Απαγωγή

1,5

Σχεδόν καθόλου πειστικό, αλλά μέχρι το τέλος αγωνιώδες, με δυναμική πρωταγωνιστική παρουσία από τη Χάλι Μπέρι.

Απαγωγή

Σχεδόν καθόλου πειστικό, αλλά μέχρι το τέλος αγωνιώδες, με δυναμική πρωταγωνιστική παρουσία από τη Χάλι Μπέρι.

Απαγωγή - εικόνα 1

Γυρισμένη το 2014, η ταινία του Λουίς Πριέτο, υπεύθυνου για το βρετανικό ριμέικ του «Pusher» του Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν, άργησε να βρει το δρόμο της προς τις αμερικανικές αίθουσες, αλλά αποδείχτηκε, ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, μια μικρού μεγέθους εισπρακτική έκπληξη. Ένας λόγος είναι η παρουσία της οσκαρικής Χάλι Μπέρι, η οποία μπορεί να μην είναι πια η hot σταρ της προηγούμενης δεκαετίας, όμως κατάφερε το 2013 να κάνει επιτυχία το παρόμοιου ύφους περιπετειώδες θρίλερ «The Call». Εδώ υποδύεται μια χωρισμένη μητέρα η οποία βλέπει τον εξάχρονο γιο της να απάγεται μπροστά στα μάτια της.

Πανικόβλητη κι έχοντας χάσει το κινητό της, αρχίζει να καταδιώκει το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ειδοποιήσει την αστυνομία. Ο δεύτερος λόγος της εμπορικής επιτυχίας του φιλμ είναι η απόλυτη προσήλωσή του στη δράση, δηλαδή σε ένα ασταμάτητο κυνηγητό, που μπορεί να μην είναι το πειστικότερο δυνατό, δεν αφήνει όμως τον θεατή λάτρη του είδους να νοιαστεί για οτιδήποτε άλλο, όπως χαρακτήρες, αληθοφάνεια ή απόλυτη νοηματική συνέχεια. Ε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτήν τη ζωή…

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Απαγωγή

Kidnap
1,5
  • Θρίλερ
  • 2017
  • Διάρκεια: 95 '
  • Λουίς Πριέτο

Όταν ο εξάχρονος γιος της Κάρλα, μιας χωρισμένης μητέρας, απάγεται από το πάρκο στο οποίο έχουν πάει μαζί βόλτα, εκείνη καταδιώκει το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.