10 Cloverfield Lane

2

Κλειστοφοβικό θρίλερ που εκμεταλλεύεται υπέρ της έντασης και του σασπένς τη θεατρική δομή του, μέχρι τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να ανοίξει την καταπακτή…

10 Cloverfield Lane

Κλειστοφοβικό θρίλερ που εκμεταλλεύεται υπέρ της έντασης και του σασπένς τη θεατρική δομή του, μέχρι τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να ανοίξει την καταπακτή…

10 Cloverfield Lane - εικόνα 1

Πλασάρεται ως άτυπο σίκουελ του προ οκταετίας «Cloverfield», στην πραγματικότητα όμως το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νταν Τράτστενμπεργκ και η found footage περιπέτεια καταστροφής του Ματ Ριβς το μόνο κοινό που μοιράζονται είναι ο παραγωγός Τζέι Τζει Έιμπραμς («Lost «,«Star Trek», «Star Wars»). Ίσως και η ιδέα της εξωγήινης εισβολής, καθώς στο «10 Cloverfield Lane» τα πράγματα αργούν –ευτυχώς– να αποσαφηνιστούν. Γιατί έπειτα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα, η Μισέλ ξυπνά τραυματισμένη και δεμένη σε ένα υπόγειο καταφύγιο, όπου ένας παράξενος άντρας την πληροφορεί πως δεν μπορεί να διαφύγει. Ο έξω κόσμος έχει δεχτεί (εξωγήινη; χημική; πυρηνική;) επίθεση και η ατμόσφαιρα είναι θανάσιμα μολυσμένη.

Όπως υπολογίζει ο οξύθυμος κατασκευαστής του καταφυγίου, ο οποίος έχει μαζί του κι έναν –επίσης τραυματισμένο– νεαρό, η διάρκεια παραμονής τους κάτω από το έδαφος θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια! Με ένα εκκρεμές μυστήριο που μια ενισχύεται και μια ανατρέπεται, το κλειστοφοβικό θρίλερ του Τράτστενμπεργκ εκμεταλλεύεται υπέρ της έντασης και του σασπένς την καθαρά θεατρική δομή του. Ο Τζον Γκούντμαν πείθει ως απειλητικός σωτήρας-τιμωρός, η πλοκή δεν αφήνει τα κλισέ να πάρουν το πάνω χέρι, το μετρημένο χιούμορ βοηθά την καλοκουρδισμένη αφήγηση. Μέχρι τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να ανοίξει την καταπακτή και όλα πάνε στο βρόντο από την παντελώς ανόητη ιδέα ενός δήθεν θεαματικού φινάλε…

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

10 Cloverfield Lane

2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 103 '
  • Νταν Τράτστενμπεργκ

Έπειτα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα, η Μισέλ ξυπνά δεμένη σε ένα υπόγειο καταφύγιο, όπου ένας άντρας την πληροφορεί πως δεν μπορεί να διαφύγει. Ο έξω κόσμος έχει δεχτεί (χημική; πυρηνική;) επίθεση και η ατμόσφαιρα είναι θανάσιμα μολυσμένη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.