Θάρρος ή Αλήθεια

1,5

Μια ιστορία που ξεκινά ως σπιντάτο νεανικό θρίλερ και ολοκληρώνεται ως εξωπραγματική, βλακώδης αλληγορία.

Θάρρος ή Αλήθεια

Η Βι, μια επιμελής μαθήτρια λυκείου που ανακαλύπτει το διαδικτυακό reality παιχνίδι Nerve, αποφασίζει να γίνει παίκτρια και όχι απλή θεατής. Γεγονός που στην αρχή μοιάζει διασκεδαστικό, γρήγορα όμως εξελίσσεται σε ζωντανό εφιάλτη. Κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει και στην ταινία, η οποία ξεκινά ως σπιντάτο νεανικό θρίλερ και ολοκληρώνεται ως εξωπραγματική, βλακώδης αλληγορία.

Θάρρος ή Αλήθεια - εικόνα 1

«Ένα παιχνίδι σαν το “αλήθεια ή θάρρος” χωρίς το θάρρος», περιγράφει η ίδια η ταινία το «Nerve», ένα διαδικτυακό reality game που συνδυάζει την αμεσότητα του live streaming με τον εθισμό στη χρήση των social media. Η Βι, μια επιμελής μαθήτρια που το ανακαλύπτει, αποφασίζει να γίνει παίκτρια και όχι απλή θεατής. Γεγονός που στην αρχή μοιάζει διασκεδαστικό, γρήγορα όμως εξελίσσεται σε ζωντανό εφιάλτη. Κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει και στην ταινία των Χένρι Τζουστ και Άριελ Σούλμαν («Μεταφυσική Δραστηριότητα 3 & 4») δηλαδή, η οποία ξεκινά ως σπιντάτο νεανικό θρίλερ και ολοκληρώνεται ως εξωπραγματική, βλακώδης αλληγορία.

Το σενάριο της Τζέσικα Σάρζερ («American horror story»), όπως και το μπεστ σέλερ της Τζιν Ράιαν στο οποίο βασίζεται, ποντάρει σε μια φρέσκια ιδέα, που όμως δεν ξέρει ούτε πώς να εξελίξει πειστικά ούτε πώς να καμουφλάρει έξυπνα σαν καταγγελτική παραβολή. Από ένα σημείο και μετά οι υπερβολές ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, οι φωτογενείς Έμα Ρόμπερτς και Ντέιβ Φράνκο απλώς ποζάρουν ως ερωτευμένοι εν διαρκή κινήσει και το σκηνοθετικό δίδυμο παιδεύεται αδίκως για να δώσει... nerve σε μια φλασάτη ασυναρτησία.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Θάρρος ή Αλήθεια

Nerve
1,5
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 96 '
  • Άριελ Σούλμαν

Η Βι, μια επιμελής μαθήτρια λυκείου που ανακαλύπτει το διαδικτυακό reality παιχνίδι Nerve, αποφασίζει να γίνει παίκτρια και όχι απλή θεατής. Γεγονός που στην αρχή μοιάζει διασκεδαστικό, γρήγορα όμως εξελίσσεται σε ζωντανό εφιάλτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι προβολές του Ίριδα Visions επιστρέφουν!

Το δημοφιλές φεστιβάλ του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών εγκαινιάζει μια νέα σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
07/12/2023

Thanksgiving

Φεστιβάλ κακογουστιάς και σαδισμού, στο οποίο αγνοείται η αρχή της φάρσας και το τέλος της σοβαροφάνειας.

Ο Μαέστρος

Μια δυναμική σκηνοθεσία και δύο στιβαρές ερμηνείες φορτώνουν με ένταση μια ανά στιγμές συναρπαστική αλλά εντελώς άνιση βιογραφία με οσκαρικές προοπτικές, η οποία αυτοπαγιδεύεται σε μια φιλόδοξη δραματουργική σύγχυση.

Η Τελευταία Παμπ

Άμεσο σινεμά, καθαρά μηνύματα και καίρια πολιτική στόχευση, η οποία αντιστέκεται στον αντιρατσιστικό διδακτισμό, στην τελευταία(;) σκηνοθετική υπόκλιση ενός αθεράπευτα ρομαντικού κινηματογραφικού δημιουργού.

Ένα Ταξίδι για Πάπιες

Ράθυμο όσο και διεκπεραιωτικό animation, το οποίο, ωστόσο, διατυπώνει χαριτωμένα τις αξίες της οικογενειακής αγάπης και της συντροφικότητας.

Αγάπη, Ζωή

Μια απρόβλεπτη, μα συναισθηματικά καλοζυγισμένη και δραματικά καίρια ανάλυση της κρίσης "ταυτότητας" μιας μητέρας, η οποία φέρνει στο νου τους Ριοσούκε Χαμαγκούτσι και Χιροκάζου Κορεέντα.

Ο Τελευταίος Στρατιώτης

Ένας λιγομίλητος, μα εκφραστικός Πιρς Μπρόσναν καθοδηγεί ένα ζεστών συναισθημάτων road movie, το οποίο δεν πατά ποτέ το γκάζι και κρατιέται πεισματικά στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.