10 Years: Το Reunion

1,5

Το αμερικανικό φιλμ μας μεταφέρει στο reunion μιας τάξης λυκείου δέκα χρόνια μετά την αποφοίτηση. Όσο περνάει η ώρα η παρέα των φαινομενικά επιτυχημένων παλιών συμμαθητών αρχίζει να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, σε μια αμερικανική δραμεντί που μετατρέπεται ξαφνικά από γλυκόπικρη σε γλυκανάλατη με το προχειρογραμμένο φινάλε της.

10 Years: Το Reunion

Όσο περνάει η ώρα στο reunion η παρέα των παλιών συμμαθητών αρχίζει να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, σε μια αμερικανική δραμεντί που μετατρέπεται ξαφνικά από γλυκόπικρη σε γλυκανάλατη με το προχειρογραμμένο φινάλε της.

10 Years: Το Reunion - εικόνα 1

Δύο είναι τα παράδοξα που μπορεί να εντοπίσει κάποιος με την πρώτη ματιά στην indie αμερικανική δραμεντί και την κυκλοφορία της στη χώρα μας. Το πρώτο είναι πώς κατάφερε μια ανεξάρτητη παραγωγή να εξασφαλίσει τη συμμετοχή μιας πολυπληθούς ομάδας πρωτοκλασάτων ηθοποιών, που ακόμη και πανάκριβες στουντιακές παραγωγές θα αδυνατούσαν να συγκεντρώσουν. Το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι η ταινία του Τζέιμι Λίντεν έκανε πέντε ολόκληρα χρόνια να φτάσει στη χώρα μας, αφού η πρεμιέρα της έγινε στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 2011. Στο διά ταύτα, τώρα, το αμερικανικό φιλμ μας μεταφέρει στο reunion μιας­ τάξης λυκείου δέκα χρόνια μετά την αποφοίτηση.

Όσο περνάει η ώρα η παρέα των φαινομενικά επιτυχημένων παλιών συμμαθητών αρχίζει να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, με τα απωθημένα να βγαίνουν στην επιφάνεια και τα χαμένα όνειρα να στοιχειώνουν σιγά σιγά τη βραδιά. Η σύγκρουση των χαρακτήρων με την πραγματικότητα, η κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου και, φυσικά, οι χαμηλότονες ερμηνείες των διάσημων πρωταγωνιστών δίνουν μέχρι­ τη μέση ένα γλυκόπικρο τόνο στη δραμεντί. Ο Τζέιμι Λίντεν φροντίζει να φιλοδωρήσει όμως την ταινία του με ένα προχειρογραμμένο και γλυκανάλατο φινάλε, λύνοντας έτσι όλα τα ανοιχτά ζητήματα με τον πιο εύκολο τρόπο.

ΗΠΑ. 2011. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: FILMBOY.

Περισσότερες πληροφορίες

10 Years: Το Reunion

10 Years
1,5
  • Κομεντί
  • 2011
  • Διάρκεια: 100 '
  • Τζέιμι Λίντεν

Το αμερικανικό φιλμ μας μεταφέρει στο reunion μιας τάξης λυκείου δέκα χρόνια μετά την αποφοίτηση. Όσο περνάει η ώρα η παρέα των φαινομενικά επιτυχημένων παλιών συμμαθητών αρχίζει να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, με τα απωθημένα να βγαίνουν στην επιφάνεια και τα χαμένα όνειρα να στοιχειώνουν σιγά- σιγά τη βραδιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα φετινά βραβεία στις Νύχτες Πρεμιέρας

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/10/2026

Τι νέο θα δούμε στα σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Η "Θυσία" του Ρομέν Γαβρά, το "Street Fighter", ο Ριουσούκε Χαμαγκούτσι κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (15-21/10)

Πέντε φορές που ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα μπορούσε να πάρει Όσκαρ

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον αποτίναξε γρήγορα από πάνω του τον ρόλο του βρικόλακα και απέδειξε το υποκριτικό του ταλέντο σε μια ευρεία γκάμα ρόλων. Τώρα μένει να πάρει κι ένα Όσκαρ...

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 15/10

Η "Θυσία" του Ρομέν Γαβρά, το "Street Fighter", ο Ριουσούκε Χαμαγκούτσι κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (15-21/10)

Οι έξι καλύτερες ταινίες για αληθινές υποθέσεις ερευνητικής δημοσιογραφίας

Αν σου άρεσε το "The Social Reckoning", αξίζει να τσεκάρεις τις παρακάτω ταινίες.

Περιπέτειες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσες περιπέτειες αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Ο Αλφόνσο Κουαρόν ετοιμάζει για πρώτη φορά ταινία τρόμου

Ο σκηνοθέτης του "Ρόμα" επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ιστορία τρόμου αυτή τη φορά.