Οδηγός Cinema

Lines

Σπονδυλωτό δράμα με εικαστικό ενδιαφέρον, αν και σεναριακά σχηματικό και απλοϊκά συμβολικό, το οποίο προσπαθεί να περιγράψει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines

Σπονδυλωτό δράμα με εικαστικό ενδιαφέρον, αν και σεναριακά σχηματικό και απλοϊκά συμβολικό, το οποίο προσπαθεί να περιγράψει την Ελλάδα της κρίσης μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines - εικόνα 1

Πάμπτωχοι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν ζώντας στο δρόμο ή στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους. Το στέλεχος μιας πολυεθνικής που απολύεται. Ένας αγρότης ο οποίος χάνει τη γη του. Ένας αντιγραφέας αρχαιοελληνικών γλυπτών με χρέη. Ο πρωθυπουργός κι ένας άντρας των ΜΑΤ σε νευρική κρίση εν ώρα καθήκοντος. Επτά διαφορετικές ιστορίες με την ίδια ουσιαστικά πρωταγωνίστρια: την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, έτσι όπως αυτή σκιαγραφείται μέσα από την οπτική των θυμάτων της.

Lines - εικόνα 2

Μετά τη «10η Μέρα», μια ντοκιμαντερίστικη προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ο Βασίλης Μαζωμένος («Το Χρήμα», «Guilt») περιγράφει τη σύγχρονη καθημερινότητα με ένα κινηματογραφικό μείγμα ρεαλισμού, συμβολισμού και ποιητικής φαντασίας, το οποίο έχει αναμφίβολο εικαστικό ενδιαφέρον σκηνοθετικά. Η σημειολογία του κάδρου είναι προσεγμένη στη λεπτομέρειά της, οι χώροι διαθέτουν δραματική σημασία, αλλά οι μικρού μήκους ιστορίες είναι εντελώς άνισες μεταξύ τους, αναγκασμένες λόγω του μεγέθους τους να αναπτυχθούν σχηματικά. Ακόμη και η ιδέα του τηλεφωνητή σε γραμμή βοήθειας, που προσπαθεί να δώσει κουράγιο στους ήρωες, δεν λειτουργεί πειστικά ως δραματουργικός συνδετικός κρίκος των επιμέρους ιστοριών, οι οποίες επιχειρούν φιλότιμα μα διδακτικά να προσωποποιήσουν αριθμούς και στατιστικές.

Ελλάδα. 2016. Διάρκεια: 88΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Lines

2
  • Κοινωνική
  • 2016
  • Διάρκεια: 88 '
  • Βασίλης Μαζωμένος

Ένας τηλεφωνητής σε γραμμή βοήθειας προσπαθεί να δώσει κουράγιο σε μια σειρά από απελπισμένους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Κορίτσι με το Βραχιόλι

Ριμέικ του αργεντίνικου δικαστικού δράματος "Η Κατηγορούμενη" (2018), το οποίο συνδέει αποτελεσματικά, αν και χωρίς εκπλήξεις, ψυχολογικά ερωτήματα και αγωνιώδη πλοκή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
12/05/2022

Το Μαύρο Κουτί

Η χολιγουντιανής κοπής κλασική συνταγή τού "γύρω γύρω όλοι οι συνωμότες και στη μέση ο ήρωάς μας" προσαρμόζεται με αφηγηματικό νεύρο, αλλά λίγη φαντασία, σε hi-tech σινε-περιβάλλον.

Οι Γείτονες Από Πάνω

Διατηρώντας τη δομή του, ένα σπιρτόζικο θεατρικό διασκευάζεται σε κινηματογραφική κωμωδία των σύγχρονων ερωτικών ηθών, καθοδηγούμενη από αεράτες ερμηνείες και εύστοχες ατάκες.

Nayak: Ο Ήρωας

Μια δραματικά μεστή τοιχογραφία της μεταπολεμικής ινδικής πραγματικότητας και το σκληρό, ειλικρινές πορτρέτο ενός ανθρώπου του θεάματος σε υπαρξιακή κρίση.

Το "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα της χρονιάς

Όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, η νέα υπερηρωική περιπέτεια της Marvel ξεκίνησε με προσέλευση ρεκόρ στις ελληνικές αίθουσες, ξεπερνώντας τα 114.000 εισιτήρια.

Είδαμε την "Βληχή" του Γιώργου Λάνθιμου

Η καινούρια μικρού μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή την Παρασκευή 6 Μαΐου.

75o Φεστιβάλ Κανών: Επέτειος με ζόμπι, ροκ εν ρολ κι ελληνικό άρωμα

Από τις 17-28/5 η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή μας προτρέπει με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολυαναμενόμενων ταινιών να ανοίξουμε παράθυρο στη μεταπανδημική πραγματικότητα.