Spider-man: Η Επιστροφή στον Τόπο του

3

Αστείο, σατιρικό και φυσικά θεαματικότατο reboot ενός αγαπητού υπερήρωα της Marvel.

Spider-man: Η Επιστροφή στον Τόπο του

Ενθουσιασμένος μετά την περιπέτειά του με τους Εκδικητές, ο νεαρός Πίτερ Πάρκερ μάταια περιμένει τον Τόνι Σταρκ να του αναθέσει την επόμενη υπερηρωική αποστολή. Έτσι, όταν ανακαλύπτει τυχαία τα σκοτεινά σχέδια του Βόλτσουρ, αποφασίζει να δράσει μόνος. Αστείο, σατιρικό και φυσικά θεαματικότατο reboot ενός αγαπητού υπερήρωα της Marvel.

Spider-man: Η Επιστροφή στον Τόπο του - εικόνα 1

Ο δημοφιλέστερος κόμικς ήρωας μετά τους Σούπερμαν και Μπάτμαν, ο Σπάιντερμαν ευτύχησε να είναι αυτός ο οποίος εγκαινίασε την καινούργια κινηματογραφική εποχή των υπερηρωικών περιπετειών της Marvel. Στα χέρια του Σαμ Ράιμι και στο πρόσωπο του Τόμπι Μαγκουάιρ μετατράπηκε σε μια ανάλαφρη στην όψη, θεαματικότατη­ και χιουμοριστική τριλογία, που από το 2002 μέχρι το 2007 κατέρριψε ρεκόρ εισπράξεων, με τον Μαρκ Γουέμπ πίσω από την κάμερα και τον Άντριου Γκάρφιλντ κάτω από τη μάσκα να προσπαθούν να ανανεώσουν το 2012 και το 2014 τον σινε-μύθο του, αλλά με μέτρια αποτελέσματα. Η Sony δεν το έβαλε, βέβαια, κάτω και αφού μας σύστησε τον καινούργιο Πίτερ Πάρκερ (ο Τομ Χόλαντ του «The Impossible») στο «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», τον παραδίνει τώρα στα χέρια του τηλεοπτικού Τζον Γουότς για την πρώτη σόλο ταινία του.

Spider-man: Η Επιστροφή στον Τόπο του - εικόνα 2

Όχι εντελώς σόλο φυσικά, καθώς στο διαπλεκόμενο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel οι υπερήρωες μπαινοβγαίνουν από τη μία ταινία στην άλλη, με τον Τόνι Σταρκ να εμφανίζεται κι εδώ, στην αρχή για να νουθετήσει τον υπερενθουσιώδη μετά την περιπέτειά του με τους Εκδικητές Πίτερ, ώστε να κάνει υπομονή μέχρι να του αναθέσει την επόμενη αποστολή. Μάταια ο τελευταίος περιμένει και όταν ανακαλύπτει τα σκοτεινά σχέδια του Βόλτσουρ, ενός λαθρεμπόρου όπλων εξωγήινης τεχνολογίας, αποφασίζει απερίσκεπτα να δράσει μόνος.

Αν και το χιούμορ αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικότερα υπερόπλα της Marvel μυθολογίας, το νέο reboot του Ανθρώπου-Αράχνη το χρησιμοποιεί με απενοχοποιημένη χάρη, αποφεύγοντας κάθε –σεναριακή και οπτική– μεγαλοστομία. Συμπεριφέρεται στον ήρωα ως περιθωριακό έφηβο, διατηρεί­ την απειλή σε «ρεαλιστικά» για τα δεδομένα των κόμικς επίπεδα (κανείς δεν θέλει να καταστρέψει τον πλανήτη), δίνει λόγο και κοινωνική­ υπόσταση στα κίνητρα του Βόλτσουρ και κορυφώνει τη δράση σαν μια αλληγορική μονομαχία ψυχαναλυτικού τύπου για το ποιος θα κερδίσει το κορίτσι. Συνολικά μια απρόσμενη χολιγουντιανή μίνι έκπληξη και ακόμη ένα κερδισμένο στοίχημα αυτοανανέωσης των υπερηρωικών μπλοκμπάστερ.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 133΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του

Spider-Man: Homecoming
3
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 133 '
  • Τζον Γουότς

Ενθουσιασμένος μετά την περιπέτειά του με τους Εκδικητές, ο νεαρός Πίτερ Πάρκερ μάταια περιμένει τον Τόνι Σταρκ να του αναθέσει την επόμενη υπερηρωική αποστολή. Έτσι, όταν ανακαλύπτει τυχαία τα σκοτεινά σχέδια του Βόλτσουρ, αποφασίζει να δράσει μόνος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλα όσα θα δούμε στο Athens Short Film Festival

Το φεστιβάλ έρχεται με επτά διαφορετικές θεματικές και 45 μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
06/12/2025

Οι δραματικές ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Οι παραγωγές που παίζονται στις μεγάλες οθόνες της πόλης έως και την Τετάρτη 10/12.

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι καινούριες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4/12, οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτές.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.