Love in Rome

3,5

Ο μύθος της μοιραίας γυναίκας παίρνει πιο… αντονιονική μορφή σε ένα κομψό μα πικρό ρομαντικό δράμα.

Love in Rome

Ο Μαρτσέλο είναι ένας γοητευτικός, άνεργος διανοούμενος ο οποίος ερωτεύεται την Άννα, μια όμορφη στάρλετ που προσπαθεί να κάνει καριέρα ηθοποιού. Είναι όμως συναισθηματικά άστατη, γεγονός με το οποίο ο Μαρτσέλο προσπαθεί αρχικά να συμβιβαστεί, αλλά τελικά τού είναι αδύνατο να το αποδεχτεί. Ο μύθος της μοιραίας γυναίκας παίρνει πιο… αντονιονική μορφή σε ένα κομψό μα πικρό ρομαντικό δράμα.

Love in Rome - εικόνα 1

Από τους θεμελιωτές της μεταπολεμικής ιταλικής κωμωδίας («Ο Φανφαρόνος», «Τα Τέρατα», «Άρωμα Γυναίκας»), ο Ντίνο Ρίζι συνεργάστηκε το 1960 με τον συνσεναριογράφο του Φελίνι, τον Ένιο Φλαϊάνο, για τη διασκευή ενός μυθιστορήματος του Έρκολε Πάτι. Μόνο που εδώ η πρώτη ύλη είναι σαφώς δραματικότερη, παραλλαγή του μύθου της μοιραίας γυναίκας που ξεκίνησε από το φιλμ νουάρ και φτάνει στο «Ντάρλινγκ» (1965) του Τζον Σλέζινγκερ. Στην ταινία, η οποία προβλήθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Η Νυμφομανής» (!), το αρσενικό «θύμα» είναι ο Μαρτσέλο, ένας άνεργος διανοούμενος ο οποίος ερωτεύεται μια όμορφη στάρλετ που προσπαθεί να κάνει καριέρα ηθοποιού.

Εκείνη όμως είναι συναισθηματικά άστατη, γεγονός με το οποίο προσπαθεί αρχικά να συμβιβαστεί ο Μαρτσέλο, αλλά τελικά τού είναι αδύνατο να το αποδεχτεί. Ο Φλαϊάνο, ο οποίος αμέσως μετά θα συνυπογράψει σεναριακά τη «Νύχτα» του Αντονιόνι, δίνει ένα στεγνό, υπαρξιακά πικρό ύφος σε μια ιστορία με μελοδραματικές πινελιές, ενώ η στιβαρή όσο και κομψή σκηνοθετική διαχείριση του Ρίζι (εξαιρετική δουλειά στους φωτισμούς και στις εναλλαγές των εποχών) προσθέτει στο ερωτικό αδιέξοδο έναν υποδόριο σαρκασμό κι επιπλέον μια κοινωνική διάσταση.

Α/Μ. Ιταλία, Γαλλία. 1960. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Love in Rome

Un Amore a Roma
3,5
  • Δραματική
  • 1960
  • Διάρκεια: 107 '
  • Ντίνο Ρίζι

Ο Μαρτσέλο είναι ένας γοητευτικός, άνεργος διανοούμενος ο οποίος ερωτεύεται την Άννα, μια όμορφη στάρλετ που προσπαθεί να κάνει καριέρα ηθοποιού. Είναι όμως συναισθηματικά άστατη, γεγονός με το οποίο ο Μαρτσέλο προσπαθεί αρχικά να συμβιβαστεί, αλλά τελικά τού είναι αδύνατο να το αποδεχτεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Τζος Σάφντι, Ράντου Ζούντε και όλες οι καινούριες κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από Πέμπτη 15/1.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
16/01/2026

Η "Uchronia" του Φιλ Ιερόπουλου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale

Πρόκειται για τη μόνη ελληνική ταινία που συμμετέχει φέτος στον θεσμό, ενώ αντλεί την έμπνευση από το βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπώ "Μια εποχή στην κόλαση".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-21/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλα όσα έγιναν στην VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών'

Το Esquire Greece και η Feelgood Entertainment διοργάνωσαν την VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' στις πολυτελείς αίθουσες Velvet & Sunset lounge του Athinaion Experience.

"Marty Supreme": Τελικά, ποιος αδερφός Σάφντι είναι καλύτερος;

Με αφορμή την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης αθλητικής κωμωδίας, αναρωτιόμαστε για την επιλογή σόλο καριέρας του δημιουργού της Τζος Σάφντι, τη φιλόδοξη πορεία του πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ και το αντισυμβατικό μάρκετινγκ της εταιρείας παραγωγής Α24.

Όλες οι φορές που είδαμε τον Αριστοτέλη Ωνάση στη μεγάλη οθόνη

Μια ζωή με πάθη, έρωτες, δόξα, αλλά και παρανομίες γεννήθηκε σαν σήμερα και ο κινηματογραφικός κόσμος έγραψε πολλές φορές γι' αυτήν τα σενάριά του.

"28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών": μία αποκλειστική ματιά στο τρομο-σίκουελ της χρονιάς

Ρέιφ Φάινς και Τζακ Ο' Κόνελ συναντιούνται για πρώτη φορά στον δυστοπικό κόσμο των Ντάνι Μπόιλ και Άλεξ Γκάρλαντ.