Αναμνήσεις

2,5

Χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με προβλέψιμη χάρη σε μια μετρημένη, καλοπαιγμένη και χωρίς εκπλήξεις δραμεντί.

Αναμνήσεις

Χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με προβλέψιμη χάρη σε μια μετρημένη, καλοπαιγμένη και χωρίς εκπλήξεις δραμεντί.

Αναμνήσεις - εικόνα 1

Πολυβραβευμένος και μπεστ-σελερίστας, ο συγγραφέας Νταβίντ Φοεν­κινός γράφει για δεύτερη φορά σενάριο βασισμένο σε μυθιστόρημά του μετά την «Επιστροφή στον Έρωτα» (2011) με την Οντρέ Τοτού­, κομεντί την οποία είχε μάλιστα σκηνοθετήσει ο ίδιος. Εδώ το αφηγηματικό τιμόνι παίρνει ο Ζαν-Πολ Ρουβ (υποδύεται τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου) και μας συστήνει τον 23χρονο Ρομέν, οποίος μετά το θάνατο του παππού του αναπτύσσει μια πολύ τρυφερή σχέση με την ηλικιωμένη γιαγιά του. Φοβούμενοι για την υγεία της, οι τρεις γιοι της την οδηγούν σε γηροκομείο, εκείνη όμως δυσανασχετεί και μια μέρα εξαφανίζεται.

Ο εγγονός της είναι ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει τα ίχνη της, σε μια μετρημένη, καλοπαιγμένη και χωρίς εκπλήξεις δραμεντί, στην οποία χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με προβλέψιμη χάρη. Πρόκειται για μια συνταγή που εκτελεί δεξιοτεχνικά τόσο­ ο Φοενκινός όσο και ο Ρουβ, η οποία κερδίζει τον καλοπροαίρετο θεατή με την εσωτερική ισορροπία, τη διηγηματική απλότητα, το γλυκόπικρο φινάλε και τους έμπειρους πρωταγωνιστές της, από τους οποίους ξεχωρίζουν ο συμπαθής γκρινιάρης Μισέλ Μπλαν και η 86χρονη αρχοντική Βελγίδα Ανί Κορντί.

Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Αναμνήσεις

Les Souvenirs
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 92 '
  • Ζαν - Πολ Ρουβ

Μετά το θάνατο του παππού του ο 23χρονος Ρομέν αναπτύσσει μια πολύ τρυφερή σχέση με τη γιαγιά του, την οποία οι τρεις γιοι της οδηγούν σε γηροκομείο. Όταν εξαφανίζεται, ο εγγονός της είναι ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει τα ίχνη της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Μπομπ Ντίλαν στο teaser του A Complete Unknown

Τραγουδώντας το "A Hard Rain's A-Gonna Fall" συστήνεται στο ρόλο του θρυλικού τραγουδοποιού ο διάσημος ηθοποιός.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/07/2024

Όλα για τη Μητέρα μου

Βραβείο διεθνούς Όσκαρ για ένα απενοχοποιημένα πληθωρικό και απόλυτα αλμοδοβαρικό μελόδραμα, το οποίο παραμένει μοντέρνο, συγκινητικό και αδιαπραγμάτευτα πολύτιμο.

Deadpool & Wolverine

Το πάλαι ποτέ πιο διασκεδαστικό franchise του MCU εδώ παίρνει αναίτια στα σοβαρά τον εαυτό του και επαναλαμβάνει μηχανικά μια συνταγή που χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Ο Κανόνας του Παιχνιδιού

Πρωτότυπη, σεναριακά ιδιοφυής και σκηνοθετικά αξεπέραστη.

Τίγρης

Καλοστημένο, χαμηλότονο ψυχογράφημα, το οποίο, ωστόσο, χρησιμοποιεί προφανείς συμβολισμούς και μια αφήγηση που θα λειτουργούσε καλύτερα ως μικρού μήκους.

Ουγκέτσου Μονογκατάρι

Ένα ονειρώδες λαϊκό παραμύθι, όπου ο βίαιος ρεαλισμός αναμειγνύεται με τη μεταφυσική ποίηση και τα φαντάσματα του ασυνείδητου, μία από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Μητρικό Ένστικτο

Ούτε camp, ούτε πειστικά αγωνιώδες μελόδραμα που παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του και αφήνει τις οσκαρικές πρωταγωνίστριές του να "κουβαλήσουν" ένα ξέπνοο σενάριο.