Γάμος αλά Ελληνικά 2

1

Τα βλαχο-ελληνο-αμερικανικά αστεία επανέρχονται ξαναζεσταμένα και η όλη κατάσταση γίνεται ακόμα πιο κιτς, καθώς η παλαιότερη γενιά των Πορτοκάλος αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γάμος αλά Ελληνικά 2

Τα βλαχο-ελληνο-αμερικανικά αστεία επανέρχονται ξαναζεσταμένα και η όλη κατάσταση γίνεται ακόμα πιο κιτς, καθώς η παλαιότερη γενιά των Πορτοκάλος αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γάμος αλά Ελληνικά 2 - εικόνα 1

«Πες μου μια οποιαδήποτε λέξη και θα σου αποδείξω αμέσως πως έχει ελληνική ρίζα». Από το τσιμιτσάνγκα στο Facebook, η οικογένεια Πορτοκάλος συνεχίζει να εξηγεί τα πάντα με το γνωστό τρόπο που την έκανε σήμα κατατεθέν του κινηματογραφικού «greeklish» χιούμορ, μείγμα εύστοχης σάτιρας και κιτσάτου φολκλόρ. Αλλά αν αυτό έμοιαζε χαριτωμένο για… μισή ταινία στον προ 14ετίας «Γάμο αλά Ελληνικά», εδώ έχει πλέον ξεπουπουλιαστεί, ανίκανο να παράξει περισσότερα από δυο-τρία αστεία της προκοπής.

Ακόμα και η κεντρική ιδέα του καθυστερημένου σίκουελ της χρυσοφόρας κωμωδίας είναι παντελώς εκβιαστική και πρόχειρη: Ενώ η Τούλα ανησυχεί μήπως η κόρη της Πάρις διαλέξει πανεπιστήμιο μακριά από το σπίτι τους, θα βρεθεί στη μέση της απρόβλεπτης διαμάχης που θα ξεσπάσει ανάμεσα στους γονείς της, όταν εκείνοι διαπιστώσουν πως ο προ πεντηκονταετίας γάμος τους είναι άκυρος. Χωρίς φρέσκιες ιδέες (πράγμα που φάνηκε και στο spin off τηλεοπτικό σίριαλ «My big fat Greek life»), ξαναζεσταμένα γκαγκ και χαρακτήρες που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την καρικατούρα, η Βαρντάλος επαναλαμβάνει βαριεστημένα τον εαυτό της, ο οποίος εδώ αποδεικνύεται διπλά εθνικο-συντηρητικός (όλα διορθώνονται με έναν ελληνορθόδοξο γάμο!).
ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Γάμος αλά Ελληνικά 2

My Big Fat Greek Wedding 2
1
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 94 '
  • Κερκ Τζόουνς

Ενώ η Τούλα ανησυχεί μήπως η κόρη της Πάρις διαλέξει πανεπιστήμιο μακριά από το σπίτι τους, θα βρεθεί στη μέση της απρόβλεπτης διαμάχης που θα ξεσπάσει ανάμεσα στους γονείς της, όταν εκείνοι διαπιστώσουν πως ο προ πεντηκονταετίας γάμος τους είναι άκυρος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.