Ouija: Η Πηγή του Κακού

Μια ταινία τρόμου που ξεκινά ατμοσφαιρικά, αλλά παγιδεύεται σε χιλιοϊδωμένα τρικ κι εκτροχιάζεται σε ένα εγκληματικά ασυνάρτητο φινάλε.

Ouija: Η Πηγή του Κακού

Στο Λος Άντζελες του 1967 μια χήρα πραγματοποιεί με τη βοήθεια των δύο κοριτσιών της πνευματιστικές συνεδρίες. Ένας πίνακας ouija όμως θα μετατρέψει αυτές τις αθώες απάτες σε πραγματικό εφιάλτη και σε μια ταινία τρόμου που ξεκινά ατμοσφαιρικά, αλλά παγιδεύεται σε χιλιοϊδωμένα τρικ κι εκτροχιάζεται σε ένα εγκληματικά ασυνάρτητο φινάλε.

Ouija: Η Πηγή του Κακού - εικόνα 1

Είμαι σίγουρος πως όσοι έχουν δει το τρέιλερ της «Πηγής του Κακού» και το πρώτο «Ouija» θα στοιχημάτιζαν πως το σίκουελ θα ήταν αναμφίβολα καλύτερο και τρομακτικότερο από ό,τι η πρώτη ταινία. Πολλά συγχαρητήρια στον μοντέρ του τρέιλερ, λοιπόν, ο οποίος συμπυκνώνει σε δυόμισι λεπτά ανατριχιαστική ατμόσφαιρα κι επιτυχημένους αιφνιδιασμούς, όλα όσα δηλαδή λείπουν από τη μεγάλου μήκους εκδοχή της οικογενειακής ιστορίας των Ζάντερ. Αυτή εξελίσσεται στο Λος Άντζελες του 1967, όπου μια χήρα πραγματοποιεί με τη βοήθεια των δύο κοριτσιών της «στημένες» πνευματιστικές συνεδρίες.

Ένας πίνακας ouija όμως θα μετατρέψει αυτές τις αθώες απάτες σε πραγματικό εφιάλτη, αφού ένα κακόβουλο πνεύμα θα καταλάβει το σώμα της μικρής Ντόρις Ζάντερ. Μέχρις εδώ τα πράγματα προχωρούν προβλέψιμα μεν, αρκετά πειστικά δε, χωρίς πολλές μανιέρες και φτηνούς εντυπωσιασμούς. Όταν όμως τα πνεύματα παίρνουν το πάνω χέρι, επιστρατεύονται παπάδες και τα έτοιμα horror tricks στήνουν χορό, η σκηνοθετική βιρτουοζιτέ του έμπειρου μοντέρ Μάικ Φλάναγκαν («Ο Καθρέφτης της Κολάσεως») παλεύει μάταια να σώσει τα προσχήματα. Που και αυτά πάνε στο… δαίμονα όταν όλη η φασαρία κορυφώνεται σε ένα εγκληματικά ασυνάρτητο φινάλε.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Ouija: Η Πηγή του Κακού

Ouija: Origin of Evil
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μάικ Φλάναγκαν

Στο Λος Άντζελες του 1967 μια χήρα πραγματοποιεί με τη βοήθεια των δύο κοριτσιών της πνευματιστικές συνεδρίες. Ένας πίνακας ouija όμως θα μετατρέψει αυτές τις αθώες απάτες σε πραγματικό εφιάλτη…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Σε άλλα νέα, άνοιξε η προπώληση για το "Avengers: Endgame Encore"

Τι κρύβει το πολυαναμενόμενο Encore; Η Marvel επαναφέρει το φινάλε του Infinity Saga στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά με νέο υλικό που υπόσχεται να δημιουργήσει τη γέφυρα προς το "Avengers: Doomsday".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/08/2026

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 27 Αυγούστου.

"Ο Αστερισμός του Σκύλου": Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ήθελε να φτιάξει μια ταινία επιστημονικής φαντασίας γεμάτη ελπίδα

Η νέα ταινία του Άγγλου σκηνοθέτη έρχεται στις αίθουσες από τις 27 Αυγούστου, με ένα δυνατό καστ και μπόλικο αυτοσχεδιασμό.

"3 ώρες διορία": Μια αγωνιώδης κούρσα με τον χρόνο για τη σωτηρία ενός παιδιού

Ο Όουεν Γουίλσον και ο Άλαν Ρίτσον πρωταγωνιστούν στη νέα περιπέτεια δράσης του Σκότο Γουό που φέρνει στους κινηματογράφους μια αποστολή ζωής και θανάτου

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (27/08-02/09)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Απόψε πάμε στο Νιάρχος για Full Moon Film Marathon με ταινίες του Κιούμπρικ

Από τις 21:00 το βράδυ μας περιμένει ένας σινε-μαραθώνιος αφιερωμένος στον σπουδαίο σκηνοθέτη, με ελεύθερη είσοδο.

49o DISFF: Η μεγάλη γιορτή του σινεμά επιστρέφει - Όλα όσα θα συμβούν στη Δράμα τον Σεπτέμβριο

Πλήρης οδηγός για το πρόγραμμα, τα αφιερώματα, τις προβολές και τις δράσεις του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, από τις 6 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.