Lines

2

Σπονδυλωτό δράμα με εικαστικό ενδιαφέρον, αν και σεναριακά σχηματικό και απλοϊκά συμβολικό, το οποίο προσπαθεί να περιγράψει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines

Σπονδυλωτό δράμα με εικαστικό ενδιαφέρον, αν και σεναριακά σχηματικό και απλοϊκά συμβολικό, το οποίο προσπαθεί να περιγράψει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines - εικόνα 1

Πάμπτωχοι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν ζώντας στο δρόμο ή στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους. Το στέλεχος μιας πολυεθνικής που απολύεται. Ένας αγρότης ο οποίος χάνει τη γη του. Ένας αντιγραφέας αρχαιοελληνικών γλυπτών με χρέη. Ο πρωθυπουργός κι ένας άντρας των ΜΑΤ σε νευρική κρίση εν ώρα καθήκοντος. Επτά διαφορετικές ιστορίες με την ίδια ουσιαστικά πρωταγωνίστρια: την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, έτσι όπως αυτή σκιαγραφείται μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines - εικόνα 2

Μετά τη «10η Μέρα», μια ντοκιμαντερίστικη προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο Βασίλης Μαζωμένος («Το Χρήμα», «Guilt») περιγράφει τη σύγχρονη καθημερινότητα με ένα κινηματογραφικό μείγμα ρεαλισμού, συμβολισμού και ποιητικής φαντασίας, το οποίο έχει αναμφίβολο εικαστικό ενδιαφέρον σκηνοθετικά. Η σημειολογία του κάδρου είναι προσεγμένη στη λεπτομέρειά της, οι χώροι διαθέτουν δραματική σημασία, αλλά οι μικρού μήκους ιστορίες είναι εντελώς άνισες μεταξύ τους, αναγκασμένες λόγω του μεγέθους τους να αναπτυχθούν σχηματικά. Ακόμη και η ιδέα του τηλεφωνητή σε γραμμή βοήθειας, που προσπαθεί να δώσει κουράγιο στους ήρωες, δεν λειτουργεί πειστικά ως δραματουργικός συνδετικός κρίκος των επιμέρους ιστοριών, οι οποίες επιχειρούν φιλότιμα μα διδακτικά να προσωποποιήσουν αριθμούς και στατιστικές.

Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 88΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Lines

2
  • Κοινωνική
  • 2016
  • Διάρκεια: 88 '
  • Βασίλης Μαζωμένος

Ένας τηλεφωνητής σε γραμμή βοήθειας προσπαθεί να δώσει κουράγιο σε μια σειρά από απελπισμένους ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".