Η Δικιά μας Οικογένεια

2

Ο σκηνοθέτης του «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» ενορχηστρώνει μια δραμεντί χαρακτήρων με ισχνό κινηματογραφικό ενδιαφέρον και αταίριαστα στοιχεία μπουρλέσκ κωμωδίας.

Η Δικιά μας Οικογένεια

Ο σκηνοθέτης του «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» ενορχηστρώνει μια δραμεντί χαρακτήρων με ισχνό κινηματογραφικό ενδιαφέρον και αταίριαστα στοιχεία μπουρλέσκ κωμωδίας.

Η Δικιά μας Οικογένεια - εικόνα 1

Στα 85 του πλέον, ο εκλεκτικός Γάλλος σκηνοθέτης (αυτή είναι η ένατη μόλις ταινία του) και υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος Ζαν-Πολ Ραπενό («Σιρανό ντε Μπερζεράκ») περνά πίσω από την κάμερα για μια ιδιότροπη δραματική κομεντί που, μέσα από μια επώδυνη διαδικασία αποκάλυψης οικογενειακών μυστικών, «ξεκλειδώνει» τη συναισθηματική ζωή ενός κομφορμιστή χαρακτήρα: του χρηματιστή Ζερόμ, ο οποίος από τη Σαγκάη βρίσκεται για λίγο στο Παρίσι, όπου μαθαίνει ότι γραφειοκρατικά προβλήματα εμποδίζουν τη μητέρα του να πουλήσει το πατρικό τους σπίτι σε μια πόλη της κοιλάδας του Λίγηρα.

Πετάγεται ως εκεί για να διευθετήσει το θέμα, «εγκλωβίζεται» όμως από μια σειρά συμπτώσεων και μυστικών που βγαίνουν στο φως. Το όλο σετάρισμα είναι μάλλον κοινότοπο και οι αποκαλύψεις γίνονται με προβλέψιμο τρόπο, το έμπειρο καστ, όμως, ανεβάζει τη δυναμική της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους χαρακτήρες και περισώζει πολλές «επικίνδυνες» σκηνές με αταίριαστα στοιχεία μπουρλέσκ κωμωδίας. Μια νόστιμη, υποτίθεται, πινελιά που μοιάζει όμως με ανορθογραφία και δεν ενισχύει καθόλου το ισχνό κινηματογραφικό ενδιαφέρον της αμήχανης αυτής δραμεντί.

Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Δικιά μας Οικογένεια

Belles Familles
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 113 '
  • Ζαν-Πολ Ραπενό

Ο Ζερόμ είναι ένας πετυχημένος χρηματιστής ο οποίος από τη Σαγκάη βρίσκεται για λίγο στο Παρίσι, όπου μαθαίνει πως η μητέρα του δεν μπορεί να πουλήσει το πατρικό τους σπίτι σε μια πόλη της κοιλάδας του Λίγηρα λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Πετάγεται ως εκεί για να διευθετήσει το θέμα, «παγιδεύεται» όμως από μια σειρά συμπτώσεων και αποκαλύψεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.