Ταξίδι στην Ισπανία

2

Η γνωστή συνταγή των δύο προηγούμενων ταινιών επαναλαμβάνεται – δείχνει όμως πως έχει εξαντλήσει την έμπνευσή της.

Ταξίδι στην Ισπανία

Η τρίτη γαστρονομική εξόρμηση των κωμικών Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον, μετά την Αγγλία («Το Ταξίδι») και την Ιταλία («Ταξίδι στην Ιταλία») είναι στην Ισπανία, όπου επισκέπτονται τα διάσημα γκουρμέ εστιατόριά της. Το νέο τους road trip, το οποίο διαπερνά τη γραφική ενδοχώρα της πατρίδας του Δον Κιχώτη, ξεκινάει με μια –τι άλλο;– σαρκαστική κρίση μέσης ηλικίας, καθώς οι δύο πρωταγωνιστές συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει μπει σε νέα φάση.

Ο Κούγκαν βλέπει να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά σε νεότερους συναδέλφους του, ενώ δηλώνει ότι η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί μακρινό παρελθόν και αποφεύγει τα ποτήρια με εκλεπτυσμένα κρασιά που σερβίρονται μπροστά του. Από την άλλη, ο Μπράιντον αντιμετωπίζει τις ευθύνες ενός πατέρα. Τα ξενύχτια ανήκουν στο παρελθόν, με την πρωινή γυμναστική να αντικαθιστά τις κραιπάλες. Και όλα αυτά με τον ευφράδη Κούγκαν να αρνείται μεγαλοφώνως να αποδεχτεί πως μεγαλώνει, πιστεύοντας ακράδαντα πως έχει τη δυνατότητα να επαναλάβει τις σπουδαίες ερμηνευτικές στιγμές της νιότης του.

Ταξίδι στην Ισπανία - εικόνα 1

Και μια που η κουβέντα ήρθε στις διθυραμβικές... επανόδους, σε αυτό το τρίτο γευσιγνωστικό και άκρως χιουμοριστικό road trip o σκηνοθέτης Μάικλ Γουιντερμπότομ («Το Φιλί της Πεταλούδας», «Jude») ακολουθεί τη γνωστή συνταγή των προηγούμενων ταινιών, με το πρωταγωνιστικό ντουέτο να συναγωνίζεται στο ποιος θα κάνει την πιο επιτυχημένη μίμηση διάσημων προσωπικοτήτων, rock ’n’ roll τραγουδιστών έως και πρωτοκλασάτων ηθοποιών την ώρα που απολαμβάνει υψηλής ποιότητας πιάτα. Οι καλύτερες στιγμές του φιλμ οφείλονται στον αστείρευτο αυτοσχεδιασμό, στις δαιμονισμένες ατάκες και στο φλέγμα των Κούγκαν - Μπράιντον. Πρόκειται για άλλη μία ωδή στο bromance, ένα διασκεδαστικό πορτρέτο της αντρικής φιλίας, το οποίο όμως δείχνει να έχει γράψει αρκετά... χιλιόμετρα και παρουσιάζει πλέον σημάδια κόπωσης. Με προβλήματα στο ρυθμό και τη χημεία των δύο ηθοποιών σε κάποιες στιγμές να ξεθωριάζει, το ισπανικό δείπνο είναι το πιο αδύναμο της σειράς.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξίδι στην Ισπανία

The Trip to Spain
2
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 108 '
  • Μάικλ Γουιντερμπότομ

Οι κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον ταξιδεύουν στην Ισπανία για να επισκεφτούν τα γκουρμέ εστιατόριά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.