John Wick: Κεφάλαιο 2

2,5

Το στιλιζαρισμένο λουτρό αίματος του σίκουελ της εισπρακτικά επιτυχημένης περιπέτειας δεν υπηρετεί κάποιον ανώτερο σινε-σκοπό, αλλά προσφέρει ένα τίμιο, απενοχοποιημένο, σωστά συνταγμένο και αδιαμφισβήτητα σπασμωδικό θέαμα που σίγουρα ξεχωρίζει από τον action μέσο όρο.

John Wick: Κεφάλαιο 2

Το σίκουελ της εισπρακτικά επιτυχημένης περιπέτειας παρουσιάζει τη νέα απρόθυμη αποστολή του γνώριμού μας εκτελεστή, ο οποίος καλείται να ξεπληρώσει ένα παλιό του χρέος σε έναν Ιταλό μαφιόζο. Το στιλιζαρισμένο λουτρό αίματος που ακολουθεί δεν υπηρετεί κάποιον ανώτερο σινε-σκοπό, αλλά προσφέρει ένα τίμιο, απενοχοποιημένο, σωστά συνταγμένο και αδιαμφισβήτητα σπασμωδικό θέαμα που σίγουρα ξεχωρίζει από τον action μέσο όρο.

John Wick: Κεφάλαιο 2 - εικόνα 1

Κάποιος κάθισε και τους μέτρησε: 128 ανθρώπους σκοτώνει ο Τζον Γουίκ στο δεύτερο κινηματογραφικό του διάβα. Βλέπουμε δηλαδή στην οθόνη πάνω από ένα πτώμα ανά λεπτό! Η ωμή βία είναι ούτως ή άλλως εγγεγραμμένη στο DNA της περιπέτειας που άλλαξε το αμερικανικό action τοπίο πριν από μια τριετία. Και αυτό γιατί στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα ο δαιμόνιος κασκαντέρ Τσαντ Σταέλσκι και ο άσημος σεναριογράφος Ντέρεκ Κόλσταντ δεν παρουσίασαν έναν αντιήρωα με ξεπερασμένη αμερικανοφροσύνη, πομπώδη ηθικά διδάγματα και αναμασημένες παγκόσμιες συνωμοσίες, αλλά έναν βιτζιλάντε που σπέρνει το θάνατο σε ένα δυστοπικό σύγχρονο σκηνικό, όπου η αστυνομία είναι ανύπαρκτη, ενώ το κοινωνικό πλαίσιο καθορίζεται αποκλειστικά από τη μαφία και η ζωή αξίζει κάτι λιγότερο από μια σφαίρα...

Όλα αυτά, βέβαια, συνοδευόμενα από τη βιρτουόζικη αναπαράσταση βίας του μάστερ Σταέλσκι, η οποία προκαλεί ανατριχίλα. Ακολουθώντας την ίδια μακάβρια συνταγή, το σίκουελ του «John Wick» παρουσιάζει τη νέα απρόθυμη αποστολή του γνώριμού μας εκτελεστή, ο οποίος καλείται να ξεπληρώσει ένα παλιό του χρέος σε έναν Ιταλό μαφιόζο. Για να γίνει αυτό, πρέπει σκοτώσει τη μεγαλύτερη αδερφή του που βρίσκεται στην κεφαλή της Καμόρα. Το ταξίδι του αντιήρωα στη Ρώμη μετατρέπεται σε ένα απίστευτα χορογραφημένο αιματοκύλισμα στις υποβλητικές κατακόμβες της. Από εκεί μεταφερόμαστε στην παραδομένη στο έγκλημα Νέα Υόρκη, όπου ο Σταέλσκι υπογράφει μια δεξιοτεχνική σεκάνς βίας στο σαρκαστικά αλληγορικό σκηνικό μιας έκθεσης μοντέρνας τέχνης γεμάτης αντανακλάσεις (σαφώς επηρεασμένη από την «Κυρία από τη Σαγκάη»). Βέβαια, αυτό το στιλιζαρισμένο λουτρό αίματος δεν υπηρετεί κάποιον ανώτερο σινε-σκοπό, αλλά προσφέρει ένα τίμιο, απενοχοποιημένο, σωστά συνταγμένο και αδιαμφισβήτητα σπασμωδικό θέαμα που σίγουρα ξεχωρίζει από τον action μέσο όρο.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 122΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

John Wick: Κεφάλαιο 2

John Wick: Chapter 2
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 122 '
  • Τσαντ Σταέλσκι

Ο γνώριμος μας εκτελεστής καλείται να ξεπληρώσει ένα παλιό του χρέος σε έναν Ιταλό μαφιόζο. Για να γίνει αυτό, πρέπει σκοτώσει τη μεγαλύτερη αδερφή του που βρίσκεται στην κεφαλή της Καμόρα. Όσο περνάει η ώρα όμως οι εχθροί του Γουίκ πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.