Το Μυστικό στα Μάτια τους

2

Δραματικά ισχνό ριμέικ ενός καλογραμμένου, βραβευμένου με ξενόγλωσσο Όσκαρ αργεντίνικου θρίλερ.

Το Μυστικό στα Μάτια τους

Δραματικά ισχνό ριμέικ ενός καλογραμμένου, βραβευμένου με ξενόγλωσσο Όσκαρ αργεντίνικου θρίλερ.

Το Μυστικό στα Μάτια τους - εικόνα 1

Συνδυάζοντας αστυνομικό μυστήριο, πολιτική κριτική και έναν ανομολόγητο έρωτα, ο Αργεντίνος Χουάν Χοσέ Καμπανέλα είχε καταφέρει να κερδίσει το ξενόγλωσσο Όσκαρ του 2009 με το καλογραμμένο θρίλερ «Το Μυστικό στα Μάτια της». Πιστό στη βασική πλοκή, το αγγλόφωνο ριμέικ του θέλει τον πρώην ντετέκτιβ Ρέι να βρίσκει ύστερα από δεκατρία χρόνια επίπονης έρευνας καινούργια στοιχεία για το δολοφόνο της κόρης τής συναδέλφου του Τζες. Ζητά από την πρώην συνεργάτιδά του και νυν εισαγγελέα Κλερ να ξανανοίξει την υπόθεση, κι ενώ εκείνη διστάζει, αυτός είναι αποφασισμένος να δράσει ακόμα και μόνος του προκειμένου να αποδώσει δικαιοσύνη.

Το πολιτικό φόντο της πρώτης ταινίας έχει εδώ έξυπνα αντικατασταθεί από την αντιτρομοκρατική υστερία, παραλληλίζοντας εύστοχα γκρίζες ηθικές ζώνες και επικίνδυνες (προσωπικές, κοινωνικές, εθνικές) πρακτικές. Από εκεί και πέρα, όμως, η διασκευή του έμπειρου σεναριακά («Σχέδιο Πτήσης», «Captain Phillips», «The Hunger Games») Μπίλι Ρέι, σκηνοθέτη του πολύ ενδιαφέροντος «Ραγισμένου Γυαλιού», αποδεικνύεται άνευρη και δραματικά ισχνή. Χωρίς ένταση, μαλθακή και προβλέψιμη, υποφέρει ακόμα και από την all star cast επιλογή της, από την οποία διασώζεται μόνον ο φιλότιμος Τσιουετέλ Ετζιοφόρ.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μυστικό στα Μάτια τους

Secret in Ther Eyes
2
  • Θρίλερ
  • 2015
  • Διάρκεια: 111 '
  • Μπίλι Ρέι

Έπειτα από δεκατρία χρόνια επίπονης έρευνας, ο πρώην ντετέκτιβ Ρέι πιστεύει πως έχει στοιχεία για το δολοφόνο της κόρης της συναδέλφου του Τζες. Ζητά από την πρώην συνεργάτιδά του και νυν εισαγγελέα Κλερ να ξανανοίξει την υπόθεση, αποφασισμένος να δράσει ακόμα και μόνος του προκειμένου να αποδώσει δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.