Το Μυστικό στα Μάτια τους

2

Δραματικά ισχνό ριμέικ ενός καλογραμμένου, βραβευμένου με ξενόγλωσσο Όσκαρ αργεντίνικου θρίλερ.

Το Μυστικό στα Μάτια τους

Δραματικά ισχνό ριμέικ ενός καλογραμμένου, βραβευμένου με ξενόγλωσσο Όσκαρ αργεντίνικου θρίλερ.

Το Μυστικό στα Μάτια τους - εικόνα 1

Συνδυάζοντας αστυνομικό μυστήριο, πολιτική κριτική και έναν ανομολόγητο έρωτα, ο Αργεντίνος Χουάν Χοσέ Καμπανέλα είχε καταφέρει να κερδίσει το ξενόγλωσσο Όσκαρ του 2009 με το καλογραμμένο θρίλερ «Το Μυστικό στα Μάτια της». Πιστό στη βασική πλοκή, το αγγλόφωνο ριμέικ του θέλει τον πρώην ντετέκτιβ Ρέι να βρίσκει ύστερα από δεκατρία χρόνια επίπονης έρευνας καινούργια στοιχεία για το δολοφόνο της κόρης τής συναδέλφου του Τζες. Ζητά από την πρώην συνεργάτιδά του και νυν εισαγγελέα Κλερ να ξανανοίξει την υπόθεση, κι ενώ εκείνη διστάζει, αυτός είναι αποφασισμένος να δράσει ακόμα και μόνος του προκειμένου να αποδώσει δικαιοσύνη.

Το πολιτικό φόντο της πρώτης ταινίας έχει εδώ έξυπνα αντικατασταθεί από την αντιτρομοκρατική υστερία, παραλληλίζοντας εύστοχα γκρίζες ηθικές ζώνες και επικίνδυνες (προσωπικές, κοινωνικές, εθνικές) πρακτικές. Από εκεί και πέρα, όμως, η διασκευή του έμπειρου σεναριακά («Σχέδιο Πτήσης», «Captain Phillips», «The Hunger Games») Μπίλι Ρέι, σκηνοθέτη του πολύ ενδιαφέροντος «Ραγισμένου Γυαλιού», αποδεικνύεται άνευρη και δραματικά ισχνή. Χωρίς ένταση, μαλθακή και προβλέψιμη, υποφέρει ακόμα και από την all star cast επιλογή της, από την οποία διασώζεται μόνον ο φιλότιμος Τσιουετέλ Ετζιοφόρ.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μυστικό στα Μάτια τους

Secret in Ther Eyes
2
  • Θρίλερ
  • 2015
  • Διάρκεια: 111 '
  • Μπίλι Ρέι

Έπειτα από δεκατρία χρόνια επίπονης έρευνας, ο πρώην ντετέκτιβ Ρέι πιστεύει πως έχει στοιχεία για το δολοφόνο της κόρης της συναδέλφου του Τζες. Ζητά από την πρώην συνεργάτιδά του και νυν εισαγγελέα Κλερ να ξανανοίξει την υπόθεση, αποφασισμένος να δράσει ακόμα και μόνος του προκειμένου να αποδώσει δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.