Ένα Βήμα τη Φορά

2

Γλυκόπικρη δραμεντί που χειρίζεται ανάλαφρα, χιουμοριστικά κι απενοχοποιημένα, αλλά σεναριακά απλοϊκά, ένα βαρύ, αντικινηματογραφικό θέμα.

Ένα Βήμα τη Φορά

Γλυκόπικρη δραμεντί που χειρίζεται ανάλαφρα, χιουμοριστικά κι απενοχοποιημένα, αλλά σεναριακά απλοϊκά, ένα βαρύ, αντικινηματογραφικό θέμα.

Ένα Βήμα τη Φορά - εικόνα 1

Ταινία βιογραφικής κατάθεσης, το «Ένα Βήμα τη Φορά» αποτελεί τη μεταφορά στην οθόνη της αληθινής περιπέτειας του slam poet (ποιητή-περφόρμερ) Φαμπιέν Μαρσό –ο σκηνοθέτης με το ψευδώνυμο Γκραν Κορ Μαλάντ–, όπως την έχει καταγράψει ο ίδιος στο βιβλίο του «Πάντα ήρωες» (εκδ. Μεταίχμιο). Η ιστορία αφορά τον Μπεν, έναν νεαρό αθλητή του μπάσκετ ο οποίος έπειτα από ένα σοκαριστικό ατύχημα που τον καθηλώνει στο κρεβάτι με σπασμένους σπονδύλους ξεκινά από την αρχή τη ζωή του σε ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης.

Αν και χειρίζεται ένα βαρύ, αντικινηματογραφικό θέμα, το φιλμ υιοθετεί εξαρχής ένα ανάλαφρο στιλ, αντιμετωπίζοντας την τετραπληγία, τα κρανιοεγκεφαλικά τραύματα και τους ακρωτηριασμούς με έναν αισιόδοξο κι έξυπνα χιουμοριστικό τρόπο, που αγγίζει τα όρια της γραφικότητας. Δεν τα ξεπερνά όμως ποτέ, αποφεύγοντας τη δελεαστική παγίδα του κυνισμού και τη φτηνή λύση των (μελο)δραματικών περιπλοκών. Παραμένει μέχρι τέλους στην πλευρά όπου η επιμονή κατανικά την απελπισία, βοηθούντος ενός απλοϊκού στην πλοκή του σεναρίου, το οποίο εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στη συναισθηματική ζωντάνια και τη θέρμη των απενοχοποιημένων χαρακτήρων του.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Βήμα τη Φορά

Patients / Step by Step
2
  • Δραματική κομεντί
  • 2016
  • Διάρκεια: 110 '
  • Μεντί Ιντίρ

Μετά από ένα σοκαριστικό ατύχημα που τον καθηλώνει στο κρεβάτι με σπασμένους σπονδύλους, ο νεαρός Μπεν ξεκινά από την αρχή τη ζωή του σε ένα κέντρο αποκατάστασης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.