Οδηγός Cinema

Lines

Σπονδυλωτό δράμα με εικαστικό ενδιαφέρον, αν και σεναριακά σχηματικό και απλοϊκά συμβολικό, το οποίο προσπαθεί να περιγράψει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines

Σπονδυλωτό δράμα με εικαστικό ενδιαφέρον, αν και σεναριακά σχηματικό και απλοϊκά συμβολικό, το οποίο προσπαθεί να περιγράψει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines - εικόνα 1

Πάμπτωχοι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν ζώντας στο δρόμο ή στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους. Το στέλεχος μιας πολυεθνικής που απολύεται. Ένας αγρότης ο οποίος χάνει τη γη του. Ένας αντιγραφέας αρχαιοελληνικών γλυπτών με χρέη. Ο πρωθυπουργός κι ένας άντρας των ΜΑΤ σε νευρική κρίση εν ώρα καθήκοντος. Επτά διαφορετικές ιστορίες με την ίδια ουσιαστικά πρωταγωνίστρια: την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, έτσι όπως αυτή σκιαγραφείται μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines - εικόνα 2

Μετά τη «10η Μέρα», μια ντοκιμαντερίστικη προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο Βασίλης Μαζωμένος («Το Χρήμα», «Guilt») περιγράφει τη σύγχρονη καθημερινότητα με ένα κινηματογραφικό μείγμα ρεαλισμού, συμβολισμού και ποιητικής φαντασίας, το οποίο έχει αναμφίβολο εικαστικό ενδιαφέρον σκηνοθετικά. Η σημειολογία του κάδρου είναι προσεγμένη στη λεπτομέρειά της, οι χώροι διαθέτουν δραματική σημασία, αλλά οι μικρού μήκους ιστορίες είναι εντελώς άνισες μεταξύ τους, αναγκασμένες λόγω του μεγέθους τους να αναπτυχθούν σχηματικά. Ακόμη και η ιδέα του τηλεφωνητή σε γραμμή βοήθειας, που προσπαθεί να δώσει κουράγιο στους ήρωες, δεν λειτουργεί πειστικά ως δραματουργικός συνδετικός κρίκος των επιμέρους ιστοριών, οι οποίες επιχειρούν φιλότιμα μα διδακτικά να προσωποποιήσουν αριθμούς και στατιστικές.

Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 88΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Lines

2
  • Κοινωνική
  • 2016
  • Διάρκεια: 88 '

Ένας τηλεφωνητής σε γραμμή βοήθειας προσπαθεί να δώσει κουράγιο σε μια σειρά από απελπισμένους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Σκηνές Από Ένα Γάμο

Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας για την κινηματογραφική εκδοχή μιας τηλεοπτικής μίνι σειράς, στην οποία ο Μπέργκμαν αποδομεί επώδυνα την κοινωνική αυταπάτη του "ευτυχισμένου γάμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
20/01/2022

Έρημη Χώρα

Ελεγειακό τέμπο, στεγνή, λιτή αφήγηση, αίσθηση υπαρξιακού θρίλερ: με το μελαγχολικά μεγαλόπρεπο στιλ ενός Μπέλα Ταρ, ο πρωτοεμφανιζόμενος Μπαχραμί αποχαιρετά πικρά έναν ολόκληρο τρόπο ζωής που συμπαρασύρει ανθρώπους, ελπίδες και αξίες.

Latin Noir

Τηλεοπτικής λογικής, διεξοδική και εμπεριστατωμένη (ιστορικά και πολιτικοκοινωνικά) λογοτεχνική ανάλυση του σύγχρονου αστυνομικού μυθιστορήματος της Νότιας Αμερικής.

"Scream" εναντίον "Spider-man". Τι είδαν οι Αμερικανοί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο;

Μετά από ένα μήνα στην κορυφή του box office, το "Spider-man: No Way Home" υποκλίθηκε στην αιματοβαμμένη επιστροφή του Ghostface.

Το "Scream" τρόμαξε για τα καλά τους Έλληνες θεατές

Με 20.697 εισιτήρια το προηγούμενο τετραήμερο (13-16/1) το πολυαναμενόμενο τρομο-σίκουελ ξεπέρασε τον άτρωτο μέχρι τώρα "Spider-man".

Θα δούμε στη χώρα μας την "Τραγωδία του Μάκβεθ";

Η καινούρια ταινία του Τζόελ Κοέν με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον πάει κατευθείαν για Όσκαρ, αλλά δεν έχει (ακόμα;) κινηματογραφική διανομή στην Ελλάδα.

Πράκτορες 355

Κατασκοπική περιπέτεια της σειράς, η οποία αναβαθμίζεται ως (κοσμοπολίτικη) παραγωγή λόγω του θηλυκού all-star cast της.