Justice League

2

Η DC απαντά στους «Εκδικητές» της Marvel με μια απόλυτα προβλέψιμη, ελάχιστα διασκεδαστική και straight υπερηρωική περιπέτεια χωρίς καμία ανανεωτική διάθεση.

Justice League

Η DC απαντά στους «Εκδικητές» της Marvel με μια απόλυτα προβλέψιμη, ελάχιστα διασκεδαστική και straight υπερηρωική περιπέτεια χωρίς καμία ανανεωτική διάθεση.

Justice League - εικόνα 1

Marvel και «Star Wars»: η χρυσοφόρα συνταγή της δημιουργίας ενός κινηματογραφικού σύμπαντος με ταινίες που αλληλοεπιδρούν και αλληλοσυμπληρώνονται, την οποία προσπαθούν να μιμηθούν πλέον όλα τα χολιγουντιανά στούντιο, καθένα με τον τρόπο του. Η Warner το επιχειρεί σε συνεργασία με την DC Comics, ξεκινώντας με τον «Άνθρωπο Από Ατσάλι», προχωρώντας στο «Batman V Superman», συστήνοντάς μας κατόπιν τη «Wonder Woman» (η «Ομάδα Αυτοκτονίας» στέκεται προς το παρόν μόνη της) και ρίχνοντας τώρα στο τραπέζι τον άσο του «Justice League».

Τη δική της υπερηρωική ομάδα-απάντηση στους «Εκδικητές», με τον εξπέρ των σκοτεινών κόμικς περιπετειών («300», «Watchmen») και αναβιωτή του μύθου του Σούπερμαν, τον Ζακ Σνάιντερ, να προσπαθεί να μας πείσει, μέσα από άλλη μία ιστορία παγκόσμιας καταστροφής, πως όλοι μας έχουμε ανάγκη από μια οικογένεια και ο κόσμος μας από μερικούς αυθεντικούς ήρωες. Όπως ο Άκουαμαν, ο Φλας, ο Σάιμποργκ και η Wonder Woman, αυτοί που στρατολογεί ο Μπάτμαν για να αντιμετωπίσουν από κοινού μια εξωγήινη εισβολή. Πώς όμως θα σταματήσουν τον πανίσχυρο Στέπενγουλφ χωρίς τη βοήθεια του νεκρού (υπερ)ανθρώπου από τον Κρίπτον;

Justice League - εικόνα 2

Αν και φετιχιστής της βίας και λάτρης του εντυπωσιασμού, ο Σνάιντερ δουλεύει πάνω σε συγκεκριμένα μοτίβα που διατρέχουν τις ταινίες του, όπως η μεσσιανική αλληγορία την οποία προβάλλει σταθερά πάνω στον Σούπερμαν. Εδώ, αν και όλη η ταινία είναι στημένη ως προετοιμασία για την επιστροφή του στο πεδίο της μάχης (κάτι σαν την ομηρική «Ιλιάδα» και τον Αχιλλέα), το σενάριο σπαταλά όλη του την ενέργεια σε μια κοινότοπη πλοκή πάνω στη συγκρότηση της Δίκαιης Λίγκας και τις –ελάχιστα εντυπωσιακές– μάχες της με τον Στέπενγουλφ. Οι διάλογοι των ηρώων (την παράσταση κλέβει ο Φλας του Έζρα Μίλερ) είναι βαρετά επαναλαμβανόμενοι, οι σκηνές δράσης δεν πρωτοτυπούν στο ελάχιστο και όλα πακετάρονται σε μια απόλυτα προβλέψιμη, ελάχιστα διασκεδαστική και straight υπερηρωική περιπέτεια χωρίς καμία ανανεωτική διάθεση.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 121΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Justice League

2
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 121 '
  • Ζακ Σνάιντερ

Η Γη δέχεται εξωγήινη εισβολή και ο Μπάτμαν στρατολογεί μια ομάδα υπερηρώων για να την αντιμετωπίσει. Πώς όμως θα σταματήσει τον πανίσχυρο Στέπενγουλφ χωρίς τη βοήθεια του νεκρού Σούπερμαν;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.