Justice League

2

Η DC απαντά στους «Εκδικητές» της Marvel με μια απόλυτα προβλέψιμη, ελάχιστα διασκεδαστική και straight υπερηρωική περιπέτεια χωρίς καμία ανανεωτική διάθεση.

Justice League

Η DC απαντά στους «Εκδικητές» της Marvel με μια απόλυτα προβλέψιμη, ελάχιστα διασκεδαστική και straight υπερηρωική περιπέτεια χωρίς καμία ανανεωτική διάθεση.

Justice League - εικόνα 1

Marvel και «Star Wars»: η χρυσοφόρα συνταγή της δημιουργίας ενός κινηματογραφικού σύμπαντος με ταινίες που αλληλοεπιδρούν και αλληλοσυμπληρώνονται, την οποία προσπαθούν να μιμηθούν πλέον όλα τα χολιγουντιανά στούντιο, καθένα με τον τρόπο του. Η Warner το επιχειρεί σε συνεργασία με την DC Comics, ξεκινώντας με τον «Άνθρωπο Από Ατσάλι», προχωρώντας στο «Batman V Superman», συστήνοντάς μας κατόπιν τη «Wonder Woman» (η «Ομάδα Αυτοκτονίας» στέκεται προς το παρόν μόνη της) και ρίχνοντας τώρα στο τραπέζι τον άσο του «Justice League».

Τη δική της υπερηρωική ομάδα-απάντηση στους «Εκδικητές», με τον εξπέρ των σκοτεινών κόμικς περιπετειών («300», «Watchmen») και αναβιωτή του μύθου του Σούπερμαν, τον Ζακ Σνάιντερ, να προσπαθεί να μας πείσει, μέσα από άλλη μία ιστορία παγκόσμιας καταστροφής, πως όλοι μας έχουμε ανάγκη από μια οικογένεια και ο κόσμος μας από μερικούς αυθεντικούς ήρωες. Όπως ο Άκουαμαν, ο Φλας, ο Σάιμποργκ και η Wonder Woman, αυτοί που στρατολογεί ο Μπάτμαν για να αντιμετωπίσουν από κοινού μια εξωγήινη εισβολή. Πώς όμως θα σταματήσουν τον πανίσχυρο Στέπενγουλφ χωρίς τη βοήθεια του νεκρού (υπερ)ανθρώπου από τον Κρίπτον;

Justice League - εικόνα 2

Αν και φετιχιστής της βίας και λάτρης του εντυπωσιασμού, ο Σνάιντερ δουλεύει πάνω σε συγκεκριμένα μοτίβα που διατρέχουν τις ταινίες του, όπως η μεσσιανική αλληγορία την οποία προβάλλει σταθερά πάνω στον Σούπερμαν. Εδώ, αν και όλη η ταινία είναι στημένη ως προετοιμασία για την επιστροφή του στο πεδίο της μάχης (κάτι σαν την ομηρική «Ιλιάδα» και τον Αχιλλέα), το σενάριο σπαταλά όλη του την ενέργεια σε μια κοινότοπη πλοκή πάνω στη συγκρότηση της Δίκαιης Λίγκας και τις –ελάχιστα εντυπωσιακές– μάχες της με τον Στέπενγουλφ. Οι διάλογοι των ηρώων (την παράσταση κλέβει ο Φλας του Έζρα Μίλερ) είναι βαρετά επαναλαμβανόμενοι, οι σκηνές δράσης δεν πρωτοτυπούν στο ελάχιστο και όλα πακετάρονται σε μια απόλυτα προβλέψιμη, ελάχιστα διασκεδαστική και straight υπερηρωική περιπέτεια χωρίς καμία ανανεωτική διάθεση.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Justice League

2
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 121 '
  • Ζακ Σνάιντερ

Η Γη δέχεται εξωγήινη εισβολή και ο Μπάτμαν στρατολογεί μια ομάδα υπερηρώων για να την αντιμετωπίσει. Πώς όμως θα σταματήσει τον πανίσχυρο Στέπενγουλφ χωρίς τη βοήθεια του νεκρού Σούπερμαν;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.