγήσεων μετά… φόνων (καλλιτεχνικών και μη).