10 Years: Το Reunion

1,5

Το αμερικανικό φιλμ μας μεταφέρει στο reunion μιας τάξης λυκείου δέκα χρόνια μετά την αποφοίτηση. Όσο περνάει η ώρα η παρέα των φαινομενικά επιτυχημένων παλιών συμμαθητών αρχίζει να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, σε μια αμερικανική δραμεντί που μετατρέπεται ξαφνικά από γλυκόπικρη σε γλυκανάλατη με το προχειρογραμμένο φινάλε της.

10 Years: Το Reunion

Όσο περνάει η ώρα στο reunion η παρέα των παλιών συμμαθητών αρχίζει να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, σε μια αμερικανική δραμεντί που μετατρέπεται ξαφνικά από γλυκόπικρη σε γλυκανάλατη με το προχειρογραμμένο φινάλε της.

10 Years: Το Reunion - εικόνα 1

Δύο είναι τα παράδοξα που μπορεί να εντοπίσει κάποιος με την πρώτη ματιά στην indie αμερικανική δραμεντί και την κυκλοφορία της στη χώρα μας. Το πρώτο είναι πώς κατάφερε μια ανεξάρτητη παραγωγή να εξασφαλίσει τη συμμετοχή μιας πολυπληθούς ομάδας πρωτοκλασάτων ηθοποιών, που ακόμη και πανάκριβες στουντιακές παραγωγές θα αδυνατούσαν να συγκεντρώσουν. Το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι η ταινία του Τζέιμι Λίντεν έκανε πέντε ολόκληρα χρόνια να φτάσει στη χώρα μας, αφού η πρεμιέρα της έγινε στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 2011. Στο διά ταύτα, τώρα, το αμερικανικό φιλμ μας μεταφέρει στο reunion μιας­ τάξης λυκείου δέκα χρόνια μετά την αποφοίτηση.

Όσο περνάει η ώρα η παρέα των φαινομενικά επιτυχημένων παλιών συμμαθητών αρχίζει να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, με τα απωθημένα να βγαίνουν στην επιφάνεια και τα χαμένα όνειρα να στοιχειώνουν σιγά σιγά τη βραδιά. Η σύγκρουση των χαρακτήρων με την πραγματικότητα, η κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου και, φυσικά, οι χαμηλότονες ερμηνείες των διάσημων πρωταγωνιστών δίνουν μέχρι­ τη μέση ένα γλυκόπικρο τόνο στη δραμεντί. Ο Τζέιμι Λίντεν φροντίζει να φιλοδωρήσει όμως την ταινία του με ένα προχειρογραμμένο και γλυκανάλατο φινάλε, λύνοντας έτσι όλα τα ανοιχτά ζητήματα με τον πιο εύκολο τρόπο.

ΗΠΑ. 2011. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: FILMBOY.

Περισσότερες πληροφορίες

10 Years: Το Reunion

10 Years
1,5
  • Κομεντί
  • 2011
  • Διάρκεια: 100 '
  • Τζέιμι Λίντεν

Το αμερικανικό φιλμ μας μεταφέρει στο reunion μιας τάξης λυκείου δέκα χρόνια μετά την αποφοίτηση. Όσο περνάει η ώρα η παρέα των φαινομενικά επιτυχημένων παλιών συμμαθητών αρχίζει να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, με τα απωθημένα να βγαίνουν στην επιφάνεια και τα χαμένα όνειρα να στοιχειώνουν σιγά- σιγά τη βραδιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".