Στην Κορυφή του Κόσμου

3

Σχεδιασμένο στο χέρι animation που αναζητά την αίσθηση της κλασικής περιπέτειας. Με «χάρτινους» χαρακτήρες, μα παλιομοδίτικη γοητεία και στιβαρή κινηματογραφική άποψη, που σέβεται εφηβικό κι ενήλικο κοινό.

Στην Κορυφή του Κόσμου

Η Σάσα είναι μια νεαρή Ρωσίδα αριστοκράτισσα του 19ου αιώνα, της οποίας ο εξερευνητής παππούς δεν έχει επιστρέψει από το τελευταίο του ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Εμπνευσμένη από το πάθος του κι επαναστατώντας απέναντι στο γάμο που της ετοιμάζουν οι δικοί της, φεύγει από το σπίτι και ξεκινά την αναζήτηση του τολμηρού προγόνου της. Σχεδιασμένο στο χέρι animation που αναζητά την αίσθηση της κλασικής περιπέτειας. Με «χάρτινους» χαρακτήρες, μα παλιομοδίτικη γοητεία και στιβαρή κινηματογραφική άποψη, που σέβεται εφηβικό κι ενήλικο κοινό.

Στην Κορυφή του Κόσμου - εικόνα 1

Η πρώτη ταινία του Ρεμί Σαγέ είναι ένα animation το οποίο προσπαθεί να ξαναβρεί τη χαμένη γοητεία του χειροποίητου σκίτσου, του 2D και της κλασικής περιπέτειας. Γι’ αυτό και η ιστορία του μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα του 19ου αιώνα, στο τέλος του οποίου η νεαρή Ρωσίδα αριστοκράτισσα Σάσα περιμένει την καθυστερημένη επιστροφή του εξερευνητή παππού της από το τελευταίο του ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Προσπαθεί να πείσει τους πάντες να οργανώσουν μια αποστολή ανεύρεσής του, αλλά όταν αποτυγχάνει, εμπνευσμένη από το πάθος του κι επαναστατώντας απέναντι στο γάμο που της ετοιμάζουν οι δικοί της, φεύγει από το σπίτι και ξεκινά την αναζήτηση του τολμηρού προγόνου της.

Η ιστορία είναι τετριμμένη και οι χαρακτήρες μονοδιάστατοι, αλλά οι εικόνες του Σαγέ διαθέτουν παλιομοδίτικη φινέτσα και αυθεντικό συναίσθημα, που κάνουν την ταινία του βαθιά ανθρώπινη όσο και πειστικά φαντασμαγορική. Το αρκτικό τοπίο είναι ποιητικά ρεαλιστικό, τα απαλά χρώματα και τα ελαφριά περιγράμματα έχουν μια εικαστική ποιότητα και η όλη περιπέτεια, απλή, συγκινητική κι επιμορφωτική, διαθέτει στιβαρή κινηματογραφική άποψη, που σέβεται τόσο το εφηβικό όσο και το ενήλικο κοινό.

Γαλλία, Δανία. 2015. Διάρκεια: 81΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Στην Κορυφή του Κόσμου

Tout en Haut du Monde
3
  • Animation
  • 2015
  • Διάρκεια: 81 '
  • Ρεμί Σαγιέ

Η Σάσα είναι μια νεαρή Ρωσίδα αριστοκράτισσα του 19ου αιώνα της οποίας ο εξερευνητής παππούς δεν έχει επιστρέψει από το τελευταίο του ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Εμπνευσμένη από το πάθος του κι επαναστατώντας απέναντι στο γάμο που της ετοιμάζουν οι δικοί της, φεύγει από το σπίτι και ξεκινά την αναζήτηση του τολμηρού προγόνου της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.