Logan Lucky

2,5

Heist movie που πιάνει με άνεση έναν ελκυστικό ρυθμό, αλλά δεν καταφέρνει να προσφέρει ευχάριστες εκπλήξεις και να προσεγγίσει την απολαυστική σαρκαστική ευφυΐα των αδελφών Κοέν.

Logan Lucky

Δύο αδέλφια οργανώνουν τη ληστεία της χρονιάς κατά τη διάρκεια ενός δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτων σε ένα σπιντάτο και heist movie που πιάνει με άνεση έναν ελκυστικό ρυθμό, αλλά δεν καταφέρνει να προσφέρει ευχάριστες εκπλήξεις και να προσεγγίσει την απολαυστική σαρκαστική ευφυΐα των αδελφών Κοέν.

Logan Lucky - εικόνα 1

Μετά τις χλιαρές «Παρενέργειες» του 2013, ο 54χρονος Σόντερμπεργκ επιστρέφει με ένα κωμικό heist movie που εκτυλίσσεται στον παράδοξο κόσμο της σύγχρονης εργατικής τάξης. Ήρωες της απίθανης ιστορίας είναι τα αδέρφια Λόγκαν, που ζουν στο αυθεντικά αμερικανικό σκηνικό της Νότιας Καρολίνα. Ο Τζίμι δυσκολεύεται να βρει δουλειά καθώς έχει διαλυμένο γόνατο, ο Κλάιντ έχασε το χέρι του στον πόλεμο του Ιράκ, ενώ η αδερφή τους Μέλι βλέπει τα όνειρά της να παραμορφώνονται καθημερινά στους καθρέφτες του κομμωτηρίου όπου δουλεύει. Με τη βοήθεια ντόπιων κακοποιών, τους οποίους χαρακτηρίζει η βαριά νότια προφορά, οι Λόγκαν οργανώνουν τη ληστεία της χρονιάς­ αδειάζοντας τα ταμεία της δημοφιλέστερης κούρσας αυτοκινήτων στη χώρα.

Logan Lucky - εικόνα 2

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη το ότι ο σκηνοθέτης της «Συμμορίας των Έντεκα» Στίβεν Σόντερμπεργκ γνωρίζει πολύ καλά πώς να πατήσει το γκάζι σε ένα heist movie, πετυχαίνοντας με άνεση να δώσει­ σπιντάτο ρυθμό σε μια ληστεία με πολλά πρόσωπα και σκηνικά. Μάλιστα, το παμπόνηρο κινηματογραφικό του σχέδιο συνοδεύεται από top class πρωταγωνιστές (Τέιτουμ, Ντράιβερ, Κρεγκ) και από ένα σενάριο που προσπαθεί να ξεφύγει από τα τετριμμένα.

Η ιστορία που έγραψε η Ρεμπέκα Μπλαντ (μάλλον θα αργήσουμε να μάθουμε ποια/ος κρύβεται πίσω από αυτό το ψευδώνυμο) σκανάρει τον αμερικανικό Νότο και προσεγγίζει τη λαϊκή λευκή Αμερική που πίστεψε στον Τραμπ με σαρδόνια διάθεση. Ο σαρκασμός του αμερικανικού υλισμού και πατριωτισμού, τα λεπτά σχόλια για την ανεργία, το ρατσισμό, το σεξισμό και την εξωτερική πολιτική δεν καταφέρνουν ποτέ να αποδοθούν με την κινηματογραφική ευφυΐα των Κοέν, κυρίως λόγω κάποιων χτυπητών ευκολιών (γραφικοί οι χαρακτήρες του Άγγλου επιχειρηματία, της πράκτορος του FBI και του διευθυντή της φυλακής) καθώς και της έλλειψης ουσιαστικής πρωτοτυπίας.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 119΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Logan Lucky

Logan Lucky
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 119 '
  • Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δύο αδέλφια οργανώνουν τη ληστεία της χρονιάς κατά τη διάρκεια ενός δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτων στο Σάρλοτ της Νότιας Καρολίνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.