Lines

2

Σπονδυλωτό δράμα με εικαστικό ενδιαφέρον, αν και σεναριακά σχηματικό και απλοϊκά συμβολικό, το οποίο προσπαθεί να περιγράψει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines

Σπονδυλωτό δράμα με εικαστικό ενδιαφέρον, αν και σεναριακά σχηματικό και απλοϊκά συμβολικό, το οποίο προσπαθεί να περιγράψει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines - εικόνα 1

Πάμπτωχοι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν ζώντας στο δρόμο ή στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους. Το στέλεχος μιας πολυεθνικής που απολύεται. Ένας αγρότης ο οποίος χάνει τη γη του. Ένας αντιγραφέας αρχαιοελληνικών γλυπτών με χρέη. Ο πρωθυπουργός κι ένας άντρας των ΜΑΤ σε νευρική κρίση εν ώρα καθήκοντος. Επτά διαφορετικές ιστορίες με την ίδια ουσιαστικά πρωταγωνίστρια: την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, έτσι όπως αυτή σκιαγραφείται μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines - εικόνα 2

Μετά τη «10η Μέρα», μια ντοκιμαντερίστικη προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο Βασίλης Μαζωμένος («Το Χρήμα», «Guilt») περιγράφει τη σύγχρονη καθημερινότητα με ένα κινηματογραφικό μείγμα ρεαλισμού, συμβολισμού και ποιητικής φαντασίας, το οποίο έχει αναμφίβολο εικαστικό ενδιαφέρον σκηνοθετικά. Η σημειολογία του κάδρου είναι προσεγμένη στη λεπτομέρειά της, οι χώροι διαθέτουν δραματική σημασία, αλλά οι μικρού μήκους ιστορίες είναι εντελώς άνισες μεταξύ τους, αναγκασμένες λόγω του μεγέθους τους να αναπτυχθούν σχηματικά. Ακόμη και η ιδέα του τηλεφωνητή σε γραμμή βοήθειας, που προσπαθεί να δώσει κουράγιο στους ήρωες, δεν λειτουργεί πειστικά ως δραματουργικός συνδετικός κρίκος των επιμέρους ιστοριών, οι οποίες επιχειρούν φιλότιμα μα διδακτικά να προσωποποιήσουν αριθμούς και στατιστικές.

Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 88΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Lines

2
  • Κοινωνική
  • 2016
  • Διάρκεια: 88 '
  • Βασίλης Μαζωμένος

Ένας τηλεφωνητής σε γραμμή βοήθειας προσπαθεί να δώσει κουράγιο σε μια σειρά από απελπισμένους ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αγγελική Παπούλια μέλος σε κριτική επιτροπή της Μπερλινάλε

Η διακεκριμένη ηθοποιός πρόκειται να συναποφασίσει τους νικητές του διαγωνιστικού τμήματος Encounters στο 73ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/02/2023

Ο σύγχρονος ιαπωνικός κινηματογράφος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα με τέσσερις ταινίες που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος συνομιλεί με το Νίκο Παναγιωτόπουλο για το σινεμά αποκλειστικά στο "α"

Προ-δημοσίευση ενός αποσπάσματος του ντοκιμαντέρ και βιβλίου γύρω από μια μέχρι πρότινος άγνωστη συζήτηση ανάμεσα στους δύο σπουδαίους σκηνοθέτες.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η New Star απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βελισσάριος Κοσσυβάκης, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ελληνικό box office: Με οδηγό τον Μπρένταν Φρέιζερ

Η "Φάλαινα" συνεχίζει να συγκινεί, το σίκουελ του "Avatar" να εντυπωσιάζει και τα πρώτα σημάδια επιστροφής των θεατών στις αίθουσες να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα.

Εκδήλωση αφιερωμένη στα φιλμ του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Χίτσκοκ και πάνω σε αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του.

Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το "α" εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες ("Skyfall", "1917") που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.