Spider-man: Η Επιστροφή στον Τόπο του

3

Αστείο, σατιρικό και φυσικά θεαματικότατο reboot ενός αγαπητού υπερήρωα της Marvel.

Spider-man: Η Επιστροφή στον Τόπο του

Ενθουσιασμένος μετά την περιπέτειά του με τους Εκδικητές, ο νεαρός Πίτερ Πάρκερ μάταια περιμένει τον Τόνι Σταρκ να του αναθέσει την επόμενη υπερηρωική αποστολή. Έτσι, όταν ανακαλύπτει τυχαία τα σκοτεινά σχέδια του Βόλτσουρ, αποφασίζει να δράσει μόνος. Αστείο, σατιρικό και φυσικά θεαματικότατο reboot ενός αγαπητού υπερήρωα της Marvel.

Spider-man: Η Επιστροφή στον Τόπο του - εικόνα 1

Ο δημοφιλέστερος κόμικς ήρωας μετά τους Σούπερμαν και Μπάτμαν, ο Σπάιντερμαν ευτύχησε να είναι αυτός ο οποίος εγκαινίασε την καινούργια κινηματογραφική εποχή των υπερηρωικών περιπετειών της Marvel. Στα χέρια του Σαμ Ράιμι και στο πρόσωπο του Τόμπι Μαγκουάιρ μετατράπηκε σε μια ανάλαφρη στην όψη, θεαματικότατη­ και χιουμοριστική τριλογία, που από το 2002 μέχρι το 2007 κατέρριψε ρεκόρ εισπράξεων, με τον Μαρκ Γουέμπ πίσω από την κάμερα και τον Άντριου Γκάρφιλντ κάτω από τη μάσκα να προσπαθούν να ανανεώσουν το 2012 και το 2014 τον σινε-μύθο του, αλλά με μέτρια αποτελέσματα. Η Sony δεν το έβαλε, βέβαια, κάτω και αφού μας σύστησε τον καινούργιο Πίτερ Πάρκερ (ο Τομ Χόλαντ του «The Impossible») στο «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», τον παραδίνει τώρα στα χέρια του τηλεοπτικού Τζον Γουότς για την πρώτη σόλο ταινία του.

Spider-man: Η Επιστροφή στον Τόπο του - εικόνα 2

Όχι εντελώς σόλο φυσικά, καθώς στο διαπλεκόμενο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel οι υπερήρωες μπαινοβγαίνουν από τη μία ταινία στην άλλη, με τον Τόνι Σταρκ να εμφανίζεται κι εδώ, στην αρχή για να νουθετήσει τον υπερενθουσιώδη μετά την περιπέτειά του με τους Εκδικητές Πίτερ, ώστε να κάνει υπομονή μέχρι να του αναθέσει την επόμενη αποστολή. Μάταια ο τελευταίος περιμένει και όταν ανακαλύπτει τα σκοτεινά σχέδια του Βόλτσουρ, ενός λαθρεμπόρου όπλων εξωγήινης τεχνολογίας, αποφασίζει απερίσκεπτα να δράσει μόνος.

Αν και το χιούμορ αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικότερα υπερόπλα της Marvel μυθολογίας, το νέο reboot του Ανθρώπου-Αράχνη το χρησιμοποιεί με απενοχοποιημένη χάρη, αποφεύγοντας κάθε –σεναριακή και οπτική– μεγαλοστομία. Συμπεριφέρεται στον ήρωα ως περιθωριακό έφηβο, διατηρεί­ την απειλή σε «ρεαλιστικά» για τα δεδομένα των κόμικς επίπεδα (κανείς δεν θέλει να καταστρέψει τον πλανήτη), δίνει λόγο και κοινωνική­ υπόσταση στα κίνητρα του Βόλτσουρ και κορυφώνει τη δράση σαν μια αλληγορική μονομαχία ψυχαναλυτικού τύπου για το ποιος θα κερδίσει το κορίτσι. Συνολικά μια απρόσμενη χολιγουντιανή μίνι έκπληξη και ακόμη ένα κερδισμένο στοίχημα αυτοανανέωσης των υπερηρωικών μπλοκμπάστερ.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 133΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του

Spider-Man: Homecoming
3
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 133 '
  • Τζον Γουότς

Ενθουσιασμένος μετά την περιπέτειά του με τους Εκδικητές, ο νεαρός Πίτερ Πάρκερ μάταια περιμένει τον Τόνι Σταρκ να του αναθέσει την επόμενη υπερηρωική αποστολή. Έτσι, όταν ανακαλύπτει τυχαία τα σκοτεινά σχέδια του Βόλτσουρ, αποφασίζει να δράσει μόνος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.