Έρωτας αλά Καταλανικά

1,5

Η φάρσα δίνει εκ νέου ραντεβού με τη γραφικότητα και η χοντροκοπιά και τα περισσότερα –ο θεός να τα κάνει– αστεία ενδείκνυνται μόνον για ευρεία κατανάλωση εντός Ισπανίας.

Έρωτας αλά Καταλανικά

Η φάρσα δίνει εκ νέου ραντεβού με τη γραφικότητα και η χοντροκοπιά και τα περισσότερα –ο θεός να τα κάνει– αστεία ενδείκνυνται μόνον για ευρεία κατανάλωση εντός Ισπανίας.

Έρωτας αλά Καταλανικά - εικόνα 1

Η προπέρσινη τεράστια εμπορική επιτυχία του «Έρωτας αλά Ισπανικά», κυρίως στα σινεμά της Ιβηρικής, ουσιαστικά εξανάγκασε τους παραγωγούς της σε ένα εσπευσμένο σίκουελ. Εδώ ο Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάζαρο στήνει το κωμικό σκηνικό του σε άλλη μία ισπανική περιφέρεια όπου υπάρχει έντονο το αίσθημα της αυτοδιάθεσης, την Καταλονία.

Η πανέμορφη Βάσκα Αμάγια, που έχει πλέον χωρίσει με τον Ανδαλουσιανό Ράφα, αποφασίζει να παντρευτεί τον καινούργιο Καταλανό φίλο της Πάου. Ο πατέρας της Κόλντο είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να εμποδίσει την ανεπιθύμητη τελετή, ακόμη και να συμμαχήσει με τον πρώην σύντροφο της κόρης του Ράφα. Οι δυο τους ταξιδεύουν στη Βαρκελώνη για να σαμποτάρουν τον επεισοδιακό γάμο, σε ένα σίκουελ που κοπιάρει την κωμική συνταγή της πρώτης ταινίας, άρα και τα δημιουργικά ελαττώματά της.

Δυστυχώς, η φάρσα δίνει εκ νέου ραντεβού με τη γραφικότητα και τη χοντροκοπιά, με τα περισσότερα –ο θεός να τα κάνει– αστεία να ενδείκνυνται μόνο για ευρεία κατανάλωση εντός Ισπανίας. Μια επιβλητική νίκη των κλισέ, παρόμοια με αυτές της «Μπάρτσα».

Περισσότερες πληροφορίες

Έρωτας Αλά Καταλανικά

Ocho Apellidos Catalanes
1,5
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 99 '
  • Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάζαρο

Η πανέμορφη Βάσκα Αμάγια αποφασίζει να παντρευτεί τον καινούργιο Καταλανό φίλο της Πάου. Ο πατέρας της Κόλντο είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να εμποδίσει την ανεπιθύμητη τελετή, ακόμη και να συμμαχήσει με τον πρώην σύντροφο της κόρης του Ράφα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/09/2022

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.