Η Δικιά μας Οικογένεια

2

Ο σκηνοθέτης του «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» ενορχηστρώνει μια δραμεντί χαρακτήρων με ισχνό κινηματογραφικό ενδιαφέρον και αταίριαστα στοιχεία μπουρλέσκ κωμωδίας.

Η Δικιά μας Οικογένεια

Ο σκηνοθέτης του «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» ενορχηστρώνει μια δραμεντί χαρακτήρων με ισχνό κινηματογραφικό ενδιαφέρον και αταίριαστα στοιχεία μπουρλέσκ κωμωδίας.

Η Δικιά μας Οικογένεια - εικόνα 1

Στα 85 του πλέον, ο εκλεκτικός Γάλλος σκηνοθέτης (αυτή είναι η ένατη μόλις ταινία του) και υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος Ζαν-Πολ Ραπενό («Σιρανό ντε Μπερζεράκ») περνά πίσω από την κάμερα για μια ιδιότροπη δραματική κομεντί που, μέσα από μια επώδυνη διαδικασία αποκάλυψης οικογενειακών μυστικών, «ξεκλειδώνει» τη συναισθηματική ζωή ενός κομφορμιστή χαρακτήρα: του χρηματιστή Ζερόμ, ο οποίος από τη Σαγκάη βρίσκεται για λίγο στο Παρίσι, όπου μαθαίνει ότι γραφειοκρατικά προβλήματα εμποδίζουν τη μητέρα του να πουλήσει το πατρικό τους σπίτι σε μια πόλη της κοιλάδας του Λίγηρα.

Πετάγεται ως εκεί για να διευθετήσει το θέμα, «εγκλωβίζεται» όμως από μια σειρά συμπτώσεων και μυστικών που βγαίνουν στο φως. Το όλο σετάρισμα είναι μάλλον κοινότοπο και οι αποκαλύψεις γίνονται με προβλέψιμο τρόπο, το έμπειρο καστ, όμως, ανεβάζει τη δυναμική της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους χαρακτήρες και περισώζει πολλές «επικίνδυνες» σκηνές με αταίριαστα στοιχεία μπουρλέσκ κωμωδίας. Μια νόστιμη, υποτίθεται, πινελιά που μοιάζει όμως με ανορθογραφία και δεν ενισχύει καθόλου το ισχνό κινηματογραφικό ενδιαφέρον της αμήχανης αυτής δραμεντί.

Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Δικιά μας Οικογένεια

Belles Familles
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 113 '
  • Ζαν-Πολ Ραπενό

Ο Ζερόμ είναι ένας πετυχημένος χρηματιστής ο οποίος από τη Σαγκάη βρίσκεται για λίγο στο Παρίσι, όπου μαθαίνει πως η μητέρα του δεν μπορεί να πουλήσει το πατρικό τους σπίτι σε μια πόλη της κοιλάδας του Λίγηρα λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Πετάγεται ως εκεί για να διευθετήσει το θέμα, «παγιδεύεται» όμως από μια σειρά συμπτώσεων και αποκαλύψεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.