Το Δάσος

1

Μεταφυσικό θρίλερ τρόμου που προσπαθεί να δανειστεί ανατολίτικες ιδέες, χωρίς να αξιοποιεί ούτε τις ελάχιστες δικές του.

Το Δάσος

Μεταφυσικό θρίλερ τρόμου που προσπαθεί να δανειστεί ανατολίτικες ιδέες, χωρίς να αξιοποιεί ούτε τις ελάχιστες δικές του.

Το Δάσος - εικόνα 1

Αν η Νάταλι Ντόρμερ του «Game of Thrones» είναι το μεγάλο όνομα του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Τζέισον Ζάνα, πραγματικός πρωταγωνιστής του είναι το δάσος Αογκικαχάρα λίγο έξω από το Τόκιο. Γνωστό στους Ιάπωνες ως το Δάσος των Αυτοκτονιών, ανακαλύφτηκε πρόσφατα και από τους λάτρεις του εξωτικού μυστηρίου Δυτικούς (εκεί εξελίσσεται και η τελευταία ταινία του Γκας Βαν Σαντ «See of Trees»), οι οποίοι είναι έτοιμοι να το μετατρέψουν σε τουριστικό προορισμό.

Η Σάρα, όμως, δεν βρίσκεται γι’ αυτόν το λόγο εκεί. Άρτι αφιχθείσα από τις ΗΠΑ, αναζητά τη δίδυμη αδελφή της Τζες, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν κάπου μέσα στο υποβλητικό αυτό σκηνικό, το οποίο «ζωντανεύει κάθε ενδόμυχο φόβο σου». Πεπεισμένη πως η Τζες ζει και παρά τις ανάλογες απανωτές προειδοποιήσεις, η Σάρα προχωράει –μαζί με τον απαραίτητο όμορφο και υπόπτων κινήτρων Δυτικό– πέρα από τα όρια, οπότε θόρυβοι, σκιές, φαντάσματα, οράματα και ξαναζεσταμένα κλισέ στήνουν νυχτερινό χορό για να την (και μας) τρομάξουν. Δεν τα πολυκαταφέρνουν, μπλεγμένα ανάμεσα σε ένα μονοδιάστατο σενάριο, φτηνά J(apanese)-horror τρικ, παιδιάστικες ανατροπές και μια απρόσωπη σκηνοθετική διεκπεραίωση.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Δάσος

The Forest
1
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 93 '
  • Τζέισον Ζάντα

Η Σάρα ταξιδεύει από τις ΗΠΑ στο γιαπωνέζικο Δάσος των Αυτοκτονιών, αναζητώντας τη δίδυμη αδελφή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/09/2022

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.